Grzanie na postoju zimnego silnika gdzie olej jest gęsty i na jałowych obrotach przy niskim ciśnieniu oleju nie wszędzie dociera to głupi pomysł.
Odpalić i jechać ale delikatnie, a nie z butem w asfalcie.
Wersja do druku
Grzanie na postoju zimnego silnika gdzie olej jest gęsty i na jałowych obrotach przy niskim ciśnieniu oleju nie wszędzie dociera to głupi pomysł.
Odpalić i jechać ale delikatnie, a nie z butem w asfalcie.
Popieram też nigdy nie stoję i czekam, aż silnik złapie temperaturę na postoju. Po prostu ruszam i jadę delikatnie do 2tys obr/min. Każdy ma inny sposób i inne przekonania co do jazdy na zimnym.
Ja też odpalam i jade,ale delikatnie.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Trudno ocenić koszt takiego remontu bez twoich wytycznych - co ma być zrobione.
Do tego dochodzą wszystkie "niespodzianki" które wyjdą na wierzch po sukcesywnym demontażu podzespołów.
Może na początek rozebrać silnik, a potem ocenic co lepsze.
silnik rozebrany,obróciło jedną panewkę wał trzyma wymiary.
To może same panewki pomogą ? Jak wał trzyma wymiary i nie jest porysowany to masz zielone światełko.
Wiec panewka do wymiany,nowy olej i jazda. Powodzenia.
Nie wiem w jakim stopniu ta panewka sie objawiała ?Czy stukała już czy tylko ciśnienie gubiła.Czy było jechane na niej.Dobrze by było korbowód sprawdzić.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
dobra dziś już wiem wszystko.panewki zamówione,wał zregenerowany wszystko cacy,czekamy jeszcze na nowe uszczelki (do wszystkiego) a i łańcuch i pompa wody też będzie nowa.przy okazji dowiedziałem się że sławetna rurka wodna jest nowiutka z 2013 roku (parę pln w kieszeni)