Ale autorowi chodzi chyba o to że ma niższe niż zalecane, cały komplet. To wtedy nie ma znaczenia...
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Ale autorowi chodzi chyba o to że ma niższe niż zalecane, cały komplet. To wtedy nie ma znaczenia...
Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
Niee, ja rozmiar mam taki sam na obu, a opony juz drugi rok jeżdżą u mnie.
Zimówki mam odpowiedni rozmiar a na nich tak samo sie pala kontrolki :/ (jeszcze nie zmieniłem)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Patryk wykasuj skrzynkę no masz pełną i nie można wysłać Ci wiadomości
Więc tak - kontrolka hamulca nie pali się z racji, że ostatnio kasowane były błędy z komputera, od tamtego czasu, autu palą się tylko od poślizgu i abs. Za każdym razem auto wchodzi w tryb awaryjny skrzyni, nie da się jeździć wiadomo. Wgl nie wyczuwa kiedy jest wsteczny, lusterko nie nurkuje, czujniki się nie włączają. Zegary stoją w czasie jazdy - nie zmienia się prędkość, obroty, temperatura skacze - jak zapala się błąd wraca na pozycje, jak znika - leci na czerwone pole z niewiadomych przyczyn. Przebieg ani aktualny dystans również stoją. Wydaje mi się, że jedyne co mi zostało to pompa + sterownik od abs. Tylko pytanie - jak zaadoptować sterownik do auta? Bo słyszałem, że nie jest to proste.
Jak regenerowalem swój sterownik to nic nie musiałem adoptować
Tak jak baja pisze: jak zregenerujesz sterownik, adaptacja nie będzie wymagana. Jeżeli jednak wymienisz, to musisz zakodować ABS (zniknie kontrolka od absu), a następnie zaadoptować czujnik skrętu. Pierwszą funkcję masz w NCS, jest to dość trudne, ale manuale są dostępne, robiłem to wg manuala, nie z głowy. Adaptacja czujnika skrętu jest w inpe i robiłem ją intuicyjnie.
Baja podjechałbym teraz do tego mechanika co mówiłeś, tylko u mnie z boksu wyjechać to cofać trzeba a ona strasznie szarpie jak z 4 na wsteczny wrzuca i wolę jej nie ruszać. Może podjadę drugim i pogadam chociaż z nim, może by mi loche na miejscu ogarnął czy coś.
Czyli możliwe, że tylko sterownik padł? Pompa będzie cycuś malina?
Będzie cycuś malina. Pompy nie siadają, elektronika tak. Skrzynia szarpie, ale kawałek dojedziesz, to jej nie uwalisz. Nie mniej jednak lepiej dojechać innym, a do mechanika-elektronika weź sterownik. Siedzi na 6torxach. Aby go wyjąc musisz zdemontować airboxa i to wszytko.
Ja jak miałem akumulator do bani to miałem taki błąd plus muł straszny plus tryb awaryjny silnika. Posprawdzaj akumulator zanim wpadniesz w gigantyczne koszta.
Miałem to samo, okazało się że to czujnik ABS na tylnym lewym kole, po wyminanie OK