Ja po prostu nie pojmuje czemu jakiś wieczny problem jest z tymi ringami po lifcie.
Jakby to jakiś zaginiony Graal był... :roll:
Wersja do druku
Ja po prostu nie pojmuje czemu jakiś wieczny problem jest z tymi ringami po lifcie.
Jakby to jakiś zaginiony Graal był... :roll:
ok
czyli wszystko już jasne wielkie dzięki
czekam aż będą w Polsce dostęone
bo ściąganie to nie wiem czy się opłaca jak za niedługo będą w Polsce
no wydaje mi się że w ogłoszeniu jest wyraźnie napisane .ze do wersji przed liftem.
ja jestem ciagle na bieżąco z tematem polskich ringow CCFL
wiec jak dostane tylko napisze wam :)
Panowie koniec miesiąca według ostatnich zapewnień - myślę, że warto poczekać wymiary dostałem już na mail od producenta i powinno być oki... oto one.
witam
no też dzisiaj zapłaciłem i czekam.
a nowe elementy w samochodach - podłącza się
ZAWSZE
masę ( minus) jako pierwszą, a nie plus pierwszy.
Szczególnie w układach z jakąkolwiek elektroniką - najważniejsze jest ewentualne wyrównanie potencjałów ( czyli ładunków na obudowach , punktach masy...)
Podłaczenia - proszę nie mylić ze zdejmowaniem klemy akumulatora na czas napraw.
Czekam na paczkę
Pozdrowienia
mi wyszly tak ;
rozmawialem z typem z allegro ktory sprzedaje takie ringi...niestety jeszcze nie ma do liftu...ale miec bedzie za 3 tygodnie...cena 149zl chyba za komplet... mnie interesia zolte....ale nie wiem czy to robic bede...
z tymi 3ema tygodniami to przesadzil bo ja z nim rozmawiam tak jak chyba pablo
co jakis czas droga mailowa wzory itd ;D :)
Poczatek czerwca juz beda ja je zakladam :)
Dokładnie mają być początkiem czerwca te 3 tygodnie to chyba dla żółtych... ;)
no to i ja wreszcie zalozylem, o to jak sie u mnie prezentuja :)
http://img219.imageshack.us/img219/9939/749wm6.th.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/6065/753ey3.th.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/1105/748zv3.th.jpg
u mnie dzieje sie z ringami cos dziwnego ;-) jak auto jest wlaczone - ale swiatla wylaczone - to ringi cyklicznie mrugaja :) niby wyglada jak wolne strobo.. ale tak nie powinno byc:P
Tak ma być. Jeśli mruga co jakiś czas to znaczy że wszystko w porządku. To jest taki "tester" lamp
aha ;] taki "bajer" :D
ps. moze troche nie na temat ( ale bez sensu jakbym nowy temat zakladal ). kto z Was zakladal HIDY ?:) bo ja musialem to zrobic ale te "kapturki" na zarnik sa bardzo duze i nie ma jak tej plastikowej oslony wstawic..
obawiam sie ze po deszczu bedize mocno parowalo:(
Na czym stanol temat ringow do aut po lifcie ?
Dostępne są same neony "cienka rurka" bez osłaniającego plastikowego (podobno nie opłacalne jest zrobienie matrycy) ringu mimo wszystko efekt fajny po zamontowaniu jutro zrobię fotki w dzień i wieczorem.
Trzeba strasznie delikatnie działać przy montażu ale efekt jest bajeczny zwłaszcza w nocy...
Ja polecam. ;D
tez będę bardzo ciekaw fotek w E38 po lifcie.
No i fotka w końcu trochę się zbierałem ale moim sprzętem nie mogę zrobić dobrej fotki...
Powiem tylko, że w realu wyglądają SUPER.
widzialem jak to wyglada u trola i tu racj dla Pabla wyglada meeega :D
Prezentuje sie rewelacyjnie.
A jak to wyglada w dzien z wlaczonymi swiatlami i gdzie je kupiles ? :)
wygladaja super :)
Jednak jako ze lubie dbac o kazdy najmniejszy szczegol i wnerwia mnie ze jednak ringi nie sa idealne w 100% chodzi mi o to ze tak jak na zdjeciu pabla ringi sa jak by krotsze lub nie rowne mowie o miejscu soczewki prawy gorny rog
jedynie co to ze obydwa ringi na obydwu stronach zlewaja sie tak swoja wada ze wygladaja jak by tak mialo byc :)
w dzien jezdze bez xenonow bo widac mnie normalnie jako swiatla dzienne chyba ze juz naprawde swieci mega slonce to dopiero odpalam xenon
Zdjecie nie daje efektu nawet w 50%
Sam probowalem wielu ujec z ronych pozycji itd niestety tego sie nie da uchwycic jak to mocno daje w nocy
Dokładnie potwierdzam słowa Trola efekt dużo lepszy mimo, że są to same rurki beż obudowy...
Co do fotek to chyba Anatolek dałby radę ale ja również jestem za cienki w uszach - po prostu trzeba to zobaczyć... :cool:
No to trzeba na spocik i obejrzec co i jak :D :D
A ja mam pytanie z troche innej beczki- jak wyglada sprawa ringow a tzw. swiatel do jazdy dziennej?? Konkretyzujac czy moznaby LEGALNIE smigac tylko na ringach w dzien?
Z tego co wiem dopuszczalne swiatla do jazdy w dzien wystarczy ze maja zarowki o mocy 21W (21W czesto sa stosowane w maluchach ze wzgledu na braki mocy :D ) lub wiecej do 60W- z tego co widze ringi CCFL emituja na moje oko napewno wiecej candelli jak zarowki 21W (kierunkowskaz/stop).
Mial juz ktos z was stycznosc z tym tematem??
Oficjalnie nie jest to zgodne z prawem - potrzeba certyfikacji takiego oświetlenia niestety.
Światło jest faktycznie dość mocne i chyba powinno spełniać wymogi.
Powinno ,ale nie spełnia. Ori sa dużo mocniejsze .Ja jeżdze na ringu i xenonie w halogenie .Narazie mialem 1 kontrole. Pies sie pyta czemu bez świateł jade ,ja że mam dzienne a on gdzie przyciski z napisem, ja że to ori bmw i sie odczepił tylko trzeba uważać bo może poprosić o odpał postojówek a wtedy lipa :D :D
Ciekawy jestem jaki certyfikat maja te lampki dokladane do maluchow ktorych komplet kosztuje 40zl :D do nich nikt sie nie czepia- a co najlepsze swieca tam gdzie akruat w czsie montazu podpasuje srubka co jest dla mnie najwieksza paranoja...
Anatol te ringi CCFL swieca bardzo mocno- duzo mocniej jak ori, z tym ze ori sa troche grubsze. Jakby mnie policjant spytal o "przycisk z napisem" to na bank wylapalbym mandat i to za obraze, bo peklbym chyba ze smiechu ;D
Mam nadzieje ze ktorys z improterow wpadnie wkoncu na pomysl zrobienia homologacji ringow na oswietlenie dzienne- sa duzo lepiej widoczne i co najwazniejsze swieca o odpowiednim kierunku i nie da rady ich zle zamontowac :D wtedy napewno nie bedzie sie mogl opedzic od chetnych ;)
Tak świecą dużo mocniej niż ori np w e39 (ale na nich nie możesz jeżdzić w dzień) ori dzienne w x5,e90 święcą dużo mocniej od naszych (wewnętrzne ringi) porównywałem. Więc pozostaje jezdzić póki się da na tym ;D
Założyłem sobie właśnie ringi te jaśniejsze. Efekt jest spoko. W prywatnej galerii są zdjęcia narazie takie ale kiedyś zrobię w nocy bedzie lepiej widać. Są troszeczke za małe wielkością ale ogólnie polecam brałem od tego samego gościa co komando. :papa:
No No gratulacje Jarecki teraz pięknie wygląda musisz zrobic demo!!!!!!!!!!!
Tylko my mamy inną wersję CCFlków ;D jest sporo jaśniejsza od twojej... Nasze ringi nie zawierają obudowy i świecą na całej średnicy nie tylko z frontu...Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Trzeba to porównać na żywca... :cool:
Hejka no ringi mi sie podobaja :)
tak wyglada moja bumka z ringami bez tych szkielek co sa w reflektorkach :)
Ukłony dla MPowera :D to jego sprawka
efekt niezły...
ale tak wertuje temat w prawo i lewo i albo jeszcze się nie obudziłem :D albo nie podaliście skąd wytrzasnąć ringi do po FL :D
z góry dzięki za jakiegoś linka :)
pozdr.
allegro gosc ze slupska ma :)
No ale chyba tylko do wersji przed FL ma ?Cytat:
Zamieszczone przez trolu
po lifcie tez ma zadzwon i mu powiedz ze jestes z forum 7-er od gostka z wroclawia :]
Ringi rzeczywiście są super, jednak coraz bardziej sceptycznie podchodzę do tego pomysłu.. Gdy włączam ringi wariuje przedni parktronic, cały czas jest ciągły sygnał jakbym już prawie uderzał w przeszkodę, mimo, że nic przed autem nie ma.. Po wyłączeniu ringów wszystko wraca do normy. Czy ktoś się już z tym spotkał? Jest na to jakaś rada?
Drugą dość nieprzyjemną sprawą jest wytrzymałość przetwornic dołączonych do zestawu - mi spaliły się obydwie, całe szczęście, że miałem jeszcze przetwornice z zestawu niemieckiego - jak kupiłem auto był spalony jeden ring, na allegro wtedy zestawy CCFL kosztowały najmniej 400zł więc zamówiłem na ebay'u cały zestaw z Hong Kongu (miały być białe, przysłali niebieskie..) - taki sam teraz po 149zł można kupić - mnie one kosztowały coś koło 160zł, więc też dobra cena, zwłaszcza, że miałem je pół roku wcześniej niż zaczęła się ich sprzedaż na allegro. Ale ostatnio w przeciągu miesiąca zepsuły mi się obie przetwornice, oczywiście nie jednocześnie, ale trochę się zawiodłem. Za to z całą pewnością mogę polecić ringi z www.racing24.de - pasują do wersji po lifcie.
MI wlasnie poszla przetwornica ringow robiac mi takie zwarcie ze spalilo mi zarnik xenon oraz gniazdko do xenonu czyli tak zwany zaplonnik jestem bardzo wkur*** a raczej bylem ,
Ringi wypadly juz z mojego auta lampy wymyte wypucowane nablyszczone wygladaja znowu jak z salonu , nowe zarniki 8tys i stare poczciwe postojowki ;D :)
Nie dotykam wiecej lamp , jedynie jak pojade do Adama wkoncu na bixenon .. :)
a ja wczoraj umyłem sobie szybki od lamp przednich, ale zauważyłem że te chromowane wnętrza lamp są w takich plamkach i mam pytanie, czy da się to jakoś naprawić , pomalować, wyczyścić?