to chyba korekcja spalania lub predkosci , teraz betka zacznie ci palic 5 litrow wiecej :hah:
Wersja do druku
to chyba korekcja spalania lub predkosci , teraz betka zacznie ci palic 5 litrow wiecej :hah:
skoro jestes taki madry to powiedz cos wiecej i jak to zrobic zeby bylo dobrzeCytat:
Zamieszczone przez krzywy191
Wcisnąć ctrl+alt+del :hihi:
Cytat:
Zamieszczone przez phdream
jest cos takiego jak "szukaj" a dla leniwych ustaw na 1000
TEST 01
FGSTNR:DG00059
K :4571
BMWTNR:8352207
CI:02 DI:01 BI:05
DAT:27/94
HW:06 SW:8.00
ZYL:08 M:4 S:0500
TEST 02
Zegary
TEST 03
SI-KM:08580
SI-TAGE:725
TEST 04
VBR:0.0 L/100 KM
VBR:0.0 L/H
TEST 05
RW-VBR:11,4 L/100KM
RW-134 KM
TEST 06
TNK:0.0/17.9/17.9 L
TNKANZ:15.4L PHASE1
TEST 07
KTMP:077ْ۫۫ °C
N:0000 U/MIN
TEST 08
V:000 KM/H
TEST 09
UB:12.6V
TEST 10
LAND:00D
TEST 11
EINHEIT 1:00
EINHEIT 2:00
EINHEIT 3:22
TEST 12
VANK:071.1 KM/H
ANK:--:--
TEST 13
GONG?
TEST 14
DIAG: 1 44 C8 133
DIAG: 2 C3 88 000
DIAG: 3 90 84 031
DIAG: 4 8C 84 000
DIAG: 5 BE 88 000
TEST 15
PORT 00:00000000
PORT 01:01000000
PORT 02:01111110
PORT 03:01001110
PORT 04:00010000
PORT 05:00110011
PORT 06:00111111
PORT 07:11111101
TEST 16
Pusty
TEST 17
Pusty
TEST 18
Pusty
TEST 19
LOCK:OFF?
TEST 20
KVBR:1250
TEST 21
RESET?
Co o tym myślicie?widzicie jakies nieprawidlowosci??Czy test 19 ma byc on czy off??Dzieki za wszelka pomoc
zrobisz off i juz po testach nieposmigasz,
W teście 10 jest jakaś możliwość zmiany języka na anglika czy tylko pokazuje pod jakim językiem komp chodzi? W ogóle można jakoś język zmienić?
Cytat:
Zamieszczone przez Sensei
Możesz zmienic jezyk na angielski i wtedy komynikaty i wszystkie informacje będą po angielsku.Jest tylko mały problem dla tych którzy nie znają angielskiego z tłumaczeniem tych informacji.Po niemiecku na tym foum znajdziesz wszysykie tłumaczenia.
No tak tylko jak zmienić ten język na angielski? Z tłumaczeniem nie będzie większych problemów.Cytat:
Zamieszczone przez Wiktor3103
Wchodziłem w test 10 i próbowałem jakoś to zmienić lewym przyciskiem ale nie szło. Więc jak to zrobić?
no wlasnie jak zmienic jezyk??
I co nikt nie wie jak zmieni? Nie lubię jak mi wyskakują jakieś błędy a ja nie wiem o co chodzi.
WitamCytat:
Ja zmieniłem carsoftem. Dostawałem drgawek jak po kazdej wizycie w aso był niemiecki.
Bez interfejcu na stałe sie chyba nieda - ja mam z TV i w opcjach jest ustawienia jaki chce mieć język ale to zawsze po odłączeniu akumulatora wracoło na niemiecki. Po carsofcie zostało. Nawet jak na dłużej odłącze akumulator.
To samo zrobiłem z temperaturą i prędkością.
Pozdrawiam
Jest jeszcze jeden fajny bajerek...
