Kilka problemów po wymianie silnika
W przyszłym tygodniu podjade do znajomego co sie zajmuje mapami itp na zerknąć co tam moze byc, zrobimy diagnostykę. Najwyżej podjade gdzies na hamownie i zobaczymy.
Narazie sprubuje rozwiązać problem z temperatura .
Poszukam tego programu i spróbuje zrobić logi z jazdy moze coś więcej wyjaśnia.
Niestety zaciśnięcie rurki nic nie dało chociaż doszedłem do 83 stopni co wcześniej sie nie zdarzało, byc moze za słabo ja zacisnąłem jutro jak mi sie uda zacisnę troche mocniej i sprawdze. A swoją droga skoro mam temperatury około 80 stopni a dodatkowy termostat sie otwiera właśnie przy 80 to nie powinno mieć to wpływu. Chyba? Ale po przeczytaniu na forum x5 dołożenie tego termostatu rozwiązało problem u każde kto to zrobił.
Tu nie chodzi o kilka funtów bo to akurat nie problem. Nie chce dokładać dodatkowego termostatu zanim nie sprawdze na 100% ze to wina wymiennika ciepła. Dzisiaj zacisnąłem rurkę dużo mocniej i sprawdze czy będzie lepiej. Jak tylko sie wyjaśni ze to rozwiąże problem zamawiam termostat i montuje.
Na forum jest dyskusja czy takie coś nie zaszkodzi skrzyni.
Sorry za dublowanie postów ale dzisiaj po trasie 40km z mocno zaciśnięta rurka temperatura 90stopni czyli na bank termostat w wymienniku walnięty. Poluzowałem opaskę jak narazie zamawiam termostat i jeden problem z głowy. Dzieki miro
Pomyłka miałem problem z internetem i zamieściło mi odpowiedz podwójnie