No lipa te części. Podaj kto to sprzedaje. Od razu zablokuje na wszelki wypadek
Wersja do druku
No lipa te części. Podaj kto to sprzedaje. Od razu zablokuje na wszelki wypadek
Za tą kase miałbyś całą S na części, znam gościa co sprzedaje podobny szmelc cena czasem większa jak za nowe a chętnych ma wiele ja byłem tam dwa razy i nawet już nie pytam bo to nie ma sensu przykład amortyzator 100zł używka nowy 90, mówię tu o częściach do zwykłego wozu, Sonda lambda 100zł bez gwarancji itp. silnik z golutki z golfa 2 diesel 900zł potem się śmiał że za całego golfa dał 700 a frajer jechał 300km po ten silnik. Nieźle cię zrobił ale i ty nie lepszy.
Po cóż tu blokować wystarczy posiadać trochę umysłu i zorientować się że jeśli ktoś sprzedaje coś 3 lub 4x drożej niż ktoś inny to gość ma nie tak coś z banią i efekty mogą być takie a nie inne.
Generalnie sprawa może być ciężka- zwłaszcza, że za to już zapłaciłeś i ogólnie, jeżeli trafiłeś na stereotypowego cwaniaczka (a po stanie tych części chyba nie jest inaczej) to taki handlarzyna- frajerzyna pewnie będzie miał wszystko w pupie.
Zależy na kogo trafisz, oby okazał się uczciwy. Wtedy część rzeczy przyjmie z powrotem i kasę odda. Ale przy takiej wartości chyba pofatygowałbym się autem osobiście. Dla przykładu, kilka miesięcy temu mojemu kumplowi do 535d podobny cwaniak przysłał kolektor ssący (cena ~300 zł plus wysyłki). Miał być cacy, funkiel nówka prawie (zapewnienia przez telefon), przyszedł nadpalony w środku, na jeden z kanałów w ogóle nie dało się uszczelki założyć, bo krawędzie spalone. Oczywiście kolega odesłał ten szajs z powrotem następnego dnia po uzgodnieniach telefonicznych, chociaż gość mocno był poruszony, że nam coś nie pasuje i że on wcale nie musi tego odbierać! Paczka pojechała, gość odebrał, a kasy nie ma do dziś. Telefonu oczywiście też nie odbiera...
Ja zawsze wybieram najtańsze na allegro i prawie nigdy nie narzekałem. Ale chyba sobie przechwaliłem bo właśnie w zeszłym tygodniu dostałem moduł antenowy i zbiorniczek od jednego sprzedawcy i obie czesci uszkodzone. Wszystko po za allegro. Ale Wszystko uzgadniane było mailowo i wszystko mam na piśmie wraz z zapawnieniem, że prosi o zwrot w tym podaje adres i zapewnia że zwróci pieniądze. Jak nie to mam ubezpieczenie w DAS i jak co to niech się Oni tym zajmą- fakt 300zł nie majątek, ale też się trzeba napracować aby zarobić.
ManiacDrifting Części są tyle warto ile za nie chce ktoś zapłacić, zresztą jak z każdym towarem. Na allegro czasami jest drożej niżeli w ASO :) Ale czasami dużo taniej i czasami ratuje ono budżet. Trzeba po prostu siedzieć i szukać. A to że kolego taniej kupił auto nizeli potem sprzedał silnik to chyba dobrze !? PRzecież nie oszukał nikogo !? Co miał powiedzieć kupującemu "nie nie niech Pan mi nie płaci tak dużo, proszę daj Pan 100" ?! On też płaci zus, ogłoszenia, rachunki etc///
Edytuj posty!
Jeżeli chodzi o częsci do W140 600 SEL to raczej nie ma specjalnego wyboru na allegro.Chciałem kupić wszystko od jednej osoby bo zawsze z tym mniej pierdzielenia.Mój błąd, ze nie poprosiłem o zdjęcia.
Jak się sprawa rozwiązała?
Podasz ten nick gościa z allegro?
Jutro ma przyjechać kurier i zabrać uszkodzone elementy.Część zamieni na takie w dobrym stanie, a za reszte odda pieniądze, ale czy tak będzie to nie wiem.
Nie wiem czy podawać ten nick skoro jeszcze sprawa jest w toku i jakiś kontakt z człowiekiem jest.
No to może fakt. Nie siejmy paniki . Może akurat sprzedający zachowa się ok.
jak wyjdzie lipa to pofatyguj się osobiście. Za duże kwoty na takie zaufanie :P
Ja to nawet po felgi na drugi koniec Polski jeżdżę osobiście, żadnych kurierów.