Oj zgadza sie heh.. Na YT tak pieknie chodzą te V8 a ja zawsze musze miec pecha :) I znowu wyjdzie na to ze dlugo bede sie z tym meczyl a jak juz wyeliminuje wszelkie usterki w aucie to sprzedam..
Wersja do druku
Uroki V8 :)
Twarda redukcja z 2 na 1 to najprawdopodobniej problemy mechatronica.
Wymiana oleju wraz z czyszczeniem mechatronica i wymiana paru jego elementów powinny pomoc.
Objawy zużytego sprzęgła tez łatwo ocenić.
Mam te wszystkie elementy na miejscu i zajmuje się tym także.
W razie pytań zadzwoń a wszystko Ci wytłumaczę - 690 215 855.
Narazie poczekam bo bede kosztowal się na prezenty swiateczne ;)
Ile by mnie to wszystko u Ciebie wynioslo tzn olej i czesci do mechatronica.
I podstawowe pytanie: czy sam dam rade to ogarnąc? Wieksze i mniejsze sprawy silnikowe ogarnialem (rozrzad w v6 a nawet wymiana silnika ) ale do skrzyn się nie dotykalem..
Co Ty piszesz kolego ,że wymiana oleju powinna pomóc przy uszkodzonym mechatroniku ? Nikomu jeszcze sama wymiana oleju na problemy ze skrzynia nie pomogla w życiu chyba. Sprzedajesz czesci to rozumiem podejscie , ale nie wprowadzaj w błąd kolegi. Jak zdycha mechatrnoc to regeneracja albo kupujemy nową plytke , a nie żadne wymiany oleju
Cytat:
Twarda redukcja z 2 na 1 to najprawdopodobniej problemy mechatronica.
Wymiana oleju wraz z czyszczeniem mechatronica i wymiana paru jego elementów powinny pomoc.
Objawy zużytego sprzęgła tez łatwo ocenić.
Mam te wszystkie elementy na miejscu i zajmuje się tym także.
W razie pytań zadzwoń a wszystko Ci wytłumaczę - 690 215 855.
Co Ty piszesz kolego ,że wymiana oleju powinna pomóc przy uszkodzonym mechatroniku ? Nikomu jeszcze sama wymiana oleju na problemy ze skrzynia nie pomogla w życiu chyba. Sprzedajesz czesci to rozumiem podejscie , ale nie wprowadzaj w błąd kolegi. Jak zdycha mechatrnoc to regeneracja albo kupujemy nową plytke , a nie żadne wymiany oleju
Czytaj dokładnie a znajdziesz informację: " wymiana oleju wraz z czyszczeniem mechatronica i wymiana paru jego elementów powinny pomoc".
Ps. mechatronik to nie sama płytka
Co do wymiany oleju oraz regeneracji mechatronika powinieneś sam ogarnąć - jeśli masz trochę pojęcia i dostęp do kanału lub podnośnika. Potrzebne części można zakupić na forum lub na necie. Przerabiałem ten temat wiosną, uszczelka na filtrze/misce przestała żyć i puszczała dosyć mocno olej a ten kapał sobie na rurę wydechową :RpS_angry:. Ja za części zapłaciłem jakieś 1500zł. 10L oleju, miska/filtr, uszczelka wtyku mechatronika, płytka, tłoczki (były bardzo zjechane). Sporo informacji jak przeprowadzić wymianę oraz jaką metodą znajdziesz na forum.
Normalnie to chyba raczej nie, o ile wogóle takie cos jest możliwe to ja sobie tego nie wyobrażam jak wyciek oleju spod np. pokrywy zaworów miałby wpływ na dodatkowe powietrze wpadające do cylindrów z pominięciem przypływomierza.
Inna sprawa to to, że podciśnienie wytwarzne przez pompę vacum powinno powodować że olej nie wyciekałby każdę możliwą dziurą a zamiast tego powietrze powinno być zaciągane przez wszelkie nieszczelności do środka silnika, tak się jednak nie dzieje.
Jeżeli jest jakieś wyjaśnienie tej teori to poproszę o rozwinięcie myśli.
--
Pozdr.
Hubert