Do M Pakietu wchodziły jeszcze felgi ja mam w książce serwisowej kod 0780 M LM RAD PARALLELSPEICHE - domyślam się ze chodzi o fele 37 styling
Wersja do druku
Do M Pakietu wchodziły jeszcze felgi ja mam w książce serwisowej kod 0780 M LM RAD PARALLELSPEICHE - domyślam się ze chodzi o fele 37 styling
Jak najbardziej felgi były w pakiecie 337.
Roberto, ale Ty chyba nie masz tej opcji (mówię o całym M Sportpaket)? O ile kojarzę, to fotele u Ciebie są Komfortsitzen.
Z Mki mam tylko wpisane w książke felgi i kierownice. Jeszcze zawias wydaje mi się być niższy odrobine niż standartowy. Wszystko mam w orginale wiec widocznie tak było. Nie mam niestety czarnej podsufitki która podoba mi sie strasznie i brak kontursitze czy jak kto woli sportsitze , chyba na szczescie bo wydaja sie mniej wygodne. jak jest w uzytkowaniu na dluzszą skale tego nie wiem...
Odświeżę temat: co z tymi wałkami? :> fajna sprawa...
Jak bym nawet chciał to ci nic więcej nie powiem . Bo to montował poprzedni właściciel, a on pracował lub był właścicielem firmy motor sport..... coś tam .Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Podczas sprzątania auta znalazłem faktury wystawiane na ta firmę i było tam jego nazwisko.
Neuf coś wie tylko nie mówi :P
Początek zdania ... No ja bym Cię z małej litery do tablicy nie wywołał :P
Znam troszkę temat ostrych wałków i innych modyfikacji silników ( troszkę się dłubało :P )
Co konkretnie Cię interesuje to mogę pokombinować i coś powiedzieć na ten temat :> :> :>
Chyba mniej więcej to, co Michała, czyli:
1. Jak i gdzie to założyć
2. Ile to kosztuje
3. Co daje pozytywnego od strony technicznej
4. jakie są negatywne strony/ew. zagrożenia, czyli np. jak wpływa to na spalanie i żywotność silnika,
5. Jaki jest wybór producentów/warsztatów, czym się kierować
Przyjmijmy taką konwencję: niewyżyty małolat jak ja który zawsze chciał mieć 4,4 ale się nie udało chce sobie nieco tę stratę zrekompensować :)
sorry za małą literkę :roll:
Odgrzeje kotleta ale co mi tam :)
a wiec gdzieś ostatnio znalazłem w necie ze była opcja zamówienia sportowej wersji 740i opcja ta miala oznaczenie S204A
odznaczała się:
felgi 18" mki
shadowline lub w kolorze nadwozia
M kierownica
czarna podsufitka
S-EDC
contour (sort) fotele
i to wszystko podobno musiało być żeby to była naprawdę wersja sport
silnik miał ostrzejsze walki i miał lepsze przyspieszenie do 100km/h niby o 0,1s ale w odczuciach silnik był dużo ostrzejszy od zwykłego
podobno taka wersje można tez poznac po tym ze przy predkosci ok 130km/h ma obroty na poziomie ok. 2500 a zwykła wersja będzie miała jakieś 2300 oczywiście na 5 biegu
MOD: Stosuj polskie znaki diaktryczne.
Moim zdaniem nastąpiło tu pomieszanie kilku rzeczy.Cytat:
Zamieszczone przez Leon740i
Wiadomo mi o dwóch "pakietach sportowych":
- na rynki europejskie (przynajmniej niemiecki) 337 M Sportpaket o którym jest ten wątek,
- na rynek USA tzw. Sport Package czy też "740iS", o którym też nieraz pisałem (nie znam niestety numeru ani nazwy oficjalnej/katalogowej).
Oba pakiety pod koniec produkcji.
To co wymieniłeś, wygląda mi na zlepek opcji (nie wszystkich) wchodzących w skład jednego i/lub drugiego.
Być może były jeszcze jakieś pakiety na inne rynki (bliskowschodnie, Japoński...), ale nic mi o tym nie wiadomo.
Sam numer 204 to wg mnie tylko Shortened Rear Axle Transmission Ratio, czyli krótsze przełożenie dyferencjału. Wchodziło to w skład amerykańskiego Sporta, bo w Europie miały to chyba standardowo wszystkie 740i (nie jestem na 100% pewien).
O metodzie z obserwowaniem obrotów też czytałem - ale ona służy określeniu właśnie jaki dyfer mamy w aucie.
O żadnych (fabrycznie montowanych) "ostrzejszych wałkach" w 740i nigdy nie słyszałem i nie czytałem.