umylem nitro ale szkiełko się zrobiło tak matowe że nie da rady wypolerowac
plastik się na nim rozpuscil
Wersja do druku
umylem nitro ale szkiełko się zrobiło tak matowe że nie da rady wypolerowac
plastik się na nim rozpuscil
no jak to zrobiłeś nitro to nie ma się co dziwić :D
zmywacz lakierniczy zamiast nitro ;) mocny a nie zniszczy powierzchni jak nitro
zrobi ktoś lub wyśle mi schemat krzyży do przedliftu e38?
pozdrawiam
Dzwoń do gościa z allegro. Ja u niego jak dobrze pamiętam kupowałem jakieś 2-3 lata temu. Parę zł a ładnie wycięte laserem.
http://allegro.pl/bmw-e38-krzyze-bla...273307111.html
Przemywać najlepiej benzyną ekstrakcyjną.
niestety nie ma juz aukcji w serwisie, jak mozesz podaj mial czy telefon.
Z góry wielkie dzieki kolego
nawet wzornika na krzyże nikt nie ma?
prosiłem kolege Grabola o nie, nawet odpłatnie, lecz jest dla niego to "nie opłacalne"...
to pierwsza "złotówa" jaką spotkałem na tym forum, jestem nowicjuszem, lecz większość użytkowników których zapoznałem, dosłownie nie dość że sama napisała pw i zapronowała sprzedaż części które potrzebuje to jeszcze jako dla użytkownika 7er dała na prawde mega ceny...
Siedziałem kiedyś i dorabialem krzyże do każdego rodzaju lamp które mi klient przywiózł. Nic gotowego nie kupowałem, ani swoich wzorów rownież nigdy hurtowo laserem nie robiłem tylko ręczna robota. Jezeli sam to wymierzylem i zrobiłem by robić klientom BH to czy jestem zmuszony sprzedawać same krzyże?! Mam zbyt dużo pracy by siedzieć i wycinać i lakierowac kpl krzyży za np 50zl/kpl jak to pewnie było na Allegro!
Wole powiedzieć, ze nie sprzedaje niż zwodzić kolegę/klienta tygodniami...
Także przestań Kolego mowić na mnie "zlotowa" bo z żadną kwotą do Ciebie nie wyjechałem!
Podzwoniłeś po aukcjach z allegro? Widzę ,że jesteś dosyć leniwy i chciałbyś aby Ci podać na tacy,a co najgorsze obrażasz kolegę który tu jest od lat i nie jednemu pomógł.
Rozbierz lampę sam,zrób szablon,wytnij ,zrób krzyże. To nie takie trudne a wystarczy trochę sprawności manualnych i chęci przede wszystkim.
jeżeli bym nie dzwonił pewnie nie znalazłbym się tu na forum bo tylko po to założyłem konto...
za kazdym razem co dzwonilem od około marca to mowili "za 2 tygodnie beda", po piatym razie zrezygnowalem i zaczalem szukac na wlasna reke...
gdybym byl leniwy dalbym zarobic naszemu koledze za przerobke, a jednak wszystko zrobilem sam.
wzornik może bym i zrobił ale za wycięcie laserowe zapłaciłbym tyle ile za wycięte krzyże więc...
dzięki za pomoc, szukam dalej! :)
Postaram się dziś uzupełnić brakujące załączniki.
Gdybyś tak dobrze szukał to byś w goglach znalazł na pewno moje stare ogłoszenia, a telefony o krzyże od nikogo nie miałem...
Leniwy widać, że jesteś bo nie poświęciłeś paru chwil nawet na to by to wymierzyć i dociąć sobie samemu bo przecież nikt na własną rękę laserowo tego nie wycinał.
Z którego kurowa jesteś?
czy mówie ze dzwonilem do Ciebie?
chce miec prawdziwe grube krzyze by wyraznie je bylo widac a nie cienkie jak kartka papieru...
zreszta czy ja dyskutuje z Tobą kolego Grabol?
