Nie dopisałem "z mojego punktu widzenia" gdyż jak chce pomachać manualem w V8 wsiadam w amerykańskiego 5.0 GT i tam jest zabawa. Dlatego w E38 nie chciałbym go mieć :)
Wersja do druku
Nie dopisałem "z mojego punktu widzenia" gdyż jak chce pomachać manualem w V8 wsiadam w amerykańskiego 5.0 GT i tam jest zabawa. Dlatego w E38 nie chciałbym go mieć :)
Jeżeli ktoś nie jeździł V8 z manualem lub V12 to nie ma co się wypowiadać, charakterystyka jest zupełnie inna
miałem okazję jeździć E31 v12 z manualem i tak tak samo E38
wrażenia są nie do opisania, dopiero jak się poczuje tą moc przy manualu to jest się w stanie zrozumieć
manual to jest to :) jak dla mnie kwintesencja
pozdrawiam
dokładnie ja wypowiadam się bo miałem jedno i drugie dla mnie manual zdecydowanie wygrywa mało awaryjny mniej pali i więcej frajdy
Frajda w korku jakich mało
Do stania nie, do jeżdzenia owszem, a ze w Warszawie są korki, to nie uznaje auta z manualem.
do stania w korku kupujesz tico.....
a co do manuala fakt korki to wada ale zalet ma więcej bo jedyna wada to wajchlowanie a zalety: awaryjność spslanie osiągi i frajda z jazdy to co wybierasz?? bo bmw to własnie frajda z jazdy do toczenia się to sie nadaje mój amarok 2,0 tdi 8 biegowe dsg 180km na 2200kg zero wrażeń z jazdy ale pali rozsądnie i wózek na pake bez składania wchodzi....
Jakie znowu osiągi? Piszecie tak jak by skrzynia manualna w zestawieniu dwóch takich samych silników, jednego w automacie a drugiego w manualu robiła z tego drugiego jakąś rakietę, albo z tego pierwszego lokomotywę która ciągnie za sobą 40 wagonów. Tak, jeździłem V8 i w bmw i w mercedesie w manualu, nie robi to jakiejś znaczącej różnicy na korzyść manualnej skrzyni. Zaraz się zaczną wywody że pewnie jakieś zajechane te samochody albo coś, nie ważne. Manual w limuzynie do tego do miasta większego to sado-maso. Ale co kto woli. Automat to komfort, wygoda, komfort, wygoda i jeszcze komfort i wygoda.
Ja tam czasami lubię manuala a czasem automat wydaje mi się nie do zastąpienia... Wiadomo manual w v8 to co innego niż to co w compakcie czy vectrze ale lubię to i to ;)