Witam u mnie tak jak pisałem wcześniej występuje takie dziwne stukanie przy poprzecznych małych nierównościach nie wydaje mi się żeby to były odgłosy zawiechy a co do amorów są nowe gumy i łożyska na nich też są w dobrym stanie .
Wersja do druku
Witam u mnie tak jak pisałem wcześniej występuje takie dziwne stukanie przy poprzecznych małych nierównościach nie wydaje mi się żeby to były odgłosy zawiechy a co do amorów są nowe gumy i łożyska na nich też są w dobrym stanie .
przeleć się po bruku jak będziesz miał pukanie to są to łączniki stabilizatora
łączniki sprawdzałem i są ok
Naprowiono. Jestem zadowolony. Wahacze tylne z przodu, a dokładnie (cyt. z ETK rozpórka wycisk. bez łożysk gum..lewy). Szarpaki nic nie dały w kilku warsztatach, pomogła łyżka i doświadczenie.
Witam co to są te wachacze "tylne z przodu" chodzi o górne wachacze ?Cytat:
Zamieszczone przez gaga74
Mi też często mówili żebym jechał na szarpaki od razu odpowiadałem, że nie z tym autem. To ciężkie duże BMW i skoro zawieszenie ma wytrzymać trudy eksploatacji przez setki tysięcy km to takie zawieszenie trzeba sprawdzać nie pier... się tylko chwycić łyżkę montażową dobrze zablokować i się wyżyć :)
U mnie wymieniłem w zawieszeniu tylnym:
w prawej strony wahacz górny tylny (duży, wygięty, czarny)
i po obu stronach tuleje skrętne.
Później na serwis ustawić geometrie i jest rewelka :)
W moim tak jak już pisałem stuka na drobnych poprzecznych nierównościach lewe przednie koło podczas jazdy ale zauważyłem dwie rzeczy jak delikatnie nacisne pedał hamulca czyli zwiększy się obciążenie przodu stuki ustają , a jak postawie auto na równym to jest delikatnie przechylone na srtone lewego koła wymienione w zawiasach jest prawie wszystko , mechanicy mówią że może to być jeszcze górny wachacz co Wy na to ?
Jak dla mnie to amortyzator jest padnięty plus ewentualnie pęknięta sprężyna
Też stawiam na amortyzator. Niedawno to przerabiałem! Koło odrywało sie od ziemiw bo w środku tłok w amortyzatorze latał jak chciał :( i waliło jak po.. :xCytat:
Zamieszczone przez WojtekE_32
No właśnie i jest problem amorki nowe miesięczne sprężyny też , co sądzicie o tym górnym wachaczu