Zamieszczone przez
Aldik
Ciągle nie rozumiecie- ludzie chcą myśleć, ze trafili okazje, że właśnie im sie udało, ze to wlasnie Oni kupują igłe. Że przed sąsiadem pochwalą sie tą lewą książką serwisową, że sąsiadowi powiedzą jak tanio okazjonalnie kupili. Że ten ich akurat ma orginalny przebieg. Handluje i wiem jak ludzie mi wydzwaniają i pytają "a Pan pierwszy włąściciel, a ma pan ksiązkę serwisową, a na pewno igła ?" Sami sobie dopowiadają, chcą abym im powiedział " Tak igła, dziadek zostawił, serwis do końca" itd itp. Wyczuwam to w rozmowie, ludzie tego pragną, pragną zostać okłamani. Ciężko Wam sobie to wyobrazić, bo do tego trzeba lat praktyki baa lat odbierania debilnych telefonów. Z czasem rzygać się już chce. Wielu handlarzy odpowiada juz z automatu i mówi o każdym aucie tak samo, bo nie mają nerwów i sił mówić zwykłej prawdy. Prawda nie jest wskazana. Niestety takie czasy - chociaż w kwesti handlu autami tak było, jest i pewnie zawsze będzie. Wspomnę, że glownie handluje autami nastoletnimi za pare tysięcy. Nie chce mieć złej karmy i w skrócie każdemu klientowi mówie, ze ma "przyjechać i samemu ocenić' a i tak spotykam się z oburzeniem - przecież klient chciał usłyszeć całą bajkę a nie że ma sam sobie sprawdzić.
Z całym szacunkiem ale każdy handlarz czytając "mądrości" na forum tylko się śmieje. A ja to w sumie mniej śmieje a bardziej załamuje. Szkoda, ze to takie nienormalne wszystko. Że nie da się normalnie handlować. uczciwie !
Tak tutaj psioczycie na handlarzy a czemu nie psioczycie na setki reklam które codziennie atakują Was z każdej strony i w których jest mase kłamstw. czemu nie psioczycie jak kupujecie proszki do prania i potem pierzecie koszule z plamą i ta plama nei zeszła jak w reklamie !?