No właśnie...też mnie to zastanowiło...u mnie są 2 jaśki a auto 92 rok maj...no chyba,że kierownica zmieniona albo i cała konsola...tylko po co?Bez obrazy ale jakoś na 92 mi to autko w środku nie wygląda.
Wersja do druku
http://img97.imageshack.us/img97/7543/dsc00017tu.jpg
Tutaj jeszcze z sekwencją.. Wiele nie widać, choć jak na sekwencję przy V12 w E32 to na prawdę schludnie ułożona..
Polift wychodził od 04.1992, więc auto miałeś z datą przed kwietniem (możesz podać co wychodzi z VIN?). Poduchy w kierze E32 szły dość wcześnie, a pasażera od liftu, silnik z wlewem na przodzie od 04.1990.
Podaj VIN, rozwiejemy wątpliwości..
Nie ważne nawet czy całość przed 04.1992, tak czy srak prezentowane na zdjęciach wnętrze nie jest z '92.
auto ze stycznia 1992 rok
co do siedzen to miały jedno przetarcie na oparciu kierowcy reszta była w super stanie szczególnie po dopieszczeniu mleczkiem wiec nie wiem gdzie ty tam widzisz 60otkm hehe
poza tym silnik był w bdb kondycji
a auto robiłem pod siebie i mi się bardzo podoba miało jedynie słabe alu które nie bardzo mi sie podobały ale nie były tez najgorsze
vin podałem w temacie gdzie sie rozkodowuje vin ale odpowiedzi nie dostałem z vinu 01,1992 rok wychodzi pierwsza rejestracja była w marcu 1992rok
co do kosztów to :
zakup auta 9500pln
renowacja wnętrza 150pln
wydech xpipe końcowy od v8 cena zrobienia xpipe 200zł plus cena materiału 200zł
silnik wymiana oleju z filtrem 250zł
wymiana płynu chłodniczego 120zł
wymiana oleju w skrzyni i filtrów 180zł
wymiana oleju we wspomie i nivo 130zł olej chf
wymiana układu zapłonowego świece kopułki palce oraz cewki 450zł
dokupienie nowych błotników 100zł
nowe pompy paliwa 150zł
opony 200zł
dokupienie gratów 150zł
demontaż sekwencji 150zł
nowe mapy kompa i skrzyni 850zł
nowe filtry 100zł
nowe uszczelki 150zł
więcej nie pamiętam w sumie nie licze opłat oczywiscie
dla mnie autko było warte tej kasy dawało wiele radości z jazdy nigdy mnie nie zawiodło wyposażenie było w 100% wystarczające jak dla mnie nowy właściciel jest zadowolony a to najważniejsze
200zł na opony o żesz w morde to one łyse były na amen????
Vehicle information
VIN long WBAGB81010DC08547
Type code GB81
Type 750I (EUR)
Dev. series E32 ()
Line 7
Body type LIM
Steering LL
Door count 4
Engine M70
Cubical capacity 5.00
Power 220
Transmision HECK
Gearbox AUT
Colour DIAMANTSCHWARZ METALLIC (181)
Upholstery SCHWARZ LEDER (0226)
Prod. date 1992-01-13
Order options
No. Descript_ion
339 SATIN CHROME
401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
428 WARNING TRIANGLE
459 SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
577 RENTAL CAR PREPARATION
661 BMW BAV. CASS. III
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
801 GERMANY VERSION
i się tak nie burzcie hehe pomyliłem forum
zamiennik nowy tyle kosztował za szt ;)
nowa bosch 550zł za szt
a tu pompy są dwie poza tym 2 używki też kupiłem i leżą ori bosch :) za 100zł za 2 :P
A muszę Wam powiedzieć a raczej przestrzec sprawdzajcie dokladnie co jest w opakowaniu zanim zapłacicie...ja kupilem pompę Pierburg,tylko sprawdzilem czy wygląda tak samo jak oryginał i zapłaciłem 550 zł i pompa leżala w opakowaniu kilka mcy bo wymiana nie była nagląca jednak dzisiaj wypakowalem pompę i zacząlem ją doglębniej sprawdzać i okazało sie,że na pompie nie ma żadnego znaku Pierburga tylko jest wytłoczony napis TI Automotive Poland...trochę się wkur.iłem.W necie znalazłem,że jest to firma produkująca sprzęt dla różnych firm zagranicznych i w tym pewnie Pierburga...no ale mimo wszystko jestem zły bo na opakowaniu wszedzie Pierburg i original parts a tutaj rodzimy produkt:ohwell:
Arturo ,Pierburg tak pakuje ,a tę co masz Automotive jest bardzo dobrej jakości ,więc sie nie ma czym przejmować :)
577 RENTAL CAR PREPARATION
To jakby rzuca inne światło na omawiany pojazd, ciekawe jakie rozwiązania przewidziała fabryka dla e32 z takim przeznaczeniem w VINie.
