Z e32 znam - sam przerabiałem.Cytat:
Zamieszczone przez Danek25
Z e38 to tyko na obrazku z katalogu...
Wersja do druku
Z e32 znam - sam przerabiałem.Cytat:
Z e38 to tyko na obrazku z katalogu...
Nie bardzo rozumiem stwierdzenie "obie końcówki ruchome czy jedna jest stała"... Drążek środkowy ma dwie końcówki do osadzenia w przekładni kierowniczej i w podporze oraz dwa przeguby kulowe zakończone śrubami do nakręcenia końcówek. O ile się orientuję, żadna z końcówek nie może być osadzona na stałe )jak wyglądałoby skręcanie kierownicą?? Może ma po prostu ograniczone stopnie swobody do ruchu względem własnej osi....Cytat:
kiedyś miałem e34 z 89 roku i sam na własne oczy podczas wymiany drążka środkowego widziałem że jedna końcówka była nie ruchoma ( mam na myśłi ruchy eliptyczne jak sworznia kulistego ) Owszem sworzeń w tamtym drążku był ruchomy ale tylko poprostu się obracał. Nie chodził wogóle na boki. Z tąd moje pytanie o drążek w e38. Możliwe że takie tu nie występują. Stwierdzam fakt z autopsji na podstawie E34.
No to w e38, w tym kontekście, działa to tak samo.
no to sie zrozumieliśmy heheh. Czyli każdy drążek do E38 jest z taką końcówką, czy są też takie w których obie końcówki są ruchomymi sworzniami kulistymi? Pytam bo jeśłi tak to wolę włożyć z nieruchomą ze względów na trwałość.Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
brak, tylko taki jak ori
No az tak to malo kto sie zna. A TRW uwazam za jedna z najlepszych firm. Zakladam zawsze albo TRW albo Lemforder i zakladalem je do wielu swoich aut. Na TRW nigdy sie nie zawiodlem a na Lemforderze juz tak. Firmy o ktorych mowisz robily to chyba na pierwszy montaz a pozniej jak ASO zakladalo oryginalne zamienniki to bylo juz bite BMW i TRW, na wahaczach Lemforder i BMW. co ja akurat mialem zalozone w fabryce to moge powrozyc z fusow :)Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
Reasumujac TRW zawsze bede polecal z czystym sercem :)
a ja np niepolecam tarcz TRW, laczniki stabilizatora tez glupi 4max wytrzymal mi dluzej niz TRW, klocki tez sredniak, nawet REMSA jest duzo lepsza, ogolnie niezawiodles sie bo to jest dobra firma i trzyma pozioma, ale aby najlepsza???? ja osobiscie stawiam na BOGE i Ruville
:) Z hamulcami mnie nie zaskoczyles. Juz wczesniej calkiem w ciemno odradzalem, jak ktos sie specjalizuje w jednej rzeczy to raczej w innych bywa slaby. Ja mialem takie niefajne przygodyz tymi czesciami co Ty piszesz ale w moim przypaku byl to lemforder :) wiec temat czesci jest na prawde ciezki do ogarniecia.
odkopie temat bo odpowiedz nie padła... u mnie tez zaczęło skrzypiec okropiensko..ale o dziwo skrzypi nie od razu jak sie jedzie autem, tylko po kilku kilometrach i najbardziej jak się kreci kierownica prawo lewo na postoju ,albo przy wolniej jeździe, jesli zimno jest na dworze jest cisza jak jest ciepło to zaraz tak skrzypi jak by guma sie ocierała o cos...nawet jak auto wyłączone to ruszam kiera i skrzypi..wydaje mi sie ze z okolic drążka kierowniczego maglownicy...możne mial ktos taki przypadek?