[quote="Hubertus7er"]Też dołączam się do pytania. Oraz czy moge dać tego ceramizera do skrzyni manualnej?Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Wersja do druku
[quote="Hubertus7er"]Też dołączam się do pytania. Oraz czy moge dać tego ceramizera do skrzyni manualnej?Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Z tego co pamiętam ceramizer wstrzykiwany jest po osiągnięciu temperatury roboczej silnika następnie trzeba przejechać określoną w instrukcji ilość kilometrów nie przekraczając danego progu obrotów silnika, lub pozostawić silnik po zastrzyku na biegu jałowym na dany czas... Specyfik powinien być wstrzyknięty po wymianie oleju na 10-15tys przy następnej wymianie już nie dolewa sie specyfiku dopiero po 75tys (nie jestem pewny dokładnie:) wskazane jest by ponowić zabieg.
Odnośnie czy stosować czy też nie .... jak pisałem wyżej jestem zwolennikiem ceramizera, ale nie namawiam, ani nie polecam, każdy kto sie skusi by spróbować zrobi to na własne ryzyko.
Ogólnie jeśli nic niepokojącego nie dobiega z dyferka, manu-skrzyni czy silnika takie zabiegi sa oczywiście zbędne.
Nie wydaje mi się to nie jest żaden uszczelniasz ale spróbować możnaCytat:
Zamieszczone przez maciej730
:) z życia i doświadczeń dla mnie to cud ;) a zobacz... tak narzekali na TDSy a ja uwielbiałem ten silnik :) oczywiście według mnie główną rolę odegrał bardzo dobry olej.Cytat:
Zamieszczone przez Jeztom
No i przede wszystkim nie mówię tutaj że wskazówka poszła na czerwone tylko konkretnym zagrzaniu gdzie stajesz autem i wyglądasz jak parowóz który zakapca całą okolice ;/
Widziałem silnik e-30 po doktorze -PORAŻKA,panowie jakby ciemnej szpachli nakładł na wszystko , po obejrzeniu odechciało mi się myśleć nawet o ulepszaczach,kol. kupił to auto i pojechał na tor do Kielc i zdechła!!! :papa:[nie piszę o ceramie, a "doktor" tak mi się kojarzy jak to błoto na foto]
nom można przestać pisać o jakichś doktorach i innych bzdurach bo rozmawiamy o zupełnie innych produktach. Są to środki do silników a do skrzyń zapewne najlepsi producenci też coś robią lecz trzeba pamiętać, że są to środki uszlachetniające oleje a nie naprawcze
Nie myl doktorów, magnetyzerów i innych tego typu wynalazków z CERAMIZEREM ;)Cytat:
Zamieszczone przez jerzyw
Tak jak pisałem - ceramizer nie uszczelni silnika, nie naprawi turbiny, ani remontu kapitalnego nie zrobi - jedynie zmiejszy tarcie wewnątrz silnika a przez to zwiększy jego trwałość. Kiedyś był filmik jak z malucha potraktowanego ceramizerem spuścili olej i przejechali nim przez miasto ;D
A jeśli chodzi o to dlaczego producenci samochdów czy oleju nie stosują tego - można się łatwo domyślić
dokładnie nagle by się okazało, że wystarczy kupić (broń boshe do BMW ale mówię o innych autach) zwykły mineralny LOTOS i dodać CERATECa i można beż szkody dla autka jeździć po 15k km :)
Proszę dokładniej czytać posty ,wspomniałem tylko o "doktorze",na temat ceramizera nie wypowiadam się ponieważ jak dotąd tylko w TV to obserwuję i nadal nie mam wyrobionego o tym zdania, już były Hamery wyposażone swego czasu w teflon ,nawet na pustyni testowali,podobne działanie jak ceram. jakoś nie weszło to w życie,mnie nadal inspiruje jedna rzecz kanały przelotowe oleju,wiem ,ze to niby ma nie osadzać się na ściankach kanałów ale istnieje to ale?! i co wówczas,pożyjemy zobaczymy,mają wrócić za jakiś czas w TVN Turbo do problemu w/w-go w Skodzie, którą zalali tym środkiem ,zobaczymy co się będzie działo za te 50-80 tys. km ,temat uważam za godny dyskusji,są to rzeczy na dzień dzisiejszy istotne dla nas ,a wiadomo producenci będą wszystkie wynalazki krytykować tak jak LPG,tylko już BMW jeżdzi na wodorze,[sam jeżdżę na Blosie-nie narzekam!!!] :papa: a czy to nie przypadkiem gaz,kończę bo się rozciągnąłem""
jerzyw - prośba, przedstaw się ;) i uchyl nieco rabka tajemnicy czym tam śmigasz :D