;D Powodzenia Irek ,jakby co to zrobimy videonaprawę ;D ;D ;D
Wersja do druku
;D Powodzenia Irek ,jakby co to zrobimy videonaprawę ;D ;D ;D
Jak ktoś się będzie bawił z tymi elektrozaworami niech odpisze wymiary o-ringów :)
Pozdrawiam
oringi lepiej jest dopasować na rdzeń w sklepie,ja kupiłem 4 jednakowe i tylko 2 pasiły,za ciasne nie puszczą rdzenia a za luźnych nie ma sensu montować :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Michael7
I jak naprawa? Mnie też to czeka :-(Cytat:
Zamieszczone przez tuczi77
SIUDEMA - skąd wziąłeś te gumowe "uszczelki/kapturki" - rozbierałem już 3 szt zaworów i w każdym z tych gumek została część na obwodzie - i nie było do czego oringa przykleić.
Podaj dokładne szczegóły - wymiary oringów; da rade ściągnąć cewki bez urwania uzwojenia ? I jak długo ta naprawa wytrzymuje ?
Ja myślałem o podobnym patencie, ale z wykorzystaniem membran od napowietrzacza akwaryjnego :)
Niestety leży odłogiem :/ Aktualnie NADAL walczę z ładowaniem... :sad:Cytat:
Zamieszczone przez rodzinabmw
oringi 4mm możesz przykleić do obudowyCytat:
Zamieszczone przez xsilver
ale czy to uszczelni trzpień na tyle, żeby płyn nie wchodził... Za ciasno być nie może, aby go nie blokować ...
Zrobię jedne zawory na próbę - może coś opatentuję :)
Spokojnie uszczelni, wczoraj robiłem próbę" ciśnieniową" przed zamontowaniem ,cewki suche i zaworki chulają.Cytat:
też miałem taki przypadek http://images43.fotosik.pl/284/921d78239d82e11bmed.jpgCytat:
ale to nie problem ,oringi jakie potrzebujesz to 4mm 15mm 25mm
4mm przyklejasz do obudowy,po tej samej stronie idą 25mm ,15mm dajesz po drugiej stronie