Zawsze możesz odme odkręcić i sprawdzić jej stan.Cytat:
Zamieszczone przez pasjonat
Wersja do druku
Zawsze możesz odme odkręcić i sprawdzić jej stan.Cytat:
Tak byłoby najlepiej lecz wiem że jest to czasochłonne , jakieś inne pomysły ?
Pozdrawiam
kolega Bitek-Bitek juz napisał ,co powinienes zrobic skoro podejzewasz sam odme.Nikt tu nie jest wrozka.A pomysłow juz troche rzuconych miałes, wiec jak ci sie nie chce to nie sprawdzaj ....Cytat:
Dla twojej pewnosci, specjalnie odpaliłem dzis auto z rana aby osłuchac sprawe i posłuchałem z wyjetym bagnetem co tam słycha, prawie nic nie słyszałem ani nie czułem, moze delikatne zasysy powietrza i jego wypychy, ale wiatrak troche mi zagłuszał .Choc wydaje mi sie ze tłoki idace w doł wytwarzaja nadcisnienie, a te w gore podcisnienie, i u mnie chyba jest ok bo wszytko wychodzi na zero, prawie nic nie czuc . Odme wymieniałem jakies 8-9tys km temu, przed wymiana oleju, wiec swiezynka.Ale chyba juz pisalem o tym... .Szczerze mowiac to nie mam juz pomyslow wiecej na twoje wydmuchy z rury bagnetu i mysle ze nie masz problemow z zadna odma skoro tylko delikatnie czujesz podmuchy, tyle ze skoro napisałes o spalinach to ci zasugerowalem juz jakis trop. Wez jakies piórko czy cos delikatnego i dopiero sobie sprawdz .Jak z odma so problemy, to bierze olej, kopci z wydechow i silnik nie rowno chodzi.Tyle co wiem na ten temat.
WitamCytat:
Zamieszczone przez MichalV8
Dziękuje za to że sprawdziłeś jak odma działa u Ciebie , więc myślę że nie pozostaje mi nic innego jak wyciągnąć tą odme i sprawdzić na stole . Wydaje mi się że mam problemy z odmą bo ostatnio zauważyłem że olej mi trochę ubywa i trochę więcej kopci ale to jest bielutki dym . Sprawdzę tą odme i dam znać co i jak .
Pozdrawiam
Zaciekawił mnie temat, sprawdzałem u siebie i nic nie dmucha ani nie ciągnie z bagnetu za to jakby oleju ubyło no i świece w oleju! Czy to może być tak, że z powodu niedomagań odmy zalewa mi świece? w jakimś poście był wykazany taki związek do tego syk, dziś jak odpaliłem bez pokrywy słyszałem wyraźnie go na górze silnika, o tym też czytałem, że to może być odma. Proszę o odpowiedź czy zalane świece plus syk w rejonie kolektora dolotowego to odma do wymiany.
pzdr