no panowie , pomóżcie ;)
Wersja do druku
http://allegro.pl/napinacz-pasa-prze...271639569.html wkładasz na końcu metalowej tuby z ładunkiem obrazowa nad drugą 8 z nr telefonu na obrazku
poskładałem i mam to gdzieś na razie ..... tyle że przy zapince pasa mam taką wtyczkę jak przy poduszce kierownicy z tyłu , te małe czarne to jedna idzie z zapinki pasa a w drugim fotelu łączy się z tymże kablem i jest na tej rurce przyczepiona na takiej opasce plastikowej .... to chyba mi brakuje czegoś bo w życiu ich nie dociągnę do końca tej rurki ..... modlić się żeby poduszki nie były potrzebne ......
Jeszcze mała sprawa, czy da się jakoś na krótko uruchomić elektryczną kolumnę ? może ktoś dokładał i wie co z czym połączyć ? wiązki mam ale ucięte wtyczki od strony przodu ( czyli do silniczków i manetki ) dalej w stronę fotela ciachnięte .....
Czy ten czujnik będzie działał w e38 ? (nie zamierzam go montować do klocków tylko usunąć błąd)
Witam, jak odróżnić bak e32 90l od 102l ?? Czy do 750 mogę wsadzić tymczasowo 90l (chodzi o mocowania do pomp)? Strasznie trudno ten bak dostać...
Mam dziwne, a zarazem ciekawe pytanie :) Ile może wynosci prędkośc maksymalna e32 z silnikiem M60B40, nie chodzi mi to o prędkośc która jest podana w instrukcji obsługi :)
Zalezy od mostu i skrzyni... raczej mniej od e38...
Warto, nie warto? http://allegro.pl/lampy-reflektory-b...362137324.html
Mam krzyze BH do e38 do oddania za flaszke :)
Moim zdaniem nie warto. Wystarczy kupić lampy BOSCHa w dobrym stanie (koszt jakieś 100-200zł, w zależności od szczęścia), a na forum mamy spryciarza, który za 250zł przerobi je na BH, łącznie z polerowaniem szieł z odprysków ;) Cały zabieg wyjdzie więc w okolicach 450zł (łącznie z przesyłkami), a co BOSCH to BOSCH a nie DEPO.
Popieram :) sam mam lampy Hella, ktore sam przerobilem :) juz ktores z kolei robilem i za kazdym razem jest lepiej :) a co oryginal, to jednak oryginal :)
Czy skrzynia 5hp-30 z e38 M60 będzie pasowac do e32 M60?
A czy ktoś wie do czego służy, przełącznik pozycyjny po prawej stronie skrzyni?
takie pytanie, czy jest i gdzie regulator napięcia w e38 , '94 rocznik , silnik M60B30 w manualu
W alternatorach regulator napięcia jest z nimi zintegrowany więc tam bym go poszukał - w jego tylnej części pod obudową.
Szybkie pytanie bo nie mogę doszukać się jasnej odpowiedzi.
Dotyczy e38 silnik 2.8
Przy wymianie oleju oprócz samego wkładu filtra coś jeszcze jest wskazane wymienić?
Jakieś uszczelki? Oringi?
Miłe by były od razu podpowiedzi z nr części jeśli jest to możliwe
Z góry dzięki
EDIT:
Sprecyzuje pytanie
W zestawie w filtrem jest oring puszki filtra i uszczelniacz miedziany śruby w misce. I wiadomo ze to jest do wymiany
ale..
chodzi mi o 2 małe oringi które widać na schematach:
11 42 1 744 001
11 42 7 549 573
oraz taką uszczelke o nieregularnym kształcie 11 42 1 719 855
to też się wymienia cyklicznie co wymiankę oleju?
Potrzebuję numeru klienta do Intercars
Ktoś poratuje? :)
Ktoś wie, jak rozebrac kosz sprzęgłowy "C" i "A" w 5hp30?
Dziękuję za odp. w sprawie tych lamp
Jest gdzieś dokładna instrukcja jak doprogramować światła do jazdy dziennej do e38? Znalazłem do e39 lub e46 ale nie wiem czy będzie tak samo.
Druga sprawa, czy programując owe światła w przedlifcie (9/1997) będą mi świeciły również kierunkowskazy czy nie? Bo gdzieś na jakimś forum to przeczytałem...
Z tego co wiem dużo zależy który masz LCM. W III ustawia się tymi:
GED_FL_ALS_DRL na Aktiv
Oraz
FL_Dimmung_DRL na Wert02
I tak ja miałem u siebie.
