chłodnica robi się ciepła, gdy termostat pusci płyn na duzy obieg, ?? może banalne pytanie, ale gdy odpowietrzasz to masz włączony nadmuch powietrza w kabinie i pokrętła na mkas ciepłe, leci gorące powietrze ??
Wersja do druku
chłodnica robi się ciepła, gdy termostat pusci płyn na duzy obieg, ?? może banalne pytanie, ale gdy odpowietrzasz to masz włączony nadmuch powietrza w kabinie i pokrętła na mkas ciepłe, leci gorące powietrze ??
pisałem na samym poczatku ogrzewanie ok sauna w srodku.
sprwadz moze w bloku tzw. broki, to sa zaslepki (kapsle) umieszczone w bloku w ukladzie chlodniczym przez producenta w przypadku gdyby pojawila sie woda w ukladzie i zamarzła to zeby w pierwszej kolejnosci wypchneło te metalowe zaslepki, ich nieszczlenosc powoduje, zapowietrzanie i grzanie sie silnika.
gdzie dokładnie szukac tych zaślepek?
Pod kolektorem wydechowym
Sprawa rozwiązana siudema znowu zwija asfalt :)
To pochwal się co było nie tak ?
Wszystkie rady były ok tylko o jednej rzeczy wam nie powiedziałem myślałem że to jest mało istotne a mianowicie LPG(sekwencja) było w aucie( dzisiaj zostało wyjete) sory. Przyczyna dużego ciśnienia w układzie, był walniety reduktor gazu popował gaz w obieg chłodzenia. Od dnia dzisiejszego E32 only Pb95:)