Jak patrzę na te zdjęcia to Ty się ciesz Jano ,że Ci to pudło jeszcze w ogóle odpala a ,że jeszcze jedzie to już jest mega :):tape:
Wersja do druku
Jak patrzę na te zdjęcia to Ty się ciesz Jano ,że Ci to pudło jeszcze w ogóle odpala a ,że jeszcze jedzie to już jest mega :):tape:
Może to głupie, ale sprawdziłeś, czy jakiś zwierzak sobie "domku" pod maską nie próbował robić?
To wcale nie jest głupie. Ja mieszkam przy samym lesie i kuny grasują . W każdym aucie mam zamontowane to https://www.odstraszanie.pl/p277,ods...SABEgJHwfD_BwE
Działa i sprawdza się. Zacząłem to stosować od czasu jak mi w Phaetonie wypruły całe wyciszenie nad skrzynią biegów jednej nocy. Wyglądało to jak by ktoś misia pluszowego rozbebeszył. Kumpel który mieszka po drugiej stronie lasku ma e38 i u niego jak pogryzły kable to była taka dyskoteka włącznie z trybem awaryjnym skrzyni. Tyle razy mu mówiłem ,że ma sobie założyć takie urządzenie ale on był mądrzejszy.
Panowie wrócę pare postów, kolega wypiął sterownik ABS i jedyne błedy to wiadomos abs a reszta dzała poprawnie i nic sie nie dzieje. Co do zwierzaka hmm w sumie mało jeżdże wiec kto wie.
Po odpięciu ABS powróciła komunikacja z pozostałymi modułami?
Wygląda to co najmniej dziwnie, albo interfejs kuleje(a widzę, że to usb-obd) albo kuleje komunikacja z połową modułów, gdzie moduły airbag nie mają zbyt wiele wspólnego z DME
To są błędy zanim kupiłem nowy aku. Ale problem się pojawił później znów. Mój komputer nie potrafił wykasować tych błędów ale kolegi już tak. Co nie zmienia faktu, że wracają. Natomiast po odpięciu sterownika abs po za błedami z tym związanymi inne się juz nie pojawiają i wszystko jest w normie.
Ty Janku ,a ta kamerka Ci nie mąci jak jest podłaczona na krótko do OBD ?
Wiem ,ze tak masz już lata ale może się coś posrało w niej albo w tym OBD.... ?
Należałoby sprawdzić błędy z podłączonym ABS, a następnie odłączyć ABS, pokasować błędy i jeszcze raz odczytać
Wtedy przeanalizować co dokładnie się dzieje
Aldik, kabel i pc masz. Jeśli coś nie działa to odezwij się, ogarniemy to zdalnie przez teamviewer