Zamieszczone przez coboss
U mnie mam czujnik deszczu i czujnik zmierzchu poznałem np. po tym jak chcę podświetlić wnętrze przy zamkniętym aucie (naciskam przycisk zamykania drzwi). Raz tak zrobiłem w dzień i nie wiedziałem (było pochmurno ale nie na tyle aby zareagował czujnik) czy mam omamy czy nie włączają się światła w środku, podchodzę i faktycznie nie reaguje jak jest jasno czyli czujnik działa. Zapewne jest to po to aby się włączały same światła gdy się robi ciemno ale jak wiemy teraz jest to niepotrzebne bo na światłach jeździ się cały dzień.
A automatycznie włączanie świateł jakoś samo mi się uaktywniło po tym jak odłączyłem aku na całą noc (reset ustawień). Teraz jak włączę światła i zgaszę silnik to światła gasną (łącznie z postojówkami!) przekręcam kluczyk w pozycję 2 świecą postojówki, włączam zapłon świecą światła mijania, nie zwróciłem uwagi czy po ustawieniu kluczyka na zapłon czy dopiero po odpaleniu silnika (teraz nie mam możliwości sprawdzić) ale w każdym bądź razie są automatycznie włączane :)