Adasio - to taka była zmyśłona historia apropo domniemań pewnych zmian w oferowanej E65 z ogloszenia :)
Wersja do druku
Adasio - to taka była zmyśłona historia apropo domniemań pewnych zmian w oferowanej E65 z ogloszenia :)
buhahaha ;)
http://allegro.pl/bmw-735-i-e65-godn...267262142.html a co myślicie o tej ? dzwoniłem się z ciekawości zapytać coś mówił o ze gdy puscil pedal gazu bije mu wał czy jest to możliwe w e65 czy to raczej swiadczy o usterce skrzyni ? oprocz tego podczas jazdy zapala mu sie kontrolka od trakcji.brakuje zaslepki w zderzaku i jednej kratki.co prawda troche biedna ale rok w miare
I co koledzy byliście oglądać te srebrną z Zabrza ? :)
Nikt sie nie odzywał bo autko już jest w moim posiadaniu i bardzo dobrze opite :) Nie jest idealne ale ogarne temat.
Pozdrawiam wszstkich i dzięki za zainteresowanie sprawą
To powiedz jaką cene utargowałeś ? I co tam do roboty przy niej ? :)
Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat tej 7er http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 godna uwagi jak za tą cenę?
Wyposażenie spoko, ale za ta cene to juz moze w polifta celować?
w tej cenie polifta jeszcze nie widziałem. Bo właśnie chciałem polifta ale musiałem obniżyć próg cenowy i wątpię aby w cenie 50 tys dorwać polifta oczywiście w podobnym wyposażeniu co 7 wyżej
http://allegro.pl/bmw-730d-2005r-e65...374595251.html nie bede reklamował swojej ale warto spojrzeć polift 100% orginał sprzedaje bo chce longa
ciekawe wysyłam do CIebie PW :-)
Czy ktoś coś więcej wie na temat tej 7 z Kargowej. Planuję jechać w piątek ją oglądnąć. Czy widzicie coś ze zdjęć na co szczególnie zwrócić uwagę?
mysza: zadzwoń do gościa, pogadaj z nim i wyczuj czy wzbudza Twoje zaufanie czy nie. Jeśli tak to umów się z nim w Poznaniu lub Zielonej Górze w autoryzowanym serwisie BMW na sprawdzenie przedzakupowe. Koszt 680 zł brutto. W ramach 4h sprawdzenia wykonują check grubości lakieru (w kilkunastu punktach każdego elementu blacharskiego, u mnie ok 120-150 pomiarów dokonano na moich oczach), check historii auta pod kątem serwisowym, sprawdzenie czy auto nie jest notowane na czarnych listach kradzieżowych, sprawdzenie błędów w kompie, sprawdzenie zawieszenia, podwozia, nadwozia, silnika, oryginalności przebiegu oraz bezwypadkowości autka i dostajesz dokładną opinię o stanie technicznym pojazdu wraz z wyceną do naprawy po cenach BMW oczywiście :) ja tak zrobiłem i wyszło mi 6 tysi do zainwestowania w naprawy ;) ale z tej całej listy najistotniejsze były kwestie związane z zawieszeniem - wymieniłem wachacze przednie (góra, dół), gumy na stabilizatorze, podokręcano mi luzy na zawieszeniu, naprawiłem laser w navi, układ starowania w lusterku, 1 czujnik parkowania ;) całość oczywiście nie w BMW ;) a w nieautoryzowanym serwisie BMW, więc niższe koszty ;)
Na liście na pewno znajdzie Ci się po badaniu w BMW trochę pozycji - ale pamiętaj nie wszystkie są istotne (musisz zatem ocenić czy warto). A jak inwestujesz 48,5 tysi to warto zainwestować dodatkowe 700 zł, aby mieć pewność.
Rozmawiale z gosciem we wtorek albo w srode i właśnie nie wzbudził mojego zaufania. Proszilem 3 razy i nr Vin i do dzisiaj go nie mam. Chciałem więcej zdjęć i tez ie dostałem. W serwisie bmw juz rozmawiałem o przeglądzie przedzakupowym ale skoro nie mogę doprosić się o vin to trochę podejrzane, tym bardziej że te okoloce slyną z handlarzy trefnymi samochodami.
Odpuść w takim razie temat... Szukaj dalej - nie ryzykuj, jak nie masz nawet zaufania do sprzedawcy. Może to jakiś Mirek...
Dokładnie , jeżeli już coś kreci to nie wróży nic dobrego na przyszłość, tylko kwiatki mogą wychodzić w przyszłości:) Ja trochę sie naoglądałem zanim znalazłem swoja... na 6 obejrzanych żadna nie miała realnego przebiegu nie wspominając o sprawności technicznej:)
Idzie znaleźć dobry egzemplarz, ale na pewno go nie znajdziemy szukając e65 za 35tys albo polifta za 45tys. Ludzie obudźcie się... Ja mam auto z grudnia 2003r i gdyby nie to, że szukam kombi, ponieważ mam kolejne dziecko w drodze, to nie sprzedałbym za mniej niż 50. Jestem jednak trochę zmuszony i chociaż jeszcze mi się nie spieszy to za 45 je sprzedam minimum albo w ogóle. Szukacie aut okazji, do tego często sprowadzanych z dziwna i nie jasna przyszłością,a potem zdziwienie, że przebiegi nie ten itp...
Prawda, ja też swojej za półdarmo nie oddam. Jak kupuję samochód, to nie szukam okazji cenowych..
