Co masz na myśli czapki w tym wypadku?
--
Pozdr.
Hubert
Wersja do druku
sprawa się chyba załatwiła , jest wyciek oleju silnikowego prawodobonie z jakiegoś czujnika i to spory wyciek , dam znać jak będę wiedzial o szczegółach
co do przebiegu , mam na blacie 220 tys , a chcę się dowiedzieć ile na prawdę ma najechane , sa jakieś sposoby ?
nadmiar oleju zostanie spuszczony z auta , a jakie są skutki za wysokiego poziomu oleju , rozsadzi silnik ? :)
Edytuj posty!!
Kiedy ciśnienie oleju rośnie , bo pompa dobrze pompuje to jest naturalnym ze kiedy mamy go nadmiar gdzieś w końcu zrobi sobie drogę wyjścia . Nadmiar oleju porozsadza uszczelnienia w silniku
Być może masz wyciek z uszczelki za łapą silnika gdzie zamocowany jest alternator. Ja miałem taki wyciek że po przejechaniu 10 km ubyło mi 5 litrów!! Radzę przyjrzeć się temu miejscu.
Czapki czyli głowice ,wyciek może być z czujnika ciśnienia z lewej strony silnika często z tamtąd się leje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czujnik ciśnienia w 745i jest po prawej stronie.LowRider niby nadmiar oleju coś rozsadzi ???? Dobre,uśmiałem sie.Znasz zasade działania smarowania silnika ??? To wg.tej teorii jak ktoś ma problemy z ciśnieniem oleju to wystarczy wlać oleju ponad stan.SUPER
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
W tym auto-świat piszą to co wiadomo było 100 lat temu.Ale od nadmiaru oleju wiele nie napisali.Temat jest o benzynie,więc dalej twierdze że od dolania 5l do e65 gdzie było powiedzmy 6l nic sie nie stanie.Raptem 3l miał nadmiaru.Jak by wlał 10-15 litrów to wtedy może by sie zrobił problem.Tłoki mogły by dotykać nadmiaru oleju.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
No tak Jarku,ale katalizator swoje odczuje bo przez odmę do kolektora wrzucać bedzie a i wał korbowy tez tego nie lubi.
Może się i nic nie stanie ale ja bym na pewno nie zaryzykował.
Po lewej stojąc przed autem kolego jaro5.Dolać 5l oleju to zabujstwo od min do max jest 1 litr ,dziwne ze kolega nie sprawdził na bagnecie toć to wymysł prawie z przed 100 lat ,lać na pałę 5l oliwy to chyba w jelczu i to z armii Plskiej
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk