Możesz kupić w PZU za 60zł/mc jeśli masz wpisane do działalności , działalność komisową ,albo jakikolwiek Twój znajomy.
Ja dzisiaj wykupiłem na cały rok za 257 zł w PZU.:smokin:
Wersja do druku
no ja nie mam działalnosci czyli zostaje mi to co jest
Dostałem w tygodniu propozycje na OC w pzu 227 zł i teraz po tych zmianach trzeba nadal przedłużać kartę PZM tak jak się robiło zawsze?
Mi kontynuacja w PZU na Mercedesa C124 przyszła na 542zł, a w AXA zapłaciłem 403zł.
A wcześniej uciekałem dokładnie w przeciwnym kierunku po tańsze OC z kartą PZMotu.
No widzisz... Ale ja i tak jestem zadowolony :)
Tylko teraz jak już nie trzeba karty PZMot, to jest chyba jeden haczyk. Trzeba by to potwierdzić, jednak obstawiam, że w przypadku braku ciągłości ubezpieczenia w PZU, do zniżki już się nie da wrócić.
W tym roku zapłaciłem 272PLN za OC.
Ja w październiku za 3,5 litra, kontynuacja bez problemów. 216zł z ochroną zniżek.
Ja 181 zl
Wysłane z mojego SM-G398FN przy użyciu Tapatalka
ja za 4.0 miałem 186 zł za rok
U mnie wyszło 292 PLN, ale deklarowane mam 10kkm rocznie.
Skąd wy bierzecie takie kwoty? U mnie eankomat wyliczył najmniej 520zł
@Dean2,
temat dotyczy aut w wieku 25+, więc stąd takie kwoty.
Cała historia ma swoją genezę związaną z żółtymi tablicami lub ich brakiem i alternatywnymi rozwiązaniami proponowanymi przez ubezpieczycieli.
Yaz dzięki za wytłumaczenie , szybko czytając tytuł tematu zakodowałem że chodzi o wiek właściciela :RpS_razz:
Kurczę mi już w tym roku nie udało się ubezpieczyć auta ze zniżką 70%. Zawsze robiona kontynuacja polisy i nagle zniżka zniknęła, a jeszcze rok temu była. Kazali wysyłać poprzednie polisy w celu weryfikacji bo w systemie nic nie widzą...
Coś czuję że chyba się z nią na dobre pożegnałem :(
@LukiPL, idź do swojego agenta i ŁADNIE poproś, na bank znajdzie Ci inną ubezpieczenie z opcją 'weterana' Możesz mu delikatnie zasugerować, żeby sprawdził co proponuje Compensa :)
No właśnie przyszło nie pocztą, a drogą elektroniczną kontynuacja ale podstawa OC 450 zł bez NNW i utraty zniżek. Pojechałem do agenta który stwierdził że nie widzi zniżki. Dzwoniłem na infolinie ale to samo co u agenta. Ubezpieczenie było do wczoraj więc musiałem się zdecydować. Przynajmniej mam kontynuację i dalej będę wyjaśniał sprawę.
Nie można stracić raz nabytej zniżki. Dziwna sprawa. Raczej bym zmienił tego agenta.
Jednak można, dzwoniąc na infolinie dowiedziałem się że już na poprzedniej polisie jej niby nie było ale składka była śmiesznie niska więc myślałem że jest. Tym bardziej że jeszcze wtedy przyszło odnowienie w formie papierowej. Co najlepsze przy okazji dowiedziałem się że na moją drugą BMW też tej zniżki nie ma i to już od 2 lat, a składka jeszcze rok temu śmiesznie niska.
Będę drążył temat aż się dowiem kiedy mi ona zniknęła i na jakiej podstawie.
nie możliwe mi oc w pzu wychodziło i tak ok 600 zł a przyszło w zeszłym roku po kontynuacji 184 zł, i babka przy przepisywaniu polisy sama tą zniżkę zaznaczała ze jest. ale to nie byle agent ubezpieczenia tylko w dużej siedzibie oddziału pzu gdzie najwazniejsze sprawy pzu w moim mieście się załatwia a nie przez agenta bo on nie mógł tego przepisać
najłatwiej wyszukać oc przez wyszukiwarkę, ja teraz przez tą kupiłem **************** porównują bardzo wielu ubezpieczycieli i bez problemu można tam od razu kupić
jesli chodzi o pzu i znizki na klasyka dalej sa, co prawda 20 zł więcej jak w zeszłym roku ale nadal baaaardzo atrakcyjnie, ja za swoje m60b40 zapłacę 205 zł za rok
18 kwietnia płaciłem za swoją i wyszło 289zł i to kontynuacja poprzedniego OC.
Ja już nie wiem ile bym zapłacił. Jednak jako ciekawostkę powiem, że jak ostatni raz odświeżałem i była sprzedaż auta w planach, to pytałem PZU i powiedzieli mi, że jeśli auto jest z tą zniżką, to ktoś kontynuując ubezpieczenie zachowuje prawo do zniżki. Nowy właściciel.
dokładnie tak jest bo ja odziedziczylem ją po poprzednim wlascicielu
Ta zniżka w PZU (dodatkowe 70%) od już posiadanych zniżek, niestety już nie występuje w przyrodzie.
To była swego czasu komitywa PZU i PZMOTu.
Kto był członkiem jednego ze związków motorowych (czyt. opłacił składkę członkowską za rok), mógł uzyskać właśnie taką, dodatkową zniżkę ubezpieczając auto starsze niż 25lat w PZU.
Później PZMOT się poprztykał z PZU i taką zniżkę utrzymali ci, którzy już w tym "siedzieli".
"Nowi 25+" nie mają niestety takiego przywileju. Chyba, że kupisz auto już z takim pakietem.
Co, swoją drogą, jak dla mnie, jest co najmniej dziwne.
PZU już dawno zmieniło zasady i wprowadziło zasadę, że auto musi być zarejestrowane "na zabytek". Lukę po PZU i ofercie powiązanej z PZMotem starała się zapełnić Compensa, oferując 70% zniżkę dla aut powyżej 25 lat.
Było akurat odwrotnie. To PZU zorientowało się, że pasożytem w tym układzie jest PZMot, bo zyskiwali roczną składkę i szeresze grono członków siedząc okrakiem na plecach PZU ;)
Masz rację. Mnie chodziło głownie o fakt zaprzestania współpracy na tym polu przez obydwie strony. Ale technicznie to fakt, PZU "wyrwało chwasta".
No właśnie słyszałem o tej Compensie. Ciekawe ile mi u nich wyjdzie.