-
Miałem S6 C5 i A8 D3 z silnikami 4,2 i moim zdaniem E65 jest sporo lepsze a silniki Audi wcale nie są bezawaryjne .Kosztowny rozrząd ,zapiekające się siłowniki kolektora i wiele innych "drobiazgów" . W C6 częsty i kosztowny problem z blokadą kierownicy (stacyjką). Starsze ,dobrze kupione E65 psuje się rzadziej i jak dla mnie było tańsze w użytkowaniu :)
Co do silnika 3,0 to sprawny nadaje się do tego auta i daje radę oczywiście nie jest to V8 ale koszty są niskie .3,0 D też tyłka nie urywa a jeździ tego sporo w E65.
-
A jednak Rapik jest niezdecydowany ;). Niby A6 po głowie chodzi ale nadal szuka e65 po lifcie- i dobrze ;)
-
Jakub - to co sie dzieje z autami powyżej 2004 to jakaś tragedia. A6 z 4.2 BAT ma z kolei rozrząd z tyłu silnika i do jego zmiany trzeba motor wyciągać na wierzch.
Ja wiem, że tego nie robi się codziennie, ale do tego to już trzeba konkretnego magika.
Na tą chwilę wybór ogranicza się do E65 lift lub A8 D3 lift, chyba że znów dowiem się czegoś ciekawego - wtedy wybór będzie prosty - DACIA LOGAN MCV.
-
Poczytaj o Daci to też Ci się odechce ;)