-
witam!!!dzisiaj zamienilem potencjometry przepustnicy z asc i nic zadnych zmian.co najciekawsze ze odlaczylem tez przeplywke i sie przejechalem i tez nic zadnej reakcji.chyba przeplywka walnieta,ale jutro bede wiedzial dokladnie bo jade na kompa.moze jakies sugestie.pozdro :shock:
-
witam ponownie!!!bylem na kompie i co wyszlo to:przeplywka walnieta,blad na cewkach(2,3,5,8),potencjometr przepustnicy ten schowany do wymiany,zla komunikacja skrzyni z silnikiem(facet powiedzial ze to przez przeplywke)reszta oki.duzo bledow pokasowanych,aku padniety.facet przejechal sie ze mna i mowil mi ze jeszcze moga byc katy rozwalone i trzeba sie nimi zajac,bo nie ma kopa.musze tylko jeszcze sprawdzic poziom oleju w skrzyni zeby sie upewnic ze to nie skrzynia,koles od kompa tak mi powiedzial.wydaje mi sie ze najlepiej zaczac od przeplywki i potencjometra,nastepnie skrzynia(poziom oleju) potem jak bedzie sie dalej mulil to chyba cewki,aku i na koncu katy.co wy o tym sadzicie.poradzcie mi jaka kolejnosc wykonywanych czynnos zachowac bo nie chce nic znowu sknocic.pozdrawiam i czekam na podpowiedzi.
-
Jeśli finanse Cie puszczają to zrób wszystko w jak najszybszym czasie. Bo każdy z tych elementów może negatywnie wpływać na silnik i skrzynie, nawet głupie katy mogą Ci wydmuchać uszczelkę pod kolektorem
-
dzieki za odpowiedz.narazie i tak nie jezdze (mam auto zonki dobrze ze to tez BMW)wiec skcesywnie bede to wymienial ale kolo powiedzial mi ze na poczatek przeplywka zeby zaczela normalnie jezdzic.mam juz potencjometr i cewki przeplywka bedzie po swietach olej sprawdze po nowym roku i katy tez po nowym roku jak beda zajechane to rozpruwam i wyciagam srodek,a potem zaspawam.bylem na legnickiej 52a i kolo naprawde ma pojecie i sprzet kozacki.nie wiem co mam jeszcze z linka gazu bo koles mowil ze chyba sie zacina w jakims miejscu i trzeba mocno wcisnac pedal zeby sie odblokowal poradzcie co z tym zrobic.nowa zalozyc czy moze jest gdzies takie miejsce ze ona moze sie blokowac.
-
Troche tego masz... A akku już ok ? i ładowanie też wszystko gra? Dalej to po koleji przepływka potencjometr i szukanie...
Co do skrzyni jeżeli tam nie zaglądałeś sprawdź jaki kolorek ma olej, a najlepiej wymień... Ja dziś wymianiałem i okazało się że od nowości nie był wymieniony... skrzynka też już zaczynała lekko szarpać z rana po włączeniu biegu na hamulcu pulsowało trochę od skrzyni... Wymieniłem olej i filtr ale trzeba będzie pojeździć troszkę i powtórzyć wymianę bo był czarny strasznie... I po wymianie jest już dużo lepiej ciszej i szybciej przełącza biegi i jakby trochę przybrało autko na mocy(choć jeszcze na autostradzie nie byłem...).
-
MARO nie wrto według mnie wywalać katów. Oddajesz stare kupujesz nowe i impreza kosztuje Cie z 200-300 pln a masz nówki sztuki, poza tym sondy lambda lubią szwankować po wypróciu katów
-
witam co do linki gazu to zalezy w ktora strone ci blokuje ja mialem kiedys 730 i jak dodawalem gazu wszystko bylo ok a schodzila z do 1500 obr nieraz na 1000 a nie raz normalnie i przez to skrzynia zle przelaczala piatka bardzo pozno az kiedys sie zacielo i chdzl na 3500 wszystko przerylem i okazalo sie ze tepomat blokowal chociaz go nie uzywalem a ze to bylo w trasie i mnie troche ponioslo wyrwalem go i od tego czasu byl spokoj a poprzedni wlasciciel zrobil na to skrzynie :D
-
dzieki za szybkie odpowiedzi.powiedz mi jak to z tymi katami jest gdzie mam je wymienic za tak smieszna cene?
-
Zużyte katy skupują tam gdzie wyminiaja tłumiki. A na allegro możesz kupić katy za 250pln sztuke do 2litrów pojemności-kupujesz dwa i Ci montują. pewnie z 200pln za montaż zapłacisz. 500pln za katy a z 300-400 zł odzyskasz ze starych katów
-
katy z 3.0 bmw e32 sprzedalem za 700zl wiec moze i od e38 mozna wiecej uzyskac