-
Ciekawe dlaczego ten handlarz nie zrobił zdjęcia tego Merca z tyłu ( klapy bagażnika i tej listwy ) czyli tam gdzie jest punkt newralgiczny jeżeli chodzi o rdzę :D poza tym, zauważyłem, że albo lampa albo maska z lewej strony ( od kierowcy ) jest źle spasowana...
Dodatkowo w tym przedziale cenowym, samochody używane zawsze wymagają jakiejś naprawy/wymiany, a sądząc po cenie części to e38 wypada tutaj znacznie lepiej, chociaż to long więc... NIVO... ale widać, że nie siedzi, czyli jest prawdopodobieństwo, że nie wymaga naprawy :D
Ogólnie wygląda na uczciwą ta e38, przynajmniej ma proste nerki ( co zauważyłem ostatnio jest rzadko spotykane zupełnie nie wiem dlaczego ;o ) gdybym szukał w tym przedziale cenowym, ani chwili bym się nie zastanawiał by podjechać i obejrzeć ją...
W ogóle jak to jest z tym NIVO w e38 ? Jest bardziej komfortowe od zwykłego zawieszenia ? Bo już tyle wersji słyszałem, że sam nie wiem co o tym myśleć ...
-
Nivo to tylko samopoziomowanie tylu.
-
a z przodu nie ma e38 ? a pod względem komfortu jazdy ? tzn no tłumienia, zbierania dziur itp ?
-
Z przodu nie ma niva-jedynie jako opcja sedc czyli usztywnianie amortyzatorow.Szczerze to nie zauwazylem zadnej roznicy w komforcie bo jej chyba nie ma.Nivo ma za zadanie wyrownac poziom jesli tyl jest zaladowany.
-
Czyli tak naprawdę, jeżeli ktoś jeździ sam lub max w 3 osoby to korzystniej mieć zwykłe zawieszenie, dobrze rozumuję ? :D
-
W razie awarii to lepiej miec zwykle:-) ale jesli masz w planach ciaganie lawety,wozenie workow z weglem w bagazniku to nivo bedzie przydatne.W sumie to chyba standard w longach i V12 chociaz pewien nie jestem.
-
No właśnie :D - po wielu tematach na tym forum zauważyłem, że 728i to jest auto dla mnie :D ( po prostu mierzę siły na zamiary - nie mam zamiaru jeździć tylko w niedzielę :D )
Właśnie szkoda, że wszystkie longi mają nivo... a chciałbym 728iL :D
-
Bez przesady.Nivo w sumie jest bezawaryjne,gruchy sa dwie w -aso do 750i kosztuja ok 400zl za sztuke z tego co pamietam.To jest w tym ukladzie chyba najdrozsze.
-
no wiesz, za to sprężyny na tył Kayaby/ lesjofors to 300 zł za 2 sztuki :D
ogólnie nie wiem dlaczego ale mam jakieś dziwaczne wrażenie, że to nivo to jakiś skomplikowany układ, chociaż tak na prawdę nie miałem BMW z takim czymś, ale boję się, jak "Danuśka z krzyżaków " :D
-
no cóż - ta z pierwszego linku chyba poszła bo już się nie pojawia ogłoszenie...
widze teraz takie w miarę sztuki
http://allegro.pl/bmw-e38-masaze-i4904087617.html
za tą przemawia silnik 4.4
http://otomoto.pl/bmw-730-lpg-stag30...C35433793.html
tutaj mało zdjęć ale chyba raczej zachęcająca
plusy to: mam w miarę blisko
minusy: silnik - ale czy na pewno? zdecydowanie więcej osób poleca 4 lub 4.4 - chcę mniej awaryjny i wolę mocniejszy - spalanie nie gra roli :help: