Sylwek ten Twój Tadzik to niedługo nie udźwignie ciężaru tego wypasu ;D
Wersja do druku
Sylwek ten Twój Tadzik to niedługo nie udźwignie ciężaru tego wypasu ;D
A juz niedlugo trzeba bedzie drugi aku zamontowac! :evil:
W amerykańskich 750 był seryjnie. Też namawiałem Sylwka, ale nie chce... na razie! ;DCytat:
Zamieszczone przez radoshb
He he, jednym słowem podpowiadacie mi kierunek zmian :D
Na razie TaDeuSz daje radę. Co Wam powiem to Wam powiem ale banan mi nie złazi z gęby na samą myśl jazdy ;D ;D
Chyba na chwilę obecną Servotronic i kolumna dają najwięcej satysfakcji, bo realnie ułatwiają korzystanie z auta. Pozostałe modyfikacje to przysłowiowe wisienki na torcie ;P
Kolejne modyfikacje już wkrótce ....
chętnie będę się przyglądał tematowi ... pozdrawiam
Witam i pozdrawiam posiadacza TDSa :)
Witam! Jak na TDS'a to aż Cisną mi się na usta dwa słowa za które zostane pojechany :D :D :D Full wypas hehe ;D jeszcze parę bajerów typu skórzany kokpit i większość 750tek się może schować ;D
Pozdrawiam
Kolego ... Nie przesadzaj z bajerami bo będę dłużej gonił :P
No Tadek to "indywidualista"w każdym calu ;) .Każdej e38 życzyć takiego właściciela :D
Heh, dzięki za miłe słowo, ale Szanowni Państwo, ja dopiero równam do średniej :D
Kupując auto zastanawiałem się, co ja będę przy tym aucie robił, przecież ono "wszystko" ma... Jak bardzo się myliłem... ;P
Fakt jest taki, że jest to pierwszy samochód, którego doposażanie sprawia mi super mega frajdę i nie żałuję żadnej wydanej na jego modyfikację złotówki (oczywiście zdrowy rozsądek ponad wszystko).
O tym, co jeszcze mam w planach, nie będę się teraz rozpisywał, ale napewno umieszczę tu każdą wprowadzoną zmianę (a powoli robi się dość zacna lista tych zmian, co tylko obrazuje, jak biedną wersją TaDeuSz był na starcie).
witam gratki autka
Zgodnie z zapowiedzią przedstawiam kolejną modyfikację. Tym razem zmianie uległy progi, które zostały "ubrane" w poliftingowe nakładki.
http://i594.photobucket.com/albums/t...h_DSC_0257.jpg http://i594.photobucket.com/albums/t...h_DSC_0278.jpg
No No, Bardzo ładnie!
Super.
Ale wiesz co teraz jest następne Sylwekk? ;D
Lampeczki :cool:
jeszcze troche i swap bedzie ;D
gratki z kolejnego gadzetu
p.s
rozstales sie z zona ? jesli nie to powiedz,poradz mi jak ty to robisz ;D
Jeszcze troche i Tobie trzeba zablokowac konto :hah: bo ja juz nie nadążam za Twoimi modyfikacjami :hihi: :hihi: :hihi: A tak na serio to super-Gratki za kolejną dobrą robotę ;D
Ślicznie wygląda teraz :) Gdzieś ja takie progi widziałem ostatnio :>
EVAN, nie mówię definitywnie "nie", ale na pewno nie teraz.... Poza tym widziałeś kiedyś TDS-a po licie? ;DCytat:
Zamieszczone przez EVAN
Krzychu, to lata mozolnego treningu ;D ;DCytat:
Zamieszczone przez 7ka
Tak czy inaczej myślę, że to nadal nie koniec ale kolejne modyfikacje raczej nie będą już tak spektakularne ;)
Gratki :) Tadeusz wizualnie co raz młodszy i piękniejszy :DCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Nie moge tego dostrzec na zdjęciu, te uszczelki zaraz nad progami w drzwiach też wymieniałeś na poliftowe czy tylko same nakładki?
