Zepsuli im tego kompa i ciągle przez to problem ehhCytat:
Zamieszczone przez HORNETT39
A co do tematu to przy 160 powinno Cie wcisnąć hmm może rzeczywiscie sterowanie turbin hmm
Wersja do druku
Zepsuli im tego kompa i ciągle przez to problem ehhCytat:
A co do tematu to przy 160 powinno Cie wcisnąć hmm może rzeczywiscie sterowanie turbin hmm
Aldik, ja też tak mam że do tych 1600 jest straszny muł, a powyżej wciska w fotel jak w samolocie. U Ciebie jest inaczej??? Przy prędkości 160 jak dodasz gazu powinien ładnie przyspieszać. tu może być wina przepływek również...
Pomyliłeś posty :) Chodzi mi o to że przy 160km/h po wciśnięciu kick'a powinno ładnie sie zbierać do przodu aż do 245 :D A co do obrotów to właśnie tak ok 1,5tyś/min zaczyna wciskac, wcześniej jest dziuram no ale to urok turba, ale właściwie nie zwracam na to uwagi, tylko przy szybkim wbijaniu się do ruchu od zera ...Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Myśle że nie pomyliłem postów tylko w temacie ciągną się 2 wątki. Jeden jesli chodzi o dolny zakres obrotów a drugi muł przy 160km/h :DCytat:
Mnie zainteresował dolny zakres ponieważ uważam że wystrzeliwanie z procy jest przy jakiś 1600 może 1700 obr. a wcześniej totalny muł że na światłach objechać może Cię słabszy samochód
Hmm czyja wiem czytaki zmulony hmm no słaby ale daje rade i tak, najgorzej od samego zera bo jak już troszkę jade to jest ok :) Ale jak pisalem, nie wadzi mi to :) Każde auto jest inne, silnik chodzi midobrze, zamyka prawie budzik, wiec nie doszukuje dziury w całym :) A od jakich dokłądnie obrotów wystrzela to nie wiem, musze się przyjrzeć...Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
Zrobie filmik jakmi sie nie zapomni :)
od 1150 obr zaczynają pracowac sterowniki przy turbinach przy 1750 powinien uzyskiwac max moment obrotowy i jesli kogos objezd. na swiatłach to z garazu nie wyjezdzac i wstydu nie przynosic
Ogólnie cały temat jest o tym samym - praca turbin , opisałem objawy przy dolnym zakresie i przy prędkości 160 km/h , przed wizytą w M-Auto też zamykałem zegar i przy każdej prędkości czuć było odejście , obecnie jest kicha :( , zobacze co będzie po wizycie w warsztacie (wtorek) , napisze .
i tak jak kolega Mavik pisze b wazna jest rownomierna praca sterownikow turbin przy starych regenerowanych turbinach sterowniki lubią sie zacinac bo tego nikt nie naprawia i nie mozna kupic jako nową część zamienną. poniewaz i tak tłoczą powietrze w jeden kolektor to samochod jezdzi bo jezdzi .ale jeszcze jedno sprzegło hydrokinetyczne zregenerowac jedyne 600 zł i nie ma siły by nas ktos objechał.
Admin
Pisz po polsku i przestrzegaj zasad Naszego forum !!!
admin to sie nazywa dysleksja przesladowanie takich ludzi grozi karą pozbawienia wolnosci do lat 3. przepraszam wszystkich ktorych razi moja ortografia brak znakow przystankowych i intonacyjnych
Admin
Dysleksja to zupełnie coś innego - to się nazywa lenistwo.
Zapomnij o wyrozumiałosci na tym forum przez niektórych :)Cytat:
Zamieszczone przez 190011
Mod
Aldik, nie mieszaj pojęć, to jest forum a nie kółko różańcowe. Zaakceptowałeś regulamin to go po prostu szanuj i przestrzegaj. Jeśli się z nim nie zgadzasz to opuść nasze szeregi. W każdym razie nie prowokuj kolejnych dyskusji nie na temat.
trza sie zgadac w Kato - wpadnij kiedyś do ligoty, na prv podam Ci gdzie mozna mnie znaleść to sie porównamy co i jak hehe :)Cytat: