Zgadza się. Za to klapa tył EU. Zdjęcia z USA pewnie będą mocno interesujące.
Wersja do druku
Tą z pierwszego postu z Grajewa oglądałem. Jej plusem jest to że do 03.2015 była serwisowana w aso i że ma zadbane wnętrze.
Minusy:
- ja jadac wiedziałem że była rozbita z lewej strony (wpisz vin w google i wyskoczy ci stare ogłoszenie z otomoto wbahn81080dt15376), niestety jest bardzo słabo zrobiona, alewy błotnik i kawałek zderzaka nawet nie jest polakierowany tylko zaprawki i to spore, w trakcie dalszych oględzin pod kątem blacharskim wyszło że była lakierowana maska i oba przednie błotniki (ale przynajmniej dobrze zrobione)
- chromowane nerki polakierowane na czarno i to bardzo nieudolnie
- dorobiony koniec wydechu do poprawy, już są jakieś dziury, lewa końcówka była prostowana i to widać, z resztą sam sprzedający przyznał że przy cofaniu uderzył
- dociąg w drzwiach kierowcy strasznie hałasuje
- opony letnie to już śmietnik, zimówek nie oglądałem
- silnik spod lewego dekla mocno poci się
- nie działa sterowanie szybami i roletami w drzwiach tylnych, z drzwi kierowcy można sterować
- jest coś do zrobienia napewno z prawej strony w zawieszeniu
Generalnie ja zanim wsiadłem za kierownicę zbiłem cenę do 42 tys, ale w końcu i tak jej nie wziełem. Jak ktoś ma chęci niech zbije cenę do 40 a za zaoszczedzone pieniądze doprowadzi do dobrego stanu, pod warunkiem, że ja wychwyciłem wszystko bo może są jeszcze jakieś inne niespodzianki.
Dzięki bardzo @wm10589 za lekturę, dodając usterki od kolegi z pierwszej strony jest ich dość sporo. Mam jeszcze pytanie do Ciebie, czy podczas Twoich oględzin skrzynia szarpała? Gaz chodził dobrze? Jak się sprawował silnik przy obciążeniu? Słupek był cały? Kusi mnie ten model ze względu na wyposażenie, ale....
Wiadome że czym więcej wyposażenia tym lepiej ale np z tyłu jezdzona kanapa to zbędny luksus w krótkiej wersji.
Mam 185cm wzrostu i w żaden sposób na komfort to nie wpływa bo nie ma jak się tam rozłożyć.Wizualnie podłokietnik "pełny" fajnie wygląda ale czy się z tego korzysta?
Jak ja ją oglądałem to wyposażenie było sprawne. Felgi były styl 94 i pewnie ta opcja jest na zimę
Czyli co Panowie mówicie, za 40-42 tyś jest warta rozważenia? Teraz często spoglądam na http://allegro.pl/bmw-750li-i6454232844.html#thumb/8 , aukcja się niby skończyła, ale jej nie sprzedał. Trochę zejdzie, 5-6 tyś gaz i może być ciekawie, co Wy na to?
Co do pracy skrzyni ja nie miałem żadnych zastrzeżeń, ale przejażdżka była raczej spokojna bo tak naprawdę chyba nie chciałem jej i tak kupić. Co do silnika nie widziałem żadnych niepokojących objawów.
Słupek i próg w drzwiach kierowcy był uszkodzony i oczywiscie jak cała reszta niechlujnie naprwione. Na słupku w najgorszym miejscu było 1400 mikronów i lakier słabo dobrany, widać dokładnie w którym miejscu kończy się malowanie. Próg chyba nie był lakierowany, ale za to prostowany jakimś gumowym młotkiem. Nakładka na próg ta która jest pomiędzy kołami była też tak samo polakierowana jak cała reszta. Ja nie wziełem tego samochodu bo poprostu za dużo czasu trzeba poświecić żeby doprowadzić go do takiego stanu aby nie było wstyd pokazać go komukolwiek. 5 elementów jest do polakierowania plus ten próg ze słupkiem, albo szpachlowanie i lakierowanie, albo wstawienie drugiego. Nie zapominaj że przód auta też był już kiedyś robiony... i jak poźniej sprzedać samochód który jak dobrze liczę ma tylko 5 elementów w oryginalnym lakierze.
Jak się skusisz i pojedziesz ją oglądać to najbliższych warsztat (nieautoryzowany) w jakim będziesz mógł sprawdzi samochód jest w Białymstoku (prawie 80km w jedną stronę).
Jeszcze jedno sam właściciel jest malo sypatyczny, ale może dlatego że tak bardzo mu zbiłem cenę. Jedno co nie zgadza się w ogłoszeniu to to że on nie jest pierwszym właścicielem w Polsce.
Samochód w czerwcu stał za 35900 do negocjacji i to była dobra oferta. Moim zdaniem naprawy jakie zrobił obecny właściciel nic nie wniosły do wartości samochodu.
Wysłane z mojego SM-T535 przy użyciu Tapatalka
Po przespaniu sie z tym wszystkim jednak sobie ja odpuszcze. Za duzo grzebania, a przy sprzedazy zainwestowanych pieniedzy raczej nie odzyskam, zwlaszcza biorac po uwage blacharke. No nic szukamy dalej, dzieki bardzo koledzy za wyczerpanie tematu Grajewa.