I jak teraz mocujesz podnośnik w bagażniku (zakładam, że wymieniłeś razem z nakładkami ;) )?
Oczywiście listwy też zmienione.Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor
Podnośnik na razie leży luzem, bo nie pasuje kształt osłony na akumulator pod nowy podnośnik ;D
Kurde super te Twoje modyfikacje :) Jestem pod wrażeniem :D
Lift trwa ...
Piknie wyszło ;)
widze, że mamy ten sam problem ;DCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Kurde, w swoim '00 740i nie mam połowy tego wypasu co ten TDS... Super modyfikacje i czekam na następne. :cool: :)
Ciekawe co na to Anatol... ;D
Tadeusz się pięknie prezenci w realu (nie w sklepie.... ;D ) :D .... Ja na to od poniedziałku biorę wolne ............ :cool:
Tadzio mega wypasiony i coraz ładniejszy :D
Kluczem modyfikacji TaDeuSza są przesłanki nacechowane przydatnością na codzień takiego bajeru. Stąd servotronic, elektrycznie regulowana kolumna kierownicza, bi-xenon. Kolejne kryterium to "bo mam już większość gratów i szkoda, żeby leżały" - pamięć fotela pasażera. Następne kieruje się zasadą "bo bardzo mi się podoba" - nakładki na progi, listewki w drewnie na słupki, podświetlane klamki, poliftowy grill i tylne lampy, sidemarkery i światła do jazdy w dzień, skórzane fotele z pamięcią i podgrzewaniem, szklany szyber.... Idąc powyższymi tropami TaDeuSz nigdy nie dostanie ori nawigacji ani telefonu bo nie widzę sensu ładowania w te bajery kasy. Nie zmienię także lamp na poliftowe, bo: jest to dość kosztowna modyfikacja i nie będzie pasować do koloru nadwozia mojego auta (może się mylę, ale mam lampy w dobrym stanie i zmiana ich nic właściwie by nie wniosła). TaDeuSz nie dostanie także skórzanej deski rozdzielczej, bo oryginalne tworzywo bardzo mi odpowiada i bije na głowę to, co mają do zaoferowania nowe auta, nawet wyższej klasy. Zatem można przyjąć, że zakres możliwych modyfikacji został radykalnie zawężony, ale jeszcze nie wyczerpany :D
Zobaczymy, jak się sprawy rozwiną... Tymczasem czekam na relacje z walki Anatola ze "sreberkiem", bo wygląda, że teraz tam będzie się działo :D
popieram sylwek, jak np tez niezakladam navi bo zwykle MIO za 300zl jest lepsze, ale jest jedna rzecz ktorą juz mam i bede montowal.....
No i jest kolejny malutki bajerek - Automatyczne światła.
http://i594.photobucket.com/albums/t...i/DSC_0001.jpg
Przy obowiązku jazdy na światłach przez całą dobę gadget wydaje się lekko bez sensu, ale wg mnie tak nie jest. Mam uruchomione światła do jazdy dziennej, które w myśl znowelizowanych przepisów są jak najbardziej legalne. Ponieważ w drodze do pracy przejeżdżam tunelem, tam trzeba przełączać się na światła mijania (o czym często zapominałem). Teraz pamięta o tym automat. Urządzenie działa bardzo pewnie, nie przełączając świateł bez sensu przy byle zacienieniu.
To co dla mnie najistotniejsze w takich modyfikacjach, całość została wykonana wyłącznie z oryginalnych komponentów (moduły z BMW e39 - ostatnia produkcja).
Piękny gadżet!! Zazdroszczę :D
No sylwekk ostro dajesz :) Twoje modyfikacje sa super :D
Dzionek dziś był ładny, TaDeuSz po kąpieli, więc żal było tego nie uwiecznić...