Dzuda - z tego koło Puław
miałem właśnie w e30 cienkie, ktore w ogole mi sie nie podobaly bo nie dość ze sie giely to wygladaly jak rysa na wewnetrznej stronie sziełka
Koniec przepychanek, bo będą nagrody.
widzę że dalej nie mozna się doczytać potrzebuję wzornika na lampy po litft i jakoś nie moge nic znaleźć... pomoże ktoś?
Ehhh... Napisz do Sebka, żeby przywrócił załączniki, ja nic tutaj nie poradzę :(
Witam,
na dzień dzisiejszy niema możliwości przywrócenia akurat tego pliku.
Jest to powiązane z ostatnim atakiem hackerskim na forum.
to gdzie mam tego szukać google tez przeszukałem lampy od wczoraj mam rozkręcone a miałem dzisiaj robić krzyże ale nic nie mogę znaleźć... pisałem do kilku osób z forum na pw co robili black helle i jakoś jak narazie nie raczą odpisać :/
kurde ja kiedys robilem sam krzyże bo miałem wzornik z neta , ale nie moge go już znaleźć , jak masz kasę to wyślij lampy do Grabola on Ci zrobi to profesjonalnie
czesc, ja produkuje krzyże , mam do przedlifta komplety na allegro
sam już zacząłem robić wystarczy troche przy tym pokumać
najprościej z kartoniku sobie wyciąć i dopasować a potem już tylko przerzucić na blaszkę polakierować i tyle ;)
Witam,
Wklejam zdjęcia z pracy którą wykonał kolega Grabol, przed i po.
http://images66.fotosik.pl/549/703d3bdfdebb2b9e.jpg
http://images70.fotosik.pl/549/3ff8fce9b3eb4008.jpg
http://images66.fotosik.pl/549/d2ab3396c9fdaf70.jpg
http://images70.fotosik.pl/549/23427ff1e761ecff.jpg
Polecam każdemu kto chce mieć profesjonalnie przerobione lampy kolegę Grabola.
Pozdro
Foty nie hulają
Ja fotki widzę. Chociaż na tel różnicy wielkiej nie ma.popros o fotki sebobass'a tez robił Bh w przed lifcie i tam są lampy normalnie czarne.
Fotki Twoich lamp widzielem na FB i tam robiy robote dużo lepsza :-)
A dlaczego nie ma krzyzy w dlugich?
Bardzo dziwnie to wygląda....wręcz śmiesznie ta bardzo czarna soczewka ( lampa ) a reszta taka żółtawa, nie to co BH do e32/e34.... Chyba mając e38 nie zdecydowałbym się na takie coś....
Ojej, wszystko jest, krzyże itp. Tak samo efekt na który czekałem. W e32 robiłem na nowych szklach a tutaj na starych które są dość zmęczone,również szkła rozpraszające są stare, tylko wyczyszczone. Również zeleży od zdjęć które robiłem zwykłym telefonem a nie jakąś lustrznką. Lampy świecą i wyglądaja lepiej, tyle w temacie.
:RpS_thumbsup:
Powiem Ci grabol, że robota znakomita, bo nawet ściana i kafelki po tej przeróbce na BH jakieś ciemniejsze się zrobiły... :nerd: :peace:
Wiedzielem ze to zrobi :-)
Jak dorwę dobry aparat to również zrobię zdjęcia PROFESJONALIZMU przerabiania lamp przez Grabola, ponieważ przy modyfikacji moich lamp zostawił z 50 odcisków palców po wewnętrznej stronie kloszy, które teraz pięknie rażą w oczy. Nic tylko brawo bić.
Z rzeczy przekombinowanych. Były właściciel pokolorował, okopcił (tak naprawdę nie wiem jaka to była technika) szkiełka długich, tak że długie są krótsze niż dłuższe :frusty:
Da się to wyczyścić, czy lepiej przełożyć nowe???
Wszystko zależy od metody jaką skrzywdził ktoś te szkiełka. Spróbuj spolerować delikatną pastą.
A mógłbyś mi coś polecić do czyszczenia-jestem od brudnej roboty czyt.kosmetycznych poprawek.
Niby mam szkiełka na wymianę, ale trzeba by rozbebeszyć inne lampy. To się nazywa złaaaaaaaaaa black hella...