No byłem byłem ;) Jutro jazda testowa :D
musimy się kiedyś ustawić w lbn ;)
Wersja do druku
No byłem byłem ;) Jutro jazda testowa :D
musimy się kiedyś ustawić w lbn ;)
nie ma sprawy ;)Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Ja również jeździłem F01 730d. Akurat mi nie przytrafiły się żadne przykre doznania. Przeciwnie - byłem mile zaskoczony. Środek ładniejszy i bardziej nawiązujący do tradycji niż w E65, kokpit w stronę kierowcy a gałka do skrzyni biegów powróciła na swoje miejsce.
Ale największą nowością, która mnie bardzo zaskoczyła na plus jest tylna oś skrętna. Dzięki temu manewrowanie autem na postoju jest rewelacyjne, promień skrętu niewiarygodnie mały. Tył auta budzi póki co moje mieszane uczucia. Jest bardzo podobny do lexusa LS, ale jak znam życie za parę lat wszyscy będą już z niego zadowoleni. Pamiętam jakie złe emocje budziła E65 oraz system iDrive. Projektanci aut to wizjonerzy, którzy wyprzedzają o parę lat gusta klientów, tak myślę.
U Tłoka w Łodzi stoi na zapleczu. Widziałem jak musiałem wykręcić ;) wjechałem gdzie nie powinienem ;P
Ogólnie auto ładne ale te srebrne napisy na lampach jakoś mi nie leżą. Kamera pod zderzakiem która w 2 min będzie brudna w polskich warunkach.
Ogólnie autko ładne :)
o kurrrr.... dopiero teraz go zobaczylem i cholera nadwozie jakies takie hmm... ale za to wnetrze bajeczne- MEGA BAJECZNE!!! dla mnie rowniez F01 wysiada przy tym aucie... :shock:Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Mam takie trochę niezręczne pytanko. Chciałbym sie ustawić na jazdę próbną i nie wiem czy najpierw do ASO zadzwonić czy jak. Jak to w ogóle wygląda. Bo szczerze mówiąc nie wiem :oops: No ale kto pyta nie błądzi ;)
Zadzwoń do salonu ;) Oczywiście BMW :D :evil: To chyba najprostrza, najszybsza i chyba jedyna droga do jazdy próbnej. Możesz jeszcze zagadać do kierowcy na ulicy jak namierzysz F01 ale czy będzie skory dać Ci sie przejechać to już nie wiem ;D ;D
i tak kazdemu z ulicy, kto przyjdzie, daja posmigac nowa 7..? cos mi sie nie wydaje...Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Aha a nie marudzą nic w ASO. Jak będę się wypytywać czy mają F01 do jazdy próbnej? Bo jeszcze każą mi jakieś przedpłaty robić :P
Oj tam przedpłaty.Cytat:
Zamieszczone przez Supermen
Po prostu: zepsujesz - kupujesz :evil:
Może nie każdemu ale chyba innej drogi nie ma. Jak zobaczą że przyjechał ładną e38 to może ma szanse :D Spróbować można ;)Cytat:
Zamieszczone przez szwed_kaskader
Wczoraj miałem okazję jechać do BMW Fota i obejrzeć F01...
Co by tu powiedzieć ten samochód jest po prostu okropny. Oczywiście diesel :sad: Golas taki ze aż nie możliwe. Brakowało mu manualnych fikołków. Kiera malutka nie pasowała do masywnej deski rozdzielczej. ten przód z tymi nerkami jak oczy muchy zamiast wzbudzać podziw i zachwyt wywołuje śmiech. Niestety nie miałem okazji sie przejechać bo może chociaż wrażenia z jazdy byłyby pozytywne. Co do wyglądu jeszcze to on wygląda jak jeżdżąca komoda. Taki karton po lodówce na kołach. E38 jest smukłe i nawet jak stoi to wygląda jak by pędziło. A F01 mam wrażenie jak by nadawało sie tylko do stania. Tył jest tak masywny a bagażnik taki krótki przez to sie wydaje. Jedyne co mi sie podobało to podłokietnik i dostęp do iDriva. Jak dla mnie to idealnie sie tam ręka układa.
