Czyli kasujesz wszelkie info jakie sterowniki zarejestrował na jego temat. Przede wszystkim informację o popiele, którego nie da się wypalić
Wersja do druku
Jest na to osobna funkcja w ISTA, czy to się łapie po tym, że wymieniłeś DPF-a?
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
Cześć, po wycięciu DPFa trzeba ingerować w mapę silnika? Jedni piszą że trzeba bo wypalanie się włącza co jakiś czas a za autem chmura dymu, inni natomiast że jeżdżą latami bez programu i nic się nie dzieje.
Htn pytanko, miałem podobny problem z wyrzucaniem oleju przez odmę, okazało się że kiepska kompresja, silnik poszedł na mały remont, honowanie, pierścienie, panewki itp itd, wał, walki nominał polerka, silnik dotarty a na autostradzie przy wyższych obrotach nadal wyciąga olej odma. Czy te silniki mają jakąś wadę konstrukcyjna czy jak? Druga sprawa to para z korka oleju na pracującym silniku, im cieplejszy tym tej pary więcej gdzie w m57 nawet na gorącym silniku, tej pary jest praktycznie 0. Czy te silniki tak mają czy jak..
Cześć, mam program wgrany, EGR nie działa, DPF nie pokazuje błędów, ciśnienie przed filtrem jest 0mbar a mimo to wypala się co 750km. Źle zrobiona mapa?