A mianowicie jak odpalić autko guzikiem (dla samochodów funkcją CODE i comfort startem) już w końcu doszedłem co i jak bo kiedyś mi się udało ale trochę trwało zanim doszedłem jak to zrobiłem, a sposób jest prosty... :D
Procedura do uruchomienia wcześniej zablokowanego kodem autka...
1. Wprowadzasz kod ale go nie zatwierdzasz
2. Przekręcasz kluczyk jak do odpalenia i puszczasz
3. Wciskasz pokrętło potwierdzając kod co uruchamia samochód... :cool:
Troszkę zabawy ale można jakiegoś pasażera lekko zszokować... np. że musi podać jakąś komendę głosową żeby autko odpalić hehehe i będzie kolejny mit... :D
Taka bzdura a zabawy przy tym sporo... :hihi: :hihi: :hihi:
ja chyba nie mam tego komfort odpalania ale mam code, czy bedzie to u mnie dzialac i jak to ustawic? i czy pzed odpaleniem to sie samo wyswietli czy trzeba szukac w funkcjach aby wprowadzic kod
Nie jestem pewnien czy jeżeli nie masz "comfort startu" ( to taka funkcja do odpalania autka, wymagająca jedynie krótkiego przekręcenia kluczyka w położenie start, a autko już samo dobiera czas kręcenia rozrusznikiem... ;) tak dla przypomnienia...) to zadziała ale przetestuj - zakoduj autko i zrób wszystko jak poniżej... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Mięsny730 e38
To jest na nawigacji w panelu głównym masz po prawej opcje CODE wchodzisz i kodujesz autko (kod zatwierdzasz przez wyłączenie zapłunu kluczykiem) takie dodatkowe zabezpieczenie... ;)
Później jak chcesz odpalić autko to bez kodu nie odpalisz... i właśnie pojawia się na wyświetlaczu cztery miejsca, w które trzeba wprowadzić kod, wprowadzasz wszystkie 4 cyfry po zatwierdzeniu ostatniej przechodzisz do funkcji "zatwierdź" przed zatwierdzeniem przekręcasz zapłon jak do odpalenia i zostawiasz tak kluczyk...
Teraz zatwierdzasz kod wciskając klawisz i autko "smo" się odpala... :D
Jaśniej już chyba nie mogę tego opisać... ale jak coś pytaj... :D
z tym ze zapomnialem dodac ze nie mam nawi :( ale mysle to bedzie podobnie sie programowac :)
bez komfort startu nie ma opcji odpalania z code :)
No i sprawa się wyjaśniła... dzięki ;)Cytat:
Zamieszczone przez trolu
wiec to juz mamy jasne, ale nawet nie moge jej zablokowac poprzez code, wbijam kod a on nie zatwerdza, albo ja nie umiem :x
Pisałem już wyżej zatwierdzasz wyłączeniem zapłonu :D
Po wpisaniu kodu cza nacisnąć "set" dopiero potem wyłączyć kluczyk. Wszyćko sie robi na pozycji 1 stacyjki>>>> czyli jak zgaśnie silnik a radio i licznik km jeszcze świci :hah: :hah:
U mnie jest zabezpieczanie kodem na panelu. Mam TV ale bez navi a trik z tym łatwym zapalaniem nie działa - rano sprawdziłem. Choć do końca nie jestem tego pewien bo stacyjką tylko cykłem a silnik odpalił - krócej sie nieda. Ale nie słychać by rozrusznik kręcił dalej.
Możesz nie mieć komfort startu nie wszędzie go wsadzali... a bez tego raczej się nie da zastosować tego tricku.
Sprawdziłem u siebie, patent działa.
panowie nie odbiegajcie od tematu.ostatnie pytanie bylo jak zmienic jezyk??
