no właśnie... benzyniakami różnymi juz jezdziłem ale bmw w dieselu jeszcze nie :(
więc chyba gdzieś podjade i porównam.
Wersja do druku
no właśnie... benzyniakami różnymi juz jezdziłem ale bmw w dieselu jeszcze nie :(
więc chyba gdzieś podjade i porównam.
Dokładnie kolego - teraz masz szansę porównać jak i co ci spasi to już twoja decyzja... Szukaj jakiegoś spotu w okolicy tam będziesz miał możliwość porównania.
Witam.
...a więc przywitam sie ponownie i przedstawie swoja nowa 7ke :-)
zakupiłem ja po dłuższych poszukiwaniach, na początku myślałem o e38 w dieselu a potem w benzynie ale zmądrzałem i skończyło się na e32 740 z 1992 roku, zawsze miałem lekki sentyment do klasyków od kiedy sprzedałem swoją pierwszą beemke jaka była e30 :-) Załozylem pare wątków o e38 i póżniej o e32, myślalem też o e23 ale ciężko znależc z klimą...
swoją obecna e32 zakupiłem 3 lipca w Gdyni, była użytkowana przez jednego z członków klubu 3miasta. Beemka ma najechane 305000km i wydaje mi się ze jest w dobrym stanie mechanicznym i blacharskim, chociaz w tym lub przyszłym roku poprawie lekkie ślady "rudej" i poprawie lekko lakier. e32 ma przednie fotele w elektryce (niestety bez pamięci) i oczywiście podgrzewane, tylna kanapa jest również podgrzewana, posiada podwójne szyby i roletki w tylnych drzwiach i szybie. Niestety, moja e32 ma tez pare drobnych wad:
-nie działały przednie zagłówki które już naprawiłem z pomocą forum :-)
-nie działa ASC, jeszcze nie sprawdzałem czemu
-nie działa roleta tylnej szyby, słychać ze silniczek chodzi ale roleta się nie zwija
-roletka trojkącika lewych tylnych drzwi sie nie zwija
-środkowy tłumik lekko "pierdzi" ale mam nadzieje ze w tym tygodniu będzie zaspawany lub wymieniony
Przedstawię parę zdjęć swojej e32, niestety robione na szybko ale jeżeli macie jakies sugestie to piszcie :-)Załącznik 4661Załącznik 4662Załącznik 4663Załącznik 4664
Witam i gratuluje zakupu, to co opisujesz to drobne elementy z którymi pewnie sobie poradzisz więc trzymam kciuki za doprowadzenie furtki do stanu idealnego. Pozdrawiam
ładnie sie prezentuje :) pzdr:)
to ta od marynarza??
tak, od marynarza.
Witam -poszukiwania zakończone jak widać z dobrym skutkiem i jest 7er ;)
Powodzenia w dopieszczaniu -Pozdro ;)
jeżeli macie jakieś sugestie co do wyglądu to śmiało proszę pisać :-) jedyne czego mi chyba tylko brakuje to czujniki parkowania...