Tu masz podstawy NCS'a:
http://7er.pl/showthread.php/16015-U...owanie-NCS-FAQ
A tu temat kodowania dziennych:
http://7er.pl/showthread.php/15507-N...%C5%82-gwizdka
Jak już wszedł temat lamp to też zapytam:
Klosze reflektorów i przeciwmgłowych - polerować czy kupić nowe zamienniki? Niestety moje posiadają sporo mikro odprysków od kamyszków :/ Przedlift z '97
Wydaje mi się, że kupno nowych kloszy zamienników (nie całych lamp) jest lepszym pomysłem. Tylko przed zakupem warto sprawdzić jakie homologacje są na nowym kloszu, żeby nie mieć problemów z Policją przy kontroli.
Dzięki @KamilW, Twoja dzisiejsza pomoc jest nieoceniona ;)
A jeśli dzisiaj mój dzień pytań to lecimy dalej z koksem:
1. Nowe zamienniki nerek poliftowych z allegro ("wypukłe" i chromowane żeberka) będą pasowały do przedlifta '97? Byłem na tegorocznym zlocie i kilka osób miało takie w przedliftach, bardzo mi się one spodobały; a moje po awaryjnym otwieraniu maski wiszą teraz na trytytkach :/ więc i tak czas na wymianę
2. Jakich środków z powodzeniem używacie do czyszczenia i konserwacji skóry? Czarna jeśli ma to jakieś znaczenie. Najlepiej konkretne marki produktów
Jest tego sporo. Ale najczęściej polecane jest: Colourlock (czyszczenie + konserwacja - soft lub strong), Gliptone GT12 (cleaner) oraz GT11 (odżywka) - też daje radę, ale wielu osobom przeszkadza intensywny zapach Gliptone`a - skóry. Ja osobiście używam produkt Zymol`a (Leather Cleaner + Leather Conditioner) i też jest ok.
panowie podejdą te sprężyny do 735iA 98r.
http://pages.ebay.com/link/?nav=item...009242&alt=web
Panowie i Panie!
Szybkie pytanie z prośbą o podpowiedź
Temat: Xenony :D
Lewy xenon czasem mryga jak lampka błyskowa aparatu - czas między błyskami losowy - czasem co 5sek, czasem po minucie (zgaszony xenon, zapalony silnik)
Prawy xenon dzisiaj juz 2x mi się wyłączył (razem z komunikatem na desce rozdzielczej) - powtórny zapłon silnika --> żarnik świeci
1. Żarniki się kończą?
2. Przetwornice?
3. LCM świruje??
Od czego zacząć, jak sprawdzać nie wydając kasy na wszystko naraz żeby wymienić "na wszelki wypadek" (nowe żarniki, przetwornice, LCM) ?
Znalazłem w podpowiedziach tylko test na żarniki żeby zamienić je miejscami i obserwować.
Co jeszcze?
EDIT:
Dziś zrobione 200km i w kilka godzin i objawów nie zaobserwowano...
Styki do sprawdzenia?
Może coś zamokło ale co?
Objawy typowo losowe...
pierwszy raz mam ksenony i nie wiem od czego zacząć
Ktoś podpowie?
Nikt nie odpowiada bo to banalnie proste:
Przekladasz żarniki stronami - na 99% są ok
Przekładasz przetwornice - na 90% są zj*ane więc kupujesz chińczyka za 40zł i wkładasz śmiało bez druciarstwa w miejsce oryginalnej za miliard Euro (u mnie działa 3 rok)
Jeśli jednak to nie przetwornica (a dokładniej jej starter - w chińczyku zintegrowany w jednej puszce) to szukaj po przewodach lub podmień od kogoś LCM (prawa noga pasażera, na słupku pod osłoną - pamiętaj że masz 4 różne)
Good luck :)
Dzięki za info bo już traciłem nadzieję na jakiś punkt zaczepienia :)
Dzisiaj znowu praw ksenon sie wyłączył (komunikat na kompie) zgasiłem i zapaliłem światła i zapalił się bezproblemów...
Czy może nadużyciem by było zapytać o jakiś symbol/typ/model tych przetwornic chińskich? szukać po prostu przetwornic wg modelu "że do e38" i trafie odpowiednio??
250 zł BH + polerka oryginalnych szkieł. Oczywiście musisz podesłać swoje lampy.
Witam.
Czy klamki z e34 pasuja do e32?
Zewnętrzne tak, wewnętrzne nie.
O zewnetrzne mi chodzilo. Dzieki wielkie:-)
Pozycja z rozkodowanego VIN E65: S523A. Czy to jest klimatyzacja 4strefowa? Jeśli tak to taka jak ma każde e65 czyli że z tyłu jest regulacja zimne/ciepłe czy to jest ta z pokrętłami w suficie? Ona była tylko w 760 czy možna było mieć np w 750Li?
Pozdr
Olejus ma 745 i ma 4 strefy, 2x w podsufitce tył.
Czyli można było domówić to w innych niż 760 a zdawało mi się, że tylko topowa wersja to miała. Dzięki
W kazdej 7 od zarania dziejow mozesz miec wszelkie kombinacje wyposazenia, jak Cie fantazja poniesie w salonie dokleja Ci najwyzej Indyvidual :P