A mnie zastanawia jaką różnicę dla Was robi 243 a 250kmh? :)
Wersja do druku
A mnie zastanawia jaką różnicę dla Was robi 243 a 250kmh? :)
No że wskazówka się męczy, bo nie może się swobodnie położyć na tym kołku ograniczającym 8-)
@ Zdzira 850I: Jak pogoda dopisze i będę sam jechał, to sprawdzę (trochę daleko na około przez Niemcy ;) ). I bez trybu S. Tak, zagazowana. Ponoć przez jednego z dwóch najlepszych gazowników e38 w okolicach Warszawy- nie pamiętam teraz kto to. Na gazie właściwie podobne osiągi, czy ich brak.
@ damned1 O hamownię w Warszawie pytałem, bo część pracy w okolicy mam i czasem trochę wolnego czasu. Ale dziekuję za namiar :)
@Sanndman: no właśnie przy tych 240 nie wiem gdzie była wskazówka obrotomierza i czy 5. skrzynia zapięła.
@ miro sprawdzę i to w akcie desperacji ;) A na co to wpływa?
243 a 250 to tak, psychologia z jednej strony, bo męczy, że z autkiem coś nie teges, ale z drugiej strony przelot 220-230, to albo na prawie Vmax, albo z zapasem. Tylko do tych 243 też mi brakuje :(
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie :)
Licz biegi w czasie przyspieszania. Mi na 4 biegu idzie do odcinki i osiaga 250.
W momencie przelaczenia na 5 bieg spadaja obroty i jade dalej 250.
Jezeli masz podobnie to wszystko jest ok.
Z tego co pamietam.
1 - 60 km/h
2 - 120 km/h
3 - 180 km/h
4 - 240 km/h
5 - (kaganiec do 250 km/h)
to niejest brak 7km/h bo zdrowe 740ia bez kagańca doszłoby do 260 gdzieś a jak pisałem 735i słabsze o 48km robi też 243 czyli coś nie halo
jak jest lpg to test zrób na trybie S ale na pb w tym trybie na pb jak motor zdrowy powinna bez problemu dobić do 250 na 4 biegu bo M60B40 kręci się aż do 6500rpm w przeciwieństwie do M62 które kręci się do 6200rpm
to właśnie było na pb i w trybie S :( I faktycznie w tym trybie dokręca do ok.6500 i przełącza, tyle, że przy tej prędkości nie dokręciła. Będę miał "nowe dane" to wrzucę
powinna dokręcić w końcu na 5 będzie jeszcze gorzej z przyspieszaniem bo gorsze przełożenie
Kolego najprościej podjedź sobie na hamownię będziesz wiedział ile masz koni na Lpg i Benzynie i problem się rozwiąże. Może masz poważną usterkę w aucie albo ogromny przebieg i nie ma mocy silnik a tak to wróżenie tylko jest. Nie napisałeś czy przyspieszenie sprawdzałeś czy mieści się w okolicach podawanych przez producenta. A tak przy okazji po co ci ta prędkość? To jest jakiś projekt budowy auta na 1/4 mili czy do rajdów przygotowujesz samochód? bo bardzo to mnie zaciekawiło. Pozdrawiam.