A co to za olej 20w/50?
Wersja do druku
A co to za olej 20w/50?
jesli chodzi o skrzynie biegów to polecam olej mobil atf 220 lub atf febi
ten 20w/50 to był elf albo mobil juz nie pamiętam dokładnie
A to olej mineralny czy jeszcze jakiejś gorszej klasy?
to jest olej mineralny gęstość praktycznie taka sama jak 15w40 tylko duża lepkość oleju przy mocno wysłużonym silniku to jedyna alternatywa jeśli ktos nie chce remontu robic
No ja już zmieniłem olej silnikowy na półsyntetyk Valvoline MAXLIFE 10W40 i zrobiłem na nim już ponad 600 km i narazie nic nie cieknie (oleju nie ubywa, a pod samochodem rozłożyłem sobie białą szmatę i też żadnych tłustych plam nie ma). Kultura pracy silnika jakby się poprawiła (wcześniej potrafił po odpaleniu lekko drgnąć lub odrobinę pohałasować - teraz cisza i stoi jak stół) i łatwiejszy jest sam rozruch. Mam nadzieję, że problemów sobie nie narobię tą wymianą.
Dziś wymieniłem także płyn wspomagania na CHF 11S - do tej pory zeszło mi 4 litry i płyn już jest zielony - dzięki Jurij,
Może wiecie ile płynu hamulcowego potrzebuję na wymianę? Mam auto z ASC
+T, więc czy mogę sam dokonać wymiany, czy muszę jechać do serwisu, gdzie mi płyn pompą wtłoczą?
raczej mozesz sam wymienic tez mam asc i kupilem 2 litry ale tego nie zużyłem calego . wymienia sie jak w normalnym aucie zaczynajac od najbardziej oddalonego koła od pompy hamulcowej
Wyczytałem gdzieś, że w autach z ASC nie można pompować pedałem hamulca.Cytat:
Zamieszczone przez Świrus
Świrus u Ciebie wszystko działa OK?
normalnie zmieniłem płyn tak jak sie to standardowo robi i wszystko działa normalne asc działa abs tez auto hamuje
A jaką metodę wyczytałeś ?? Pytam, bo mi jakoś wyobraźni dziś nie starcza.Cytat:
Zamieszczone przez koggi