http://s4.postimg.org/q0j389zu1/P1050746.jpg
Wersja do druku
Dziękuję za tak duży odzew. Decyzja zapadła i centralka idzie w popielniczkę, bo tak jak słusznie zauważono nie chcesz nie patrzysz :). A co do samej instalki to będzie:
1) Stag 300 qmax plus- więc korekty po obd ma,
2) Reduktor AC R01 do 250 koni,
3) Faro grube,
4) Zawór tomaseto extra po tuningu,
5) Wlew w klapkę,
6) Wtryski Hana H2001 pojedyncze lub Baracudy, ale tego jeszcze do końca nie wiem.
A przede wszystkim porządny montaż i strojenie u konkretnego człowieka w Snopkowie. Jak ktoś chce zobaczyć jak to wygląda to można zobaczyć na fb.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za zainteresowanie i za zdjęcia.
Jak założę to pochwalę się montażem.
Ja się nie wstydzę mieć LPG w aucie, tyle tylko, że te centralki dość mocno świecą w nocy i jest to denerwujące jak całe auto masz podświetlone na bursztynowo, a tu bach rażąca zieleń i biały. A poza tym jeśli chodzi o upchanie wlewu pod klapką to akurat względy estetyczne; niech wygląda jak fabrycznie a nie dziura w zderzaku i tak samo pod maską ma być czysto.
Widzę, że decyzja już zapadła, ale wrzucam, żeby nie robić z gęby cholewy:
Załącznik 7980
Każdy robi ze swoim autem to na co ma ochotę...
ale osobiście uważam że rozwiązanie w popielniczce o ile ktoś nie pali jest super.
zamykasz i nie razi w nocy...chcesz patrzeć na stan, otwierasz i jest ładnie pięknie i estetycznie...
W przypadku montażu po prawej stronie przy tunelu, bałbym się że któregoś dnia kopnę to albo stopą zerwę... a tak to bezpieczne miejsce.
Ale to tylko moja opinia.
No chyba, że ktoś korzysta z popielniczki w aucie...chociaż, na forum pewnie niewielu takich co palą w swoich BUUUNIACH... ;)
Pozdrawiam
Ja zamontowalem w schowku kierowcy po lewej stronie natomiast przelacznik wyprowadzilem sobie na panel z przodu pod org przelacznik np: DSC itp. ktorej i tak tej funkcji nie mam takze nie widac ze jest LPG. :)
Jednak popielniczka wygrywa. Jest bardziej funkcjonalna, a z taką centralką http://www.ac.com.pl/pl/produkt/366/led-400 będzie fajnie wyglądać.