do e32 nie dolewam oleju nawet po 10 000km(bo olej wymieniam co 10tkm)Cytat:
Zamieszczone przez szpoper
Wersja do druku
do e32 nie dolewam oleju nawet po 10 000km(bo olej wymieniam co 10tkm)Cytat:
Zamieszczone przez szpoper
Wylałem już ten olej .. kupiłem mobila 10W40 taki jak był wcześniej, wg instrukcji "wielosezonowy" myślę że popychaczy nie będę musiał wymieniać. Auto ma 215kkm oryginalnego przebiegu i jest w świetnym stanie, ręce mi opadły i łzy w oczach stanęły jak usłyszałem ten klekot :sad:
nadal klekocze ?
nic sie niestanie i przestaną szklanki stukacCytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Kempes - dawaj znac jak obserwacje :)
Hmm...ok zmieniam olej na syntetyk ale jak coś się stanie to płacisz za remont silnika?? :) Nie zapominajmy ze moja na liczniku ma 300t km a w rzeczywistości pewnie więcej :?Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
Moja tez tyle ma :D i na syntetyku smiga i nic nie terkoce ;DCytat:
Zamieszczone przez Dzuda
NO :D
Mam obecnie dużo pracy i muszę odłożyć ten temat do soboty, chyba że się trochę zluzuje .. Szczerze mówiąc to trochę boję się podchodzić do tego auta . Na pewno szanowni Koledzy dam znać czy klepanie ustało, Wielkie dzięki za wszelakie sugestie i podpowiedzi
Lipa zupełna 8/ Klepie nadal.. czeka mnie wymiana popychaczy, zastanawiam się nad wyborem producenta INA lub ROUWILE, jak sądzicie którą wybrać ? ew. podpowiedzcie jakąś sensowną firmę. ASO woła 95 za sztukę x32 :shock:
Cytat:
Spotkałem się z opinią, że im dłużej olej trzyma swoją "złocistą" barwę tym lepszej jest jakości?
Ten Castrol zrobił się czarny po przebiegu ok 100km
Jak dobrze poszukasz to można w hurtowni kupić INA po ok 40zł - w wakacje kolega kupował nawet po 33zł /szt