Ludzie nigdy bym w Polsce auta nie kupil juz , toż to parodie są. Kto przy zdrowych zmyslach sprzedaje dobre , niepsujace sie auto? Odp : nikt. Dlatego lepiej sciagnac sobie auto z kraju takiego jak Anglia , doplacic 12tys za przekladke ale : zawieszenie inne bo auto nie widzialo polskich drog , przebieg nie cofany bo na necie mozna sprawdzic historie przegladow do 10 lat wstecz , aut powypadkowych tam nie uraczysz , bo nie kalkuluje sie tam skladac powypadki , i jeszcze cena jakies 60% tego co w Polsce. Nie bojcie sie ,ze cos bedzie nie tak po przekladce , czy jakies inne buty bo jak ktos umie to robic , to nie ma prawa sie nic dziac z cyklu ,ze skrecam w lewo a kierownica nie reaguje bo to auto po przekladce jest. BMW ma cala sciane grodziowa przystosowana do przekladek stad ich ceny wynosza 2 max 3tys zł . Problemem jest slaby dostep czesci do przekladki. Ale suma smarum jest to kraj idealny do zakupu auta . W zyciu nie kupowalbym samochodu w Polsce. Przyklad : e65 2005r 3.0D po lifcie kupicie smialo za 25 tys +12 przekladka i wychodzi 37tys za samochod. Taniej ? Oczywiscie i o niebo pewniej
Riki pewnie masz angola i tak sobie tłumaczysz.:D
Ło matko że angol dobry to jeszcze nie słyszałem :D To jakby skłądaki z lat 90tych :)
@ Riki a to ze gnije, bo wilgoć jak nie wiem i że przekładane to mały pikuś - no chłopie raczej twoja teoria się tu nie przyjmie :cool:
dokładnie Riki chyba sam sobie próbujesz wmówić że zrobiłeś interes życia :-). Uważam że za zadbaną 7 trzeba odpowiednio zapłacic i nie ma się co łudzić. Okazje nie istnieją i tyle.
jakos ttez mysle ze mylisz sie Riki z tymi przekladkami ja nie czul bym ise pewnie w takim aucie...
wg mnie warto kupic auto od niemca serwisowane nie mylic niemca z turasem bo zaraz sie okaze ze to angol...
po powodzi :(
jak serwisuje i nie rozbite nigdy nie bylo to warte swojej ceny...
Mam znajomych, którzy kupują nowe auta po 100tyś, jeżdżą 2-3 lata i sprzedają mimo, że auto jest w idealnym stanie - tak jak jaro_alfa napisał - auto się nudzi i się kupuje inne...
Aretim5 czy to nie są przypadkiem zdjęcia twojego auta ? http://otomoto.pl/bmw-730-d-C29937485.html cena 34.900 za polift wygląda na nigeryjski przekręt :)
A ja się zdecydowałem i dałem zlecenie znajomemu co sprowadza auta żeby mi znalazł ładną E65 730d w Niemczech. Mam nadzieję że coś ciekawego znajdzie.
Mateusz ja przeszukuje te strony ale on ma większe znajomości i szersze pole działania. Nie powiedziane że w PL nie kupię auta może akurat się trafi coś ciekawego.
A co myślicie o tym aucie? http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/mo...181319604.html
Na moje oko wygląda bardzo dobrze. Okolice Monachium, więc nie będziesz miał aż tak daleko. Weź tego znajomego i jedźcie. Ale pamiętaj o akcyzie (ok 7.500 zł od 9400 EUR) - http://www.v10.pl/prawo/Sprowadzanie...edura,200.html.
Powodzonka :)
Warto zawracać sobie głowę? http://otomoto.pl/bmw-730-d-okazja-w...C29972058.html
Prebieg jak na 7 letnie auto jest o polowe za mały. Fotele bez masazu ,czy wentylacji, bardzo standardowe wyposazenie. Ogolnie wizualnie ladna , ale cena za taki model mysle powinna wynosic kolo 45tys ...max. Poza tym jezdzilo po Polsce od 6lat wiec zawieszenie do sprawdzenia.
Po 1 nie polecam tego komisu (znany z nie najlepszej strony)
po 2 słabe wyposażenie - popatrz, ma tylko grzanie siedzeń , brak wentylacji i masażu, nie ma grzanej kiery nie jest to long a Ty pisałeś że szukałeś longa
po 3 czerwone autko na BC - albo awaria albo już dawno coś nie wymieniane = dodatkowe koszta
po 4 diesel - Ty co prawda chcesz ale nie wiem czy masz świadomość czego szukasz i jak jeździ np 745 czy 750
Ale oczywiście decyzja należy do Ciebie :cool:
to ja zaprezentuję swoja ponownie ale na nowych felgach... dzięki którym chyba nie chce jej juz sprzedawać.. ale za longa
http://allegro.pl/bmw-730d-2005r-e65...410520628.html
ona jest kupiona 2 miesiące temu z niemiec z salonu BMW.. i jest na pełna fvat 23%
do usuniecia
ADASIO chciałbym Longa ale nie musi być. Co do silnika jestem świadomy że to auto nie będzie tak zrywne jak 745 czy 750 ale jednak spalanie jest dla mnie ważne. Dzięki ADASIO że info o komisie i czerwonym autku nie widziałem tego.
aretim uwierz mi gdyby była czarna już bym stał pod Twoimi drzwiami. Niedawno wróciłem z Wawy żałuje że jej nie widziałem wcześniej to bym pojechał oglądnąć ją.
Zapomniales o najważniejszym.. nie ma podanego przebiegu :D:D