Niestety jest tak jak AdamBMW pisze.
Przed liftem - 4 srubki i lampa 10 cm do przodu, a po lifce zderzak. Na szczescie na ma tragedii - trzeba zdjac m.in. listwe na zderzaku a pod nia sa ukryte srubki ;)
Wersja do druku
Niestety jest tak jak AdamBMW pisze.
Przed liftem - 4 srubki i lampa 10 cm do przodu, a po lifce zderzak. Na szczescie na ma tragedii - trzeba zdjac m.in. listwe na zderzaku a pod nia sa ukryte srubki ;)
Niestety w mojej instrukcji na tej stronie pisze jedź na serwis;) Dzięki za pomoc będę musiał to sprawdzić jak to jest...
sprawa prosta. Przed liftem dasz rade, po - bedzie ciezko..
Coś mi się widzi, że jak trzeba ściągać listwę, to ze 3-4 takie operacje i listwa zacznie krzywo siedzieć :/ Oj nie postarały się inżyniery z BMW...Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
No wreszcie siódema świeci tak jak powinna, ale niestety bez zdejmowania zderzaka się nie obeszło. Boję się pomyśleć co trzeba zrobić w F01 żeby to wymienić :)
Oddzielić podwozie od karoserii ;D ;D ;D ;D ....
Albo lakier od podkładu :)Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Co Wy Panowie takie rzeczy opowiadacie. Czy to jakiś Trabant (bez urazy). W F01 z całą pewnością są montowane żarówki bezobsługowe i niezniszczalne !!! ;D ;D
Niestety, w poczciwym e34 z motorem M60, trzeba ściągać zderzak, grill, maskownice etc. żeby wymienić żarówkę kierunkowskazu.....
czasem się cieszę ,że mam e38 ;)