Kto tu nie czyta ze zrozumieniem. Czy ja cokolwiek pisałem o rurze od przepływomierza do kolektora dolotowego? Z tego co wiem wkłady są identyczne gdyż to samo robiłem u siebie - a uwierz mi, akurat na tym się znam bo niecały rok temu wymieniałem motor u siebie łącznie z przeprogramowaniem ECU itp. - wszystko od A do Z robione moimi rękoma więc wiem o czym piszę a należę do osób które mało się udzielają ale piszą "sprawdzone informacje" zazwyczaj z własnego doświadczenia. Odczyty będą błędne tylko wtedy gdy ECU zostanie na sofcie od B35 (wtedy zagra z przepływką od B35 ale nie wkręci się na wyższe obroty ponieważ przepływomierz wyjdzie poza zakres pomiaru)
Wymień:
Obudowę przepływomierza od 4.4 (wkład od 3,5 będzie OK)
Obudowę filtra powietrza - z racji mniejszego otworu od strony przepływki którego nie "rozwiercisz" no chyba że chcesz rzeźbić ;P
Koniecznie program w ECU albo samo ECU - jak zostawisz cały osprzęt od 3.5 wszystko zagra ale nie wkręci się na obroty tak jak pisałem wyżej
Zmiana SOFTU oraz numeru VIN (co nie będzie konieczne jak zostawisz swój) w ECU programem WINKFP jest to prosta procedura wymaga znajomości numeru ECU który de facto jest też numerem programu dla danego sterownika a konkretnie jego 7 ostatnich cyfr. (Np dla numeru części ECU na REALOEM 12141438208 program ma numer 41438208)
Pozdrawiam
BTW strasznie "mierzi" mnie rozpowszechnianie bzdetów a bądźmy szczerzy tutaj ich nie brakuje , trzeba dobrze filtrować pseudo wiedzę powtarzaną z ust do ust