Oto efekt sesji:
http://i594.photobucket.com/albums/t...n/DSC_0079.jpg
http://i594.photobucket.com/albums/t...n/DSC_0116.jpg
http://i594.photobucket.com/albums/t...n/DSC_0117.jpg
http://i594.photobucket.com/albums/t...n/DSC_0125.jpg
http://i594.photobucket.com/albums/t...n/DSC_0127.jpg
kurcze piękny ten kolor
a felg takich wciąż szukam ;]
Sylwek,czekam na kolejne gadzety i pomysły,bo w mojej pani dawno nic nie majstrowałem ;D albo majstrowałeś :evil: :evil: :evil:
Kolorek suuuper! Naprawde ładnie wygląda. Jestem pod wrażeniem.
A jeśli chodzi o fele to moje subiektywne zdanie. Mój kolega ma podobne w vectrze 2,5 może dlatego mi się nie podobają no i tds w 7er... bez komentarza. Ale, podkreślam! to tylko moje zdanie.
Poza tym.. ten kolor.. naprawde pięknie się prezentuje!
Pozdro
Wiesław, nie kuś :evil:Cytat:
Zamieszczone przez komando
Mam dwa tematy w głowie, ale nie chcę zapeszać...
Sennapowieka, z tym kolorem to tak różnie jest, czasem wygląda rewelacyjnie, a czasem tak sobie.... Ogólnie nie była to najważniejsza rzecz w chwili zakupu, pewnie bardziej cieszyłbym się z butelkowego albo piaskowego (ewentualnie takiego jasnego niebieskiego, jak na Alpinach czasem się widuje...) ;)
No i superancko, nie to ładne, co ładne tylko co się komu podoba ;DCytat:
Zamieszczone przez Mariusz735i
Co do felg, dojrzewałem do nich, z początku miałem do nich obojętny stosunek (wtedy widziały mi się styling 32). Ale z czasem.... A co do silnika - jeśli czytałeś temat od początku, to wiesz, że to świadomy wybór.... Mi pasuje ;D
Jak najbardziej czytałem temat od początku i nie tylko ten z Twoim udziałem. Dlatego wyraziłem tylko swoją opinię, mocno podkreślając słowo: moja - subiektywna.
Ogólnie rzecz biorąc Twoje auto jest piękne i świetnie dopieszczone czego i mojej Buni życzę! Właśnie stoi u mechaniorów pod Lublinem. A ja zastanawiam się czy wszystko zrobią ok, jeśli tak to na dokładkę myślę o zrobieniu tak na wszelki wypadek tych tulei wahliwych o których pisał chociażby Olejus i zaklasyfikował je do tzw. pięty achillesa.
http://forum.7er.pl/pieta-achillesa-w-e38-vt144.htm
I o to chodzi. Mniejsza o to, jaki silnik i jaka skrzynia.... Auto ma sprawiać frajdę właścicielowi. A że dziś fajna pogoda była, to są fotki. Tym bardziej się cieszę, że się podoba... A krytyka, jeśli tylko konstruktywna, mile widziana ;D ;D ;D
Brak krytyki, tylko podziw!
Pamięć foteli pasażera. A skąd to wziąłeś? Z anglika? :)
Regulacja kierownicy, sam oczywiście przerobiłeś. Podpiąłeś pod pamięć? no i nakładki na progi. Dużo kosztuje taka zmiana (pracy)?
Pozdro
Dziękuję ;DCytat:
Zamieszczone przez Mariusz735i
Pamięć fotela pasażera to wiązka od fotela z anglika, lekko przerobiona, żeby jednak była zgodna z europejskim fotelem pasażera. - 2 popołudnia spokojnej pracy
Regulacja kierownicy w prądzie, oczywiście podłączona do pamięci - jedno popołudnie.
Nakładki poliftowe na progi - dwa dni - lakierowanie i montaż na samochód.
O ceny nie pytaj, bo to nie są tanie rzeczy ;D ;D Oczywiście robocizna własna.