-
Fajnie sie czyta że wszystko działa i to za śmieszne pieniądze....gratuluje pomysłowości...
Ja dzisiaj odsyłam wentyl zakupiony na aukcji...nawet nie drgnął po podłączeniu.
Ciekaw jestem czy ten patent o którym piszedcie zadziała w E38 polift.
mam taki nr wiatraka: 64548380776 / 64546921383
-
Ja sobie właśnie zainstalowałem wiatrak z e46 z modułem zewnętrznym, działa normalnie. Zastanawia mnie jednak pewna rzecz , w oryginalnym silniku na wałku jest czujnik( domyślam się że odczytania obrotów), czy to będzie miało jakieś znaczenie?
Ktoś pisał że są e46 z modułem wewnętrznym, czy na pewno są ?
Patrze na wiatrak od e39 3-pinowy i wydaje mi się ze można by było go zaadaptować, cena też nie jest tragiczna.
nie, jednak z wiatrakami do e39-38 też nie jest kolorowo :)
-
Witam i mnie to chyba dopadło,tylko czy to wina wiatraka? Zrobiłem tak jak w opisie powyzej przelozyłem wentylator od e46 i wentylator pracuje non stop nawet po zgaszeniu auta i tak pracuje,kupiłem drugi od e65 ten znów w ogóle nie rusza,znajomy elektryk rozebrał oryginalny który maiłem zamontowany wyczyscil odświeżył ścieżki i piłączenia bo jak stwierdził były zaśniedziałe i z nalotem i po podłączeniu nie startuje.Nie chce już kupować trzeciego bo nie wiem czy wina wentylatora,pytanie jakie ma być napięcie na trzecim przewodzie we wtyczce u mnie jest 2,6v ciągle nie wazne czy włączona klima czy nie
-
-
-
Już po problemie,zaryzykowałem i kupiłem kolejny wentylator i ten działa
-
kupiles kolejny od e65 czy od e46 ???
-
-
Wrzuci ktoś zdjęcie może jak zainstalował ten dodatkowy układ?
-
Potwierdzam, działa bez problemowo.
Moduł przymocowałem w miejsce mocowania kabla.