Wątpię czy z tym związany jest brak poduszki, jednak to 750i bez wdawania się w szczegóły, było z racji ubogiego wyposażenia autem niefortunnym; wydane w roku liftingu modelowego, łapiąc się jednocześnie do tych sztuk które nie zostały nim objęte, bo zabrakło 3 miesięcy.
12 świec wg producenta (NGK BKR6EQUP) to koszt 360zł.
2 kopułki to kolejne 360zł za BREMI (nienajlepszy wybór!)
2 palce to 150zł za BREMI
2 komplety przewodów WN (są nieco dłuższe niż w m30!) to:
- 600zł za gówno Sentecha,
- 700zł za NGK
- 800zł za BREMI
- 1100zł za BOSH (zalecane)
Jeśli więc na układ zapłonowy wydałeś 450zł to czy były to części nowe? :O
kafarek pytałeś jaki JA poniosłem KOSZT to ci pisze układ zapłonowy nie kompletny nowy dostałem od byłego właściciela ja kupiłem świece i palce plus robota mechanika za wymiane wszystkiego wyszło 450zł około bo robił wiecej rzeczy na raz
kable były bremi , kopułki nie pamiętam ale palce bremi na 100% świece ngk zalecane na tym forum numeru nie pamietam
ogólnie dużo nie straciłem i jestem zadowolony auto było warte pracy jaką w nie włożyłem oraz mechanik i pieniędzy jakie na nie wydałem a teraz cieszy oko i serce innego nowego właściciela
No akurat w kwestiach zapłonu jeśli naprawiać z sensem i głową, to tylko na nowych częściach. Żadne używki tutaj w grę nie wchodzą bo to się mija z celem i efektów nie przynosi żadnych.. No chyba że mówimy o zapchajsztuce, bo kabel urwany lub pęknięta kopułka z przebiciem. Co do jakości, to już nie wspominam, bo m70 to najbardziej wybredne scierwo z palety lat 80-tych..
Oj drobiazgowy jesteś :D
Twój bilans OK.. Masz rację.. Ale zmiany poczynione podniosły wartość auta znacznie.. nie istotne skąd części... Serwis zapłonowy..rzetelny to koszt bliski 2tys zł i skoro został poczyniony to trzeba to zaznaczyc... 99% aut z allegro, tylko z nazwy takie serwisy przechodzi.. w realu to 450zł i tak za duzo jest ;)
ja jak cos robie to robie to dobrze i jeszcze nie zdarzyło mi się wcisnąć komuś ścierwo ;) a decyzja o sprzedaży wyszła tak o po prostu , auto było na przeglądzie i było wszystko ok podłączyli mu kompa i zero błędów check też ok każda żaróweczka czy pierdółka jaka była działała więc o drucie nie ma tu mowy
Kolego z całym szacunkiem,mogę Ci zrobić fotkę jak moje fotele wyglądają przy przebiegu ponad 400tkm
Ja na wyżej pokazanej fotce przez Ciebie widzę dużo więcej niż jedno (jak to napisałeś na poprzedniej stronie) pęknięcie jak i na fotelu kierowcy jak i pasażera.
pozdro
to zalezy jak auto było użytkowane ale zapewniam cię że po mleczku fotele zajebiaszczo wyglądały ;P
Cześć Kędzior :).. no auto pewnie fajne zapodaj foty. Ja mieszkam 25km od Grudziadza i raz na przejezdzie kolejowym w Owczrkach widziałem własnie fajna e32 ..rzuciła mi się w oczy że tak powiem hehe moze to byłes ty ? Ja jechalem e38 takim ciemnym..
Pozdro i witaj w klubie :)
Powiem Wam że jeszcze ważne jest kto jeździ na fotelach. Bo jak ktoś jest potężny to fotele niszczą się szybciej.