Ja przerabiałem osobiscie 3 kpl tarcz ate i wszystkie poszly na śmietnik. Znajomi równiez mieli problemy. Na forach też nie raz czytałem niezbyt dobre opinie. Osobiście załozyłbym je tylko jakbym dostał za darmo lub mógł zapłacić po 10 tyś km
Wersja do druku
To mieliście jakieś podróbki :)
Rotinger to szajs ich normy są tak słabe że nowe tarcze biją gorzej jak stary OEM. Ja na OEM jeszcze się nie zawiodłem za to najbardziej w życiu byłem zadowolony z Zimmermann Formula Z potęga tarcza.
Bo kupują 7 a na tarcze ich nie stać i kombinują jak by tu taniej było.
Bzdury piszesz ! Jakbyś przeczytał post o tarczach do E65 to byś wiedział, że oszczędnosci niewiele mają tu do rzeczy. Problem w tym że wszystko się krzywi ! Problem w tym że produkują gówno. Ja wydałem chyba ze 2-2,5 tys na tarcze i klocki do poprzedniej 7er, miały być takie super sportowe, firmy EBC, no i wyladowały na śmietniku i kolejne setki na Zimmermany które też szlak trafił i dopiero pomogło ich toczenie na aucie. O oryginałach zamontowanych w bmw tez juz niejeden własciciel bmw wspominał i tez niejeden wywalił je na złom. Rotingery chwale bo tylko dwie osoby (mysłalem, że jedna) jak na razie były niezadowolone, a i obie dostały zwrot kasy co w innych firmach sie nie zdarza ! A to warto podkreślić ! Nikt nie chce zwracać pieniędzy za wadliwe tarcze.
Więc takie wsiowe pospolite teksty zostaw sobie na rozmowy z kolegami na swoim poziomie.
Jednak tylko po założeniu oryginalnych tarcz i klocków zawsze czułem i wiedziałem ze z hamulcami jest wszystko w porządku i hamuje jak trzeba. Może to zbieg okoliczności, może fart lub pech.
Dokładnie tak jest.
Zobacz co wkładają w ASO albo w serwisach pogwarancyjnych. Jest to moje już 4 BMW i zawsze kupowałem tarcze ATE lub Textar. Zero problemów. Dużo jeżdżę po Polsce jako przedstawiciel jednego z polskich banków. I nie bawię się w takie rzeczy "bo każdy chce oszczędzić ale to nie ford- BMW nie lubi zamienników"
Chcesz tanie auto, to kup sobie BMW 320d. Na flocie mamy w firmie. Nie będziesz płakał. Pozdrawiam.
Niezadowolonych rotinger ma więcej tylko płaci hajs żeby o tym nie pisać