Ktos udzieli mi odp jakie ma wolne obroty po zagrzaniu i jak wyglada sprawa z kopceniem na czarno? :)
Wersja do druku
Ktos udzieli mi odp jakie ma wolne obroty po zagrzaniu i jak wyglada sprawa z kopceniem na czarno? :)
obroty chyba gdzies lekko powyzej 500 ztego co pamietam, nie kopci na czarno chyba ze mu mocno przylozysz to widac ze cos sie z rur wydobywa ale tyko przez sekunde. Ciekawi mnie ta slynna awaryjność 740d bo z tego co widze nikt nie narzeka... Dużo złego o dieslu mówia osoby które diesla nie posiadają...
Od czego moga zalezec wolne obroty i jakie byly w nowym aucie? Ja mam ponizej 500 a kolega ma z 800 wiec prawie dwa razy tyle. To tak jakby bylo ubogo i moze dlatego tez nie ma grama dymu, chociaz wydaje mi sie ze moj silnik pracuje glosniej niz jego.
Zatankuj w niemczech to nawet po kick-downie nie zakopci ehh a na naszej ropie to tak ale tylko pierwsze przepalenie potem juz można butowac i nic się nie dzieje, ktoś mi to tłumaczył że w naszej krajowej ropie coś tam sie osadza czy jakoś tak.... Jeden plus, jak ktoś Ci siedzi na dupie i ma szybsze auto to wciskasz kick'a i za chwile gość odpuszcza w poszukiwaniu świerzego powietrza haha :)Cytat:
Zamieszczone przez ROBERTO
dym widac tylko przez sekune i to trzeba sie przyglądnąć. to nie sa diesle starej generacji które kopciły na potęgę :foch:
Mógłbym któregoś z posiadaczy prosić o nagranie dzwięku wydobywającego się z wydechu podczas gazowania :P Szukam i szukam na youtubie i nie moge nic znaleźć :/ PS. proszę o kontakt osoby, które w niedalekim czasie mają zamiar odwiedzić Wrocław ... zależy mi bardzo na tym aby zobaczyć jak się to wszystko sprawuje w realu :)
Do Wrocka nie jade ale jak będziesz to zapraszam ... po za przyszłym tygodniem bo rodzice jadą do niemiec na pare dni....
W okolicach 11.06 bede jechał do Niemiec wiec przez Wrocek bede przejeżdzał. Jest to pewnie na 90% wiec jak bedziesz miał ochote a ja pojade to możemy się umówić gdzieś przy A4
Super, będę Ci ROBERTO bardzo wdzięczny ... jak tylko bedziesz zmierzał w moim kierunku to daj mi znać a na pewno się spotkamy ... muszę się przekonać do tego silnika :)
Koleżanka ma s400 cdi w220, jeździłem tym autkiem i szczerze mówiąc wrażenie mam bardzo miłe ... ponadto dźwięk jest bardzo ładny ... szczególnie przy przyspieszaniu słyszalny jest ten specyficzny dla v8 bulgot :D Ciekawe jak to brzmi w wykonaniu bawarskiej limuzyny ;>
Proszę Cię, jaki bulgot?? :hah: Nie słyszałem jeszcze żadnego europejskiego V8, które wydawałoby dźwięk inny niż cichy pomruk - tym bardziej jeśli mówimy o dieslach.Cytat:
Zamieszczone przez MastaKleszcz
740d na pewno nie brzmi jak typowy klekot - ale zapewniam Cię, że bliżej mu będzie do Twojego odkurzacza niż do Corvette. ;)