A tutaj nie ma klocków z czujnikiem zużycia? Może kupił bez czujników zużycia okładzin po prostu i komunikat pozostał, bo sterownik nie wysłał nowego sygnału?
Wersja do druku
A tutaj nie ma klocków z czujnikiem zużycia? Może kupił bez czujników zużycia okładzin po prostu i komunikat pozostał, bo sterownik nie wysłał nowego sygnału?
Też wydaje mi się to racjonalnym wytłumaczeniem. Ponoć te czujniki nie należą do tanich (nie wiem jeszcze nie miałem przyjemności sprawdzać :D ) i być może postanowił ich po prostu nie wymieniać.Cytat:
Zamieszczone przez patryksok
Obecnie te czujniki to groszowa sprawa. Kiedyś były droższe. Miałem ostatnio w e39 przy wymianie klocków tak, że założyłem nowe czujniki i komunikat nie znikał, a pomógł opisywany wyżej patent z 30 sekundowym przekręceniem kluczyka.
Koledzy a moze jakis schemacik w kturym miejscu ten czujnik
Czujniki zużycia klocków są zamontowane na klockach w lewym przednim zacisku i prawym tylnym. Jeśli nie dochodzą do klocków kabelki, to masz odpowiedź - kup nowe czujniki (taki kabelek długości około 50 cm, zakończony z jednej strony cylindryczną złączką a z drugiej pastylką wpinaną w klocek).Cytat:
Zamieszczone przez johnny2004
Czujnik masz tutaj: http://allegro.pl/item937624230_czuj...ginal_ate.html
Schemat: http://bmwfans.info/parts/catalog/E3...ke_pad_sensor/ przód.
Część nr 9.
Witam ponownie mam pytanko odnosnie dymienia temat stary lecz nic nieznalazlem podobnego do mojego przypadku,chodzi o to iz mam silnik M52 vanos,i przy gwaltownym dodaniu gazu na luzie slychac jakies psztykanie a jak dodaje gazu powoli to nieslychac, druga sprawa po przekroczeniu 5 tys,obrotow zaczyna dymic jakby palil olej,co moze byc tego przyczyna i jak to naprawic czy czeka mnie kapitalny?.Pozdrawiam
co do dymienia to mogą być pierścienie , uszczelka pod głowicą , sama glowica przyczyn wiele , tak z ciekawości jaki masz przebieg w swojej 2.8 .............
Witam mam pytanie czy silnik 2,8 ma oznaczenie na bloku 2,5.Pozdrawiam.
o dziwo ma oznaczenie 2.5