Mi tam się bardzo podoba ...
http://karbowski.eu/FOTO/DSC01900.jpg
wynocha z mojega auta lobuzie ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :evil: :evil: :evil:
heheh ale ja tylko na chwilę, spalę gumę i oddam :PCytat:
Zamieszczone przez arielowaty
;] a ja tam mogę się powozić z tyłu jak taki lolo ;D ;D
Mnie najbardziej w tym aucie urzeka wnętrze :) piękne, styl E38 przeniesiony do XXI wieku :)
długo długo żadne auto tak nie będzie urzekać jak e38
No to jest Twoje zdanie (i na pewno nie tylko) bo mnie akurat wnętrze F01 urzekło tak samo jak E38 :) w szczególności model Alpina prezentowany z pokazów z za oceanu na YouTube :)
a to sie zgadza alpinia wygląda bardzo ładnie ;) ale jak to alpina groźnie :D
F01 jest ładne w środku, nie powiem, czuć, że to nadal lub znowu siedem.
Razi mnie tylko, że plastiki wyglądają na badziewne i to bardzo
oraz że tunel środkowy nachylony jest do przodu, ale to kwestia przyzwyczajenia.
Brak mi również starych wskazówkowych, a nie eletronicznych zegarów, no ale to se ne vrati...
Linia samochodu z zewnątrz, powiedzmy, że akceptowalna, ale lepsza niż poprzednika.
Do tego dochodzi nowe bardziej skomplikowane zawieszenie oraz masa elektroniki, zastanawiam się, czy bedzie to można ogarnąć w samochodzie 8-14 letnim...
Oglądałem wersje z czarnym lakierem i kremowym środkiem, gdybym chciał nowy
samochód i miał na niego kase - z mieszanymi uczuciami, ale kupił bym...
Właśnie co do wyglądu to myślę że auto sie bedzie z czasem podobać a na pewno we własnej kompozycji. Ten co ja widziałem we focie był bardzo odpychający. Titansilber i całe czarne wnętrze. Drewno tak ciemne że sie prawie nie odróżniało. Tu trzeba indyviduala. Widziałem pare fotek w necie ładnych f01 i powiem że gdybym miał $ to kupiłbym ale tylko indyvidual i pewnie 760Li :D
optymista :cool: jak już kupisz to nie zapomnij po mnie wlecieć i się pobujamy :cool:
Zastanawiam się czy już powychodziły jakieś pierwsze nieciekawe historie z F01. Czy już wiadomo coś o pierwszych mankamentach słabych punktach tego auta. Pierwsze używane sztuki pojawiły się na mobile i powiem że powoli zaczynam śledzić ceny. Jeśli euro będzie systematycznie spadać to kto wie może w terminie do końca przyszłego roku z naciskiem na koniec sierpnia września zakręciłbym się przy jakimś 2 letnim dieselku tym razem. Pierwsze kroki poczynione i powoli napycham skarpetkę. Super by było jakby ktoś z forumowiczów w końcu się skusił :D to by się obadało dokładniej i na bieżąco było by info o eksploatacji przyblizonych kosztach itp. Póki co to drogi gips i trzeba mieć kapuchy po sufit i fantazję żeby sobie sprawić takie cudo. No ale przyjemności kosztują im większa tym więcej :D i proszę bez dziwnych skojarzeń.
Nie wiem czy nie jest dobrze kupić takie używane F01 z salonu w niemczech lub w Polsce.
To się nazywa jakoś "ex-AG" i ma gwarancję producenta.
Sporo jest takich przypadków, samochód ma niewielki przebieg, 1-2 lata a jest sporo tańszy...
Tak mi się skojarzyło, bo paru moich znajomych nabyło jednoroczne BMW w ten sposób, a dokładnie X3 oraz E60 i zapłacili ok. 100 tyś.
z reguły są to rozwalone auta które serwis naprawił!!! Uważaj na to bo później będziesz się wściekał, że jest coś nie tak. Ja jak byłem w poznaniu w aso chciałem obejrzeć F01 i spytałem kolesia czy mają jakąś. Usłyszałem : Tak ale z tyłu potrzaskaną!
Ręce mi opadły :faint:
No nie wiem, jeżeli to auta powypadkowe, to serwis powinien o tym informować.
