Teknorot tak skutecznie się rozwinął, że ściągnie Ci go każdy sklep motoryzacyjny nawet jak nie mają ich na półce :)
Wersja do druku
Teknorot tak skutecznie się rozwinął, że ściągnie Ci go każdy sklep motoryzacyjny nawet jak nie mają ich na półce :)
Panowie ,prawda jest taka ,że np FEBI kiedys było całkiem innej jakości ,nie mówie ,że wszystko robi złej jakości ,ale czasem mają wpadki :)
Nie ma w tym nic dziwnego ,ze na liczniku w aucie jest np 220 tys km i wszystko jest oryginalne ,bo wszystko było w fabryce założone nowe ,wahacze ,sinenbloki ,drążek , amortyzatory , a to ma wpływ na trwałość :)
Ja osobiście zakładam do mojego auta wahacze regenerowane , do tego nowe sinenbloki ,jak zakładam to zakładam wszystkie od razu i moge o nich zapomnieć na 100tys km . Może nie najwazniejszą ,ale ważna sprawą jest też cena ,regeneracja jednego wahacza to 50 zl z gwarancją pół roku ,przy mojej jeżdzie to około 30-40 tys ,więc temat sprawdzony. Nie sztuka jest walić kase do e 38 ,a potem kwiczeć, że drogie auto w utrzymaniu.
Pozdrawiam :cool:
Teknorota kupiłem na allegro u sprzedawcy "arekauto". Drążek środkowy z końcówkami kupiłem u mojego kolegi który ma mały warsztat i dostęp do dystrybutora z częściami, ma 50% rabatu i fajną cenkę dostałem za drążek środkowy.Cytat:
Zamieszczone przez max mt
Ja też zacząłem od niedawna regenerować ,a tulejki np. w wahaczach kupuje Lemfordery i jest oki!, w Katowicach byłem w kilku hurtowniach i do 3,5 l silnika nie było tuleji do wahacza[do innych modeli są ],ale na ul.Warszawskiej jest w bramie taki malutki sklepik i to co chciałem kupiłem w oryginale-ciekawostka,jak się szuka to się znajdzie ,wszędzie oferowali nowy kompletny wahacz za 350 pln,[najtańszy],a po regeneracji tez na ul.Warszawskiej jeden wahacz wyszedł tylko 100pln.[z nową tulejką]
hehe gratuluje bo jedyny mi znany producent co robi zestaw naprawczy i sprzedaje same tuleje do wahaczy to TEKNOROT!!! Żaden Lemforder nie robi takiego czegoś a już zapomnij że dostaniesz samą tuleję w oryginale. Już wiesz dla czego ten sklep jest mały ;D
Nie chcę Cię obrazić ale ktoś Cię zrobił w jajo. Ile dałeś za te tuleje? Może chociaż na cenie Cię nie oszukali.
50 pln mnie kosztowała 8/ .
To nie tragedia. Cena spoko, możliwe, że na alledrogo dostałbyś trochę taniej ale po co. Tam masz na miejscu, z gwarancją i bez wysyłki a tym samym bez czekania.
Ale nie rozumiem po co ta ściema że to jakaś tam marka...
Kolego nie posądzaj mnie o ściemę,otóż było tak ,dzwonię do gościa ma tuleję Lemfo. więc proszę go o podejscie do warsztatu gdzie remontują [ w bramę dalej jest warsztat co wciska takie tuleje w miejsce starej i regeneruje sworznie-więc jak zajechałem po odbiór samochodu wszystko było zrobione]-więc?-gdzie tu ściema?...-pochopnie mnie oceniłeś ale to nie jest nic strasznego wybaczam-he he...pzdr.[ a tuleje w najbliższym czasie obejrzę czy lemforder.]
A co powiesz o części nr 31120006482 :) w BMW właśnie wahacz przedni gięty występuje oryginalnie bez tuleji, kupuje się ją osobno (przynajmniej tak jest w ETK)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
A co do lemfordera to są na allegro tuleje do tylnych wahaczy tej firmy
np. http://allegro.pl/item739134742_lemf..._7_e38_z8.html
No właśnie -,są jednak tuleje Lemfo., tylko trzeba poszukać :)