525d czytaj że zrozumieniem. Aku potrafi rozladowac w 1-2 godziny a czasem kiedy stoi nawet kilka dni wszystko jest ok. Usypianie u mnie dziala. Gdzies musialo być po prostu zwarcie.
Wersja do druku
525d czytaj że zrozumieniem. Aku potrafi rozladowac w 1-2 godziny a czasem kiedy stoi nawet kilka dni wszystko jest ok. Usypianie u mnie dziala. Gdzies musialo być po prostu zwarcie.
ok rozumiem chciałem tylko przypomnieć wszystkim którzy mają jakiś problem z rozładowywaniem aku o tym że nieusypianie auta to powoduje.
Michal750 a nie sądzisz że gdyby panel powodował zwarcie to auto tym bardziej po kilku dniach byłoby nieuruchamialne? Chociaż piszesz że objawy miałeś takie same, więc chyba niekoniecznie hmm, ;) Jutro trzeba będzie to ruszyć
Nie mam pojecia :D być moze zalezy to od funkcji jakie wlaczal...
Odłączę, zobaczę i podzielę się spostrzeżeniami :D
Kruger32, u Ciebie do wymiany był tylko górny? Ja dolny mam jeszcze ori z BMW, górny już zmieniany (nie wiadomo kiedy, ale na stary nie wygląda) więc obstawiałbym dolny. I z tego co tu wyczytałem to dolny odpowiada za rozruch, czy się mylę? :)
Jak mój ori padl dalem go kumplowi. Zrobil jakas plukanke olowiowa (?), wygotowal (odsiarczanie?), zalal nowym elektrolitem i jest jak nowy. Ori bezobslugowy aku BMW. Mam inny ale tamten jest ok.
tak ale impuls podaje mały ja pojechałem do profesjonalnej firmy zajmującą się akumulatorami tam pomierzyli aku profesjonalnymi testerami pokazało poniżej 8v ładowanie było powyżej 13 wymieniłem i jak ręką odjął
Nie marudzili że dostęp kiepski? :D
sprawny pożycz od kogoś sprawdz będzie najrozsądniej nie musi mieć tych samych parametrów ważne aby był100%
pierwszy raz takie rozwiązanie na oczy widzieli jasne że narzekali 40 wzieli