Ja mam tylko dane, że są to auta używane, ale nie powypadkowe.
Jeszcze zgłębię temat przy okazji.
Z tego co się do tej pory rozejrzałem to dieselka można kupić już w granicach 53-55 tyś euro przebiegi śmieszne ale to w końcu niecałoroczne autka. Prognozuję że w przyszłym roku cenki mogą spaść do 42-43 tyś eur. niewiadomo jaki będzie kurs ale jeśli zbliżymy się chodź minimalnie do kursów z przed 7,8 miesięcy to może się okazać że taka f01 może zacząć być osiągalna finansowo. Wiadomo że malinka to nie będzie za tą kaskę ale żywię nadzieje że cosik będzie można wykukać. W razie czego mamy przecież załogę młodych zawodowców z Timu BMW co zawsze pomogą (czego Polak nie wymyśi :) ) Na razie to marzenia ale trzeba sobie stawiać ambitne cele :D
Kupując swoją e65 nie wiedziałem praktycznie nic na temat eksploatacji kosztów i tak dalej. Chęć posiadania tej gabloty przesłaniała zdrowy rozsądek - teraz już wiem że na dobre mi to wyszło :hah: mam nadzieję że przy następnym zakupie będzie podobnie.
Ja tam cierpliwie czekam na lifting F01. Zobaczymy jak będzie wyglądać :D A jeżeli F01 straci na wartości przez 10 lat tyle co E38 to 760Li pewnie prędzej czy później stanie koło mojego sreberka ;D
Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Po jednym przypadku kształtujesz cały rynek ???
tylko pytanie, czy po 10 latach te f01 będzie tak niezawodne jak e38
Obejrzyj od czasu do czasu TVN Turbo ;) to nie przypadek tylko plaga :/ a co gorsza niektórzy dilerzy sprzedają je jako nówki bez upustów! Ale to już raczej Skoda i takie tam mają taki tupetCytat:
Zamieszczone przez Anatol
hehe wolałbym nie bo E38 wcale nie jest takie bezawaryjne :) ale tak czy siak byle by nie było gorzej!Cytat:
Zamieszczone przez positiv
:D gadałem na temat F01 wczoraj z Sylwkiem i na razie wszystkim zainteresowanym odradzam. Podobno soft do bani. Trzeba czekać na poprawki. :D Póki co zaproponował abym sobie zostawił e65 jako rezerwowy żebym miał czym jeździć.
Jaki soft?
I co wy na TO ?? :)
No ciekawe. Zobaczymy co bedzie można powiedzieć jak sie pierwsze gwary na F01 skończą. By musiał być na prawdę złom żeby rok po premierze już sie sypać
Optymistycznie :) Szkoda ze nie ma podziału na silniki :) Zobaczcie na urzywane - z tego co zauwazyłem to znaaaczna wiekszość to diesle..Cytat:
Zamieszczone przez radoshb
Dla mnie prawdziwy test powinni zrobić po przejechaniu minimum 300tys km w tedy dopiero można stwierdzić czy auta mają jakieś słabe punkty.
^^ Słuszna uwaga. To, że auto jest mało awaryjne przy przebiegu do 150k km mnie nie dziwi. Bo z założenia, to jest minimum jakie samochód musi przetrwać w dobrej kondycji (przeciętny I właściciel 7 pewnie przy takim przebiegu zaczyna się rozglądać za czymś nowym...).
jak dla mnie całkiem fajne oczywiście z wyglądu pamiętam jak wyszło E65 do dzisiaj mi się nie podoba przed liftem ale po już jest ok to jest jak już napisałem fajne ale kto wie może po lifcie zmniejsza trochę grilla i coś tam pododają i wtedy będzie jeszcze fajniejsze ale to tylko moje zdanie
A ja przedwczoraj miałem mały rebus :) Trafiłem na 750Li która była zaparkowana pod Zamkiem w nadmorskim miasteczku Darłowo. I ta 7er była inna niż te które do tej pory widzieliśmy, była jak by po liftingu, inny zderzak przedni i inny grill to od razu mi się rzuciło w oczy. Podobno wersja odmieniona miała wychodzić tylko 760i?!? A po za tym ta była piękna na warszawskich blachach :)