tak i skonczyly sie moje problemy z ksenonami.
Wersja do druku
tak i skonczyly sie moje problemy z ksenonami.
ale masz to co byc powinno czyli system poziomowania + spryskiwacze! Masz lampy ustawione! Nam chodzi o nie przystosowane lampy bez poziomowania itp i w to HUiDy
Przestańcie wpadać w paranoję (mówię to do niektórych)... :roll:
Na każdym forum o samochodach - wiecznie żywy (niczym Lenin) temat straszliwej plagi amatorsko montowanych HID kit'ów...
Można by wywnioskować, że to nie wiadomo jaki problem. Nie wiem tylko dlaczego spotykam się z nim głównie... w Internecie na forach, zamiast na drogach.
Wiadomo że czasem czyjeś światła są trochę za mocne, ale czy to naprawdę powód żeby poświęcać temu tyle uwagi i moralizatorstwa?? (zwłaszcza że "straszliwe oślepienie" trwa zwykle kilka sekund).
Także zachęcam do dania trochę na luz... ;)
michał w mieście nie przeszkadza ale na trasie gdzie masz ciemno to nie jest tak przyjemnie. Jedziesz sobie od dłuższego czasu sam po ciemnej drodze nagle z naprzeciwka wypada Ci taki z HID'ami i co widzisz? G.. widzisz :) Nie raz miałem taki przypadek dlatego wiem jak to wygląda. Tam gdzie jest ruch i jadą inne auta nie ma problemu ale na bocznych drogach jest to zdradzieckie.
Ja od paru lat mam zawsze auta z ori xenonami ale widziałem raz E36 z HiD'ami i świeciły super... Myśle ze problem jest nie w tych zestawach ale ogólnie w urzytkownikach.. Osobiście uwarzam, że poziomowanie i spryskiwacze są o dupe roszczaś, i tak przeciez sam człowiek ustawia te światła, więc jak będą źle wyregulowane to nawet jak sie poziomują to na końcu ustawią sie do zlej pozycji co będzie powodowac oślepianie innych. Ja juz miałem w 2ch autach problem z poziomowaniem i ciekaw jestem jak sie mieli jadący z przeciwka jak mi światła raz swieciły po ziemi a w sekundzie na niebo i centralnie po ich oczach.... Jak kierowca jest myślący to żaden jego HiD Was nie oślepi...
czyli wyustarczy ze sie zbierze 3 sumokow na kanape po drodze i pupa z samopoziomowania :)
generalnie jest jak z wszystkim - mądrze użytkować a bedzie dobrze.
Raczej spojrzałbym na takie rzeczyCytat:
Zamieszczone przez LUQA
http://moto.allegro.pl/item646591179...ony_od_ss.html
Jak nie chcesz się zawieść lub nie chcesz mieć problemów z elektroniką czy ewentualnie gazem o ile masz w aucie
ogólnie mi się wydaje, że ktoś to wymyślił właśnie w takim celu a nie po to aby ludzie to wtykali wszędzie gdzie się da w końcu takie zestawy robi także Philips czy Hella!Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
To jaka będzie elektronika, jest naprawdę bez znaczenia. Samo obsadzenie żarnika jest dostosowane do mocowania zwykłej żarówki. I czy założysz zestaw za 180 czy za 750, to zawsze będzie dokładane. Wystarczy rozebrać lampę na zwykłą żarówkę i porównać z odbłyśnikiem dedykowanym do xenonu. Mają różne profile, co powoduje, że ori xenon świeci tam gdzie powinien a HID gdzie popadnie. O ile w przypadku lamp soczewkowych sprawa nie jest tak bolesna o tyle zwykłe lampy (H3, H4) z HID-em oślepiają niezależnie od tego, jak się je wyreguluje....Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Soczewka jest taka sama. Odbłyśnik jest inny.Cytat:
U mnie działa w czasie jazdy, dojeżdżam do garażu, zatrzymuje auto na dziwnie uksztaltowanym terenie i na bramie garazowej widze jak po sekundzie wiazka światła się przesuwa o kilka centymetrów...Cytat:
Poza tym HID założony do BMW gdzie jest lampa z soczewką nie bedzie aż tak bardzo raził. Problemem są auta typu golf/calibra gdzie nie ma soczewki, która skupiła by wiązke światła na jezdnię tylko walą takim światłem po oczach...