jak wyżej wszystko zależy kto jeździł wcześniej ;)
Wersja do druku
jak wyżej wszystko zależy kto jeździł wcześniej ;)
ja niedawno kupiłem 728i golasa, cena była bardzo atrakcyjna dlatego samochód wylądował u mnie. Profilaktycznie wymieniłem odmę na nową, wyczyściłem spływ oleju w bagnecie, standardowo wymieniłem filtr i olej w silniku. W skrzyni będę zmieniał w niedalekiej przyszłości. Co do awarii w aucie - mam zgnity zbiornik paliwa, po zatankowaniu do pełna paliwo kapało oraz miałem uszkodzony moduł komfortu gm3, po wymianie cyrki z elektroniką ustąpiły, dodatkowo wymieniłem taśmę w liczniku bo piksele były już nieczytelne. Na tą chwilę to wszystko co wymagało inwestycji, jestem bardzo zadowolony z auta i wygody jaką daje, na osiągi i spalanie również nie narzekam
Jasmen, gdzie kupiłeś auto? Pytam z ciekawości, bo mam wrażenie jakby to było moje byłe :P
Padłem na twarz, hehehehehehe
Pamiętam jak mi też pękł zbiornik i czuć było stojąc obok niej wahę, zaparkowana kawałek ode mnie na chodniku i jakieś tłuki przechodziły i jeden do drugiego " o czuć benzynę, widać, że jeszcze prawdziwa motoryzacja" :laugh::RpS_laugh:
Dobrze że nie jechał dalej bo by zbiornik wciągnęło do kolektora.Nieraz mnie bardzo bawią odpowiedzi.....
Nie wiem czemu się dziwicie, na yt są filmy jak rusza blachą zbiornika gdy odpowietrzanie jest zrypane. Wtedy pompa równo zasysa paliwo i tworzy podciśnienie.
Jak ktoś ma z tym problem to dobrym patentem na to jest wywiercić dziurkę w korku paliwa.
ja kupiłem w tamtym roku 728i za 8000pln z uszkodzonym silnikiem (podczas wymiany uszczelki pod głowicą, fachowcy pozrywali gwinty w bloku) + niedziałającymi komfortami (elektryką) + spalonym wentylatorem nadmuchu i panelu klimy
auto kupiłem z przebiegiem 400000 km z instalacją LPG mającą 9 m-cy
było w b.db stanie blacharskim (bez mega ingerencji w powłokę lakierniczą), ładnym zadbanym wnętrzem itd.
a więc lecimy
zakup auta 8000pln
silnik 1500 pln - sprzedaż gratów ze starego 900pln = 600pln
oleje, płyny, uszczelki, separator, świece, fajki itd. itp. 1500pln
panel klimy 100pln
naprawa pixeli 200pln
wentylator 150pln
naprawa foteli 50pln (przekaźnik)
malowanie drzwi + klapy + maska + zderzaki + błotniki tylne (na dołach drzwi i klapie rude się pojawiało, zderzaki i maska w odpryskach, błotnik jeden zagięty, drugi miał ciut rudej przy zderzaku) 2500pln
koła i opony 3000pln
ostatnio hamulce + zawieszenie 3500pln
ogólnie jestem mega zadowolony z auta i poza ostatnimi przygodami z zawiasem złego słowa nie powiem na 7er e38 z M52 :)
2.8 na pojedyńczym vanosie to dla mnie mega udana jednostka i jeżeli odpowiednio się o nią dba - odwdzięczy się bezawaryjnością