Zamieszczone przez bonopingwin
Może nie powinienem ale muszę coś napisać.
Napisałeś że jechałeś 250 i kolo octawią Cię wyprzedził a potem "kolo zwolnił jak mnie wyprzedził i trzymał tempo koło 170 km/h"
brawo łyknął BMW 7 ale pewnie kierowca prostej i za dużo by mu spaliła więc zwolnił.
My raczej tak nie jedzimy.
Trzymamy stałą prędkość w zależności ok humoru kierowcy od 150 do powiedzmy 240 km\h.
I nie pokazujemy po drodze że nasze auto wyciąga 250 bo jest to ogólnie wiadome i nie musimy wszystkim naokoło tego udowadniać. (p.s. mamy jeszcze ograniczniki prędkośći, który można zdjąć).
"szef nie mógł wytrzymać podszedł do gościa aby sie dowiedzieć co to ma pod maską a ten mu wypalił że 1.9 sdi i że więcej niż 150 nie pójdzie "
Czy ja czegoś nie rozumiem ale odbieram to jako strzaszliwą arogancję kierowcy skody,
hehe ale mu powiedział że 1,9 sdi łyka bmw jak chce. W końcu ten w BMW to dres-kark więc na pewno uwierzy.
A tak na poważnie:
skoda robi dobre samochody ale bez charakteru i nijakie. Dodatkowo jak ktoś jeździ dieslem to idealnie pasuje do stereotypu typowego skodo-kierowcy. Mój wójek śmiga fabią od dwóch lat, przeglądy robi z obowiązku raz w roku gdyż nie wyjężdza wymaganych km.
Ma 60-siąt lat, nie ma żadnych mandatów, nie przekracza 90 km\h. I to jest typowy użytkownik skody.
a temat rozmowy : która mniej pali w gronie użytkowników 1,9 tdi jest najbardziej popularna.
Jeszcze raz napisze, że skoda z całą pewnością robi dobra auta tyle że dla emerytów.
Nie mam na celu Cie obrazić ale taka jest prawda.