To wszystko i jeszcze więcej o olejach jest już na forum - więc nic nowego nie odkryłeś. Co więcej z kilkoma rzeczami się nie zgadzam - ale mniejsza z tym.
Każdy leje co uważa i to chyba tyle w temacie.
Wersja do druku
To wszystko i jeszcze więcej o olejach jest już na forum - więc nic nowego nie odkryłeś. Co więcej z kilkoma rzeczami się nie zgadzam - ale mniejsza z tym.
Każdy leje co uważa i to chyba tyle w temacie.
a moze jednak dla niektorych odkryje cos nowego bo z tego co pamietam wg. ciebie na polskie warunki olej 10w/40 jest dobry a 10w/60 juz nie...........
Bardzo słabą masz pamięć ;)
fakt ale nie musze wszystkiego dokladnie pamietac :)
to jednak nie zmienia tego ze jest duzo takich ludziów :D to pamietam byl temat na forum
a jezeli ktos leje 10w/40 i jest ok to jak mozna myslec ze 10w/60 nie bedzie ok :D
kolega opisal wszystko w jednym poscie dokladnie wiec teraz kazdy ma jak na dloni jak to wyglada z tymi olejami
Nie będę polemizował, bo każdy może mieć swoje zdanie... Ale skoro producent silnika zaleca 0W40 to po co lać 10W60?
a nie wiesz xsilver, że kazdy domorosły polski mechanik wie lepiej co lac do silnika jego auta wie nawet lepiej jak niemiecki inżynier który go zaprojektował. do M62 leje sie olej zaczynajacy sie od 0W a nie 10W i nie ważne czy ma najechane 100 tysięcy czy 700 tysiecy jak był odpowiednio serwisowany to mu nie zaszkodzi tylko pomoże.
Panowie, bardzo ładna rozprawka. Uściślijmy - do M62 wiadomo syntetyk,jednak nie do końca jestem przekonany o celowości lania do M62 10W60 , ale w żadnym wypadku nie podważam zalet jego stosowania - nadmieniam że znajomi leją ten olej do wysilonych R5 turbo( 3B, AAN) z uwagi na wysilenie ( często ponad serię) i sprawdza się tam idealnie z uwagi na wysokie obroty sięgające prawie 7000 RPM i co za tym idzie temperatury...
Idąc logicznym tropem ,do wolnossącego M62, biorąc wszystkie + i - oraz optymalne warunki eksploatacji przymierzam się do 5W40 z palety Liqui Moly, jako jeden z dedykowanych do tego silnika :
http://liquimoly.pl/features/katalog...category_id=21
z racji sprawdzonej renomy tej firmy i bardzo pozytywnymi efektami stosowania jej produktów :) .
do daewoo matiz castrol tez zaleca 0w40... :what: poczytajcie sobie panowie o olejach samochodowych, a potem sobie wymyślajcie swoje teorie na ten temat które sobie można w głęboką odchłąń annusa wsadzić. Nie mylcie gęstości z lepkością .
to czy olej będzie miał SAE 0wX, 5wX 10wX, 15wX czy 20wX nie zależy od tego jaki masz silnik, tylko od tego w jakiej streie klimatycznej jeździsz. i jaki jest wymagany olej dla tej strefy, aby zapewniał bezproblemowy rozruch.
tabela w moim poście wyżej.
np. w Afryce to 0w40... można sobie wsadzić gdzie się chce. Pić go i smazyć na nim jajka, ale napewno nie powinno się go mieć w silniku.
tam się liczy lepkość kinematyczna.. czyli drugi paramert.
zresztę szkoda słów... bo wszyscy są najmądrzejszi, bez względu na prawdę...
lejcie sobie rzepakowy w silnik... byle by wam to jeździło.
a to co piszą w tabelkach zaleceń to można jak paciorek klientom klepać.. bo im droższy olej tym lepiej dla sprzedającego.
jak byście popracowali w serwisie przy zmianie oleju w wielu autach
to wasze zdanie nad tym co się powinno i co trzeba, a co jest na prawdę
gruuubo zmieniło,...
teoria to teoria, a praktyka i realia to co innego
i żadno m62 nie padnie od 10W pod warunkiem że bedzie miało ten olej w misce..
olej 0W jest olejem "najlepszym" zalecanym do silnika.. a nie jedynym słusznym.
a tym co mają swoje przekonania i widzimisie życzę bezawaryjnej jazdy.
pozatym parametry SAE nie odpowiadają za to czy olej jest syntetyczny czy mineralny.
na potwierdzenie moich słów dotyczących parapetrów oleju:
m62..
specyfikacja na europę :
http://ew5.earlweb.com/recommendatio...7&vehicle=2158
na australię:
http://ew5.earlweb.com/recommendatio...8&vehicle=2294
na USA:
http://ew5.earlweb.com/recommendatio...9&vehicle=2312
.....czyżby w stanach i aus. inne silniki wkłądali :D...
ciekawe jak teraz wymyśłicie...
Ps.. ja jestem polskim inż. mechaniki i jak ktoś woli gebelsowskich.. to niech tez do niemiec do aso jeżdzi, a wlewa sobie olej ASO BMW.
================================================== ===
jak by każdy wierzył na słowo we wszytko to co mówią inni, lub co piszą.. i jak by tak miało być.. to w jakżę pięknym świecie bez wojen, i długów powinniśmy żyć ??
no chyba że ja jestem ciągle tak naćpany że mi się wydaje..
Cytat:
Zamieszczone przez dzikigrzyb
Chyba każdy wypowiadający się w tym temacie tak uważa, więc po co ciągnąć dalej ? Czy ktoś napisał, że na 10W60 m62 się rozleci ? Jeden woli zalać olejem odpowiednim dla polskiej strefy klimatycznej, a drugi jeździć na oleju dobrym dla afryki ;)
Wydaje mi się, że nie ma co dalej ciągnąć tematu :)
ja tak sobie wymyslilem ze moze dobrze na zime bylo by zalewac np 0w/40 a na lato 10w/60 jednak wszystko zalezy od tego ile kto robi kilometrow :)
ps. mowi sie ze 10w/60 leje sie do mocno wysilonych jednostek turbo itd. ale zauazcie ze silniki M62 nie pracuja w 90 tylko w 108 stopniach i jest to ich normalna temp pracy wiec prawie 20 stopni wiecej a co do piero jak komus zachce sie ostrzej pojechac itd? mysle ze jest to argument przemawiajacy naprawde na kozysc tego oleju w tym silniku