Gdzieś czytałem (chyba w instrukcji) że komfortowy rozruch był od silników 3,5l wzwyż.Cytat:
Zamieszczone przez ski75
a mi sie obilo o uszy ze mozna bylo to jakos dolozyc do mniejszych ;)
Jak sie zaglebie w temacie w serwisie to dam znac :D
było montowane jako wyposażenie standartowe tylko w 750 iCytat:
Bzdura kolego i tyle ;) w 740 też był montowany... co do innych nie powiem bo nie wiem ;)Cytat:
Zamieszczone przez robertzpoznania
Faktem jest jedynie, iż nie wszsytkie modele posiadały tę funkcję...
Najwieksza bzdura jaka kiedy kolwiek slyszalem ...Cytat:
Seryjnie to bylo w 740i .. 750i...
Za doplata bodajze w 735i oraz 730i ...
Czyli wychodzi że może być w każdym ... :hah:
no prawie.. jeszcze 728 ;) zostaje, nie wiem jak w dieslach było... :cool:Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Ja myślę, że jednak Trolu ma rację.. też tak już wcześniej gdzieś czytałem.
[quote="trolu"]napisałem jako standartowe!!Cytat:
masz instrukcje obsługi po polsku do e38 ?
str 15 punkt 3 - włączanie rozrusznika -
komfortowy rozruch jako standart tylko w 750i / 750 il
oczywiscie jako opcja można sobie zamówić do innego modelu
jako wyposażenie standartowe jest TYLKO w 750 i
p.s.
znajomy ma 740 z 99 i nie ma komfortowego rozruchu - tak że to Wy nie piszczcie bzdur
polecam lekturę instrukcji obsługi do e38
jezeli Ty masz w 740 komfort rozruch to jest to OPCJA a nie standart!
[quote="robertzpoznania"]Cytat:
Zamieszczone przez trolu
Wiem że ty wiesz lepiej bo posługujesz się profesjonalną instrukcją :D tylko nie wiem skąd ją masz w mojej oryginalnej niemieckiej na stronie 62 pisze:
BMW 735i/L, 740i/L, 750i/L:
Ihr BMW ist mit Komfortstart ausgestattet. !!!
Chlopaki moze zamiast bez sensu sobie na wzajem pyskowac, moze troche pomyslicie. Moze Robert ma instrukcje od auta z poczatku produkcji - moze wtedy komfortowy start byl tylko w 750? A po wprowadzeniu 3.5 i 4.4 dodano go w serii tez w tych silnikach? Pablo pewnie masz instrukcje od swojego auta, a jak widze to jest M62.
W ogole Pablo nie podoba mi sie to ze co chwile jakies uwagi komus robisz, chyba ci woda sodowa do glowy uderzyla od tego zoltego koloru nicka...
Kolejny wyskakuje mi tu z instrukcja hahaha
Widzisz pewnie tak jest skoro tak twierdzisz...Cytat:
Zamieszczone przez Qbek
Ja przyznałem rację Trolowi, później już jakoś tak poszło... :( cóż "mea kulpa"... Myślę że nie muszę tłumaczyć moich intencji chciałem jedynie zwrócić uwagę że źródeł jest zawsze dużo za mędrca się nie uważam... a każdy ma prawo podawać swoje tezy by później ich bronić takie są chyba założenia forum.
Na wodę sodową jestem troszkę za stary, ale przyjmuję krytykę i dzięki za szczerość.
Osobiscie spotkalem sie z komfortowym odpalaniem przy wersjach silnikowych M62 i M73 w M60 nie widzialem tej opcji.
Cytat:
Zamieszczone przez phdream
Jezyk zmienisz w rozszerzonym menu w punkcie TEST 10 - 0 - niemcy, 1 - UK, 2 - USA.
Na pewno zaraz spytasz jak aktywowac to menu - poszukaj - byla juz mowa o tym na forum :)
Cytat:
Zamieszczone przez Pablo_gl
jeżeli dobrze rozumiem to trzeba wyłączyć silnik gdy już jest wpisany cod ale nie zatwierdzony?
to u Ciebie można programować code gdy kluczyk w stacyjce w położeniu 2 ?
u mnie uaktywania się code dopiero gdy kluczyk jest w położeniu nr 1.