W rzeczy samej dokładnie "o to chodzi".Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
Wersja do druku
W rzeczy samej dokładnie "o to chodzi".Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
Wystarczy przelutować te trzy czarne tranzystory i mój będzie znowu chodził?Dodam że ma też błąd 299960km.Jak to przelutuję przebieg zacznie nabijać?
Nie. jeśli chodzi o przebieg to trzeba jakiś układ scalony przelutować. Kondensatory są od wskaźników prędkości, obrotów, paliwa, temp. silnika jeśli są padnięte te wskaźniki nie działają ale przebieg działa.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Twój problem za to jest opisany tu:
http://bmwe32.masscom.net//johan/299960/299960.html
Pozdrawiam
Poleciłem zaglądnąć do tematu w którym opisywałem trzy rodzaje zegarów...
W zalezności od rocznika i wersji występowały zegary w trzech wersjach
- od początku produkcji '86 do '89 tzw szare z osobną nie zintegrowaną koscią pamieci
- od '89 do '90 zegary z białym tyłem i koscią pamieci wpiętą w zegary
- od '90 do końca produkcji - zegary z niebieskim tyłem i kośćią pamieci j.w.
Te trzy rodzaje zegarów w większosci wypadków nie są wymienne.
Pierwsza wersja z koscią znajdującą się we wiązce zatrzymują się przy 299960 km i kość trzeba podmienić na taką samą z mniejszym przebiegiem (lub nową).
W pozostałych dwóch wersjach kość da się wymieniać osobno albo z całymi zegarami więc jest większe pole manewru, stosunkowo więcej jest też aut z tym nowym typem kości który nie był umieszczany w wiązce - dlatego łatwiej znaleźć "dawcę".
Zawsze mozesz się jeszcze udać do kogoś kto "programuje liczniki" czyli potrafi cofnąć przebieg auta. W Polskich realiach to bardzo częsty zabieg. Ile kosztuje nie wiem.
Ja zawsze podmieniam zegary, udaje mi się przy tym zachować oryginalny przebieg i tą metodę polecam.
